Помогнете на две Българчета !!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
SHYNE
Контакти:

Re: Помогнете на две Българчета !!!

Мнениеот SHYNE » 29 май 2009 20:30

Дами и господа, след трагедията край Ямбол в България се разигра още една такава. Купчина заптиета нахлуха в български дом и изведоха децата от него, за да заминат за чужбина. Звучи ли ви познато?

Аз, да ви кажа честно, не изгледах клипа. Може би защото имам дъщеря на три годинки и ми се обърна всичко. Предвид това, което съм виждал в интернет, а и в един-два случаи - на живо, направо е за учудване, че не мога да изгледам 12-минутен клип за някаква "семейна драма", както нарекоха събитието някои наши сънародници.

Зададох си въпроса - защо ли? Ами защото съм родител. И защото това, което правеха децата, не беше заучено. Не може да научиш деца да изпадат в истерия по този начин. Да се разплачат - да, да поиграят театро - да, но това, което се вижда на клипа - не. Тези деца загубиха опората си, родителя, на който са разчитали, бабата, която замества майката.

Да оставим настрана това. Зададох си и въпроса - ние полиция ли имаме, милиция или заптиета от Османската империя? Да речем, че са изпълнявали заповеди - добре. Но кой нормален, морален и истински
Не народ, а рая!

Не народ, а рая!

човек може да се държи по този начин? И да се подчинява сляпо на явно неправилни заповеди? Заптие, милиционер или полицай?

Какъв човек трябва да си да виждаш, че правиш неправда, и да се криеш зад буквата на един кирлив закон, на едно постановление на съда?

Госпожо Елена Ненова, вие майка ли сте? Имате ли деца? Ако имате - пука ли ви за тях? Като каква го играете на разсилен, привикан от заптиетата - за свидетел? Или мислите, че като имитирате дейност, подобна на този зулум, вие защитавате нафуканата си и гръмка титла "Шеф на Агенцията за закрила на детето". От какво ги закриляте, госпожо Ненова? Или по-добре да попитам - заради подобна закрила ли получавате заплатата си, госпожо Ненова? Или сте получили друго? Вечерта, като се прибрахте, прегърнахте ли си вашите деца? Погалихте ли ги с ръце, измокрени със сълзите на едно друго дете, откъснато от дома си и пратено в Полша? Или се греете на това, че сте дали показания пред съда? Пилат Понтийски е казал същото, госпожо!

Госпожо Кремена Дерменджиева, вие майка ли сте? Играете го като защитник на заптиетата, така ли? И не ви трепна отвътре пред това, което виждате?
Не народ, а рая!
Не взехте позиция, не си зададохте въпроса "Какво става тук? Този закон и това решение ли са правилните, за да ги защитавам така сляпо?".

Господа заптиета, вие хора ли сте? Маши в ръцете на някой незаинтересован съдия, дробове в послушанието си и чакащи месечната си заплатка? А може и премия да получите, току-виж...

А ние, дами и господа, какви сме? Рая? Гяури? Овце, блеещи тихичко и форумни бабаити? Галфони, примиращи от страх да не им се случи нещо, ако се опълчат? Народ?! Рая?! ?

Fallen Angel

:!: :!: :!:
Изображение
Имаме вяра
верни до гроб сме
ние за тебе
вечно ще пеем
градски момчета
за Ботев родени
за тебе живеем
за теб ще умреме

Изображение

Потребителски аватар
SHYNE
Контакти:

Мнениеот SHYNE » 29 май 2009 20:34

8-годишната Николета, която бе отнета от баща й Тодор Василев, вече е извън страната. Това съобщи за Дарик бащата на момиченцето. Детето бе отнето при акция в Асеновград с участието на съдия-изпълнител, полиция и представители на социалните служби, подробностите за която предизвикаха силен обществен отзвук и негодувание.

По думите на бащата, дъщеря му вероятно е било изведена от страната през нощта. Това е станало със самолет. Момиченцето е било изведено от майка й Барбара без необходимите за това документи и неясно как е преминало граничния контрол. Той допуска, че това е станало със съдействието на полските дипломати у нас. В момента бащата е пред посолството на Полша у нас и ще иска обяснение от полския консул.

По рано днес Тодор Василев се е срещнал с министър Гергана Паси. Василев каза пред Дарик, че на срещата е видял снимки на дъщеря си, на които по думите му тя е видимо упоена. Василев не знае как те са попаднали у министър Гергана Паси.

Потресаващата семейна драма се разигра на 28 май в Асеновград. Майката - полякинята Барбара Василева, се опита да отведе децата си - 8-годишната Николета и 7-годишния Павел, от баща им. Родителите са разделени, но не са разведени. Нежеланието на децата да тръгнат с майка си заведе в квартала им полиция, съдия-изпълнител и представители на социалните служби. При насилственото отвеждане на децата се стигна до побой и в крайна сметка по-малкото дете избяга.

Павел и сестра му Ники живеят вече две години заедно с баща си в Асеновград, след като Тодор решава да се върне от Полша с децата. Тогава обаче Барбара подава жалба в полския съд, че децата й са отвлечени. В България се завежда дело за отвличането на децата по международната Хагска конвенция. Василев се оказа в капана на правораздаването, защото вече е осъден от Софийски градски съд за отвличане на собствените си деца. Присъдата е потвърдена и на последна инстанция, с дата 13 март 2009 година е издаден изпълнителен лист за незабавно връщане на децата обратно в Полша.

Според Тодор, Барбара има сериозни проблеми с алкохола и наркотиците.

:!: :!: :!:
Изображение
Имаме вяра
верни до гроб сме
ние за тебе
вечно ще пеем
градски момчета
за Ботев родени
за тебе живеем
за теб ще умреме

Изображение

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 29 май 2009 20:42

Добре де, обаче бащата губи делото на две инстанции вече, според мен децата трябва да бъдат отнети и на двамата родители, защото не мисля, че са достатъчно отговорни да гледат деца. Както и да го гледам, бащата е абсолютен боклук, който сам си организира целия спектакъл, за да събуди съжаление, щото друг вариант няма. Майката като я гледам как дърпа детето все едно е агне би трябвало директно да й отнемат родителските права. Полицаите бяха напълно неадекватни. Според мен, ако ще има протест, той трябва да е срещу толкова много неща, че нямам думи, но не и да се върнат децата на този провал.

Потребителски аватар
SHYNE
Контакти:

Мнениеот SHYNE » 29 май 2009 20:59

http://sportal.bg/sportal_tv.php?category=107&video_page=1&playlist&next&video_id=14777
видео в спортала . 200 фена на левски и цска пред полското посолство !! поклон момчета !!
Изображение
Имаме вяра
верни до гроб сме
ние за тебе
вечно ще пеем
градски момчета
за Ботев родени
за тебе живеем
за теб ще умреме

Изображение

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 29 май 2009 21:01

Изпратено!
Авторът на темата: Ще спре ли..

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 29 май 2009 21:12

След репортажи като този: http://bulgaria.actualno.com/news_242325.html

това което се чудя е: Има ли държава България?
Изглежда отговорът е очевиден..
Да се случи всичко това в присъствието на български власти, държавна агенция за закрила на детето...

Господ да помогне на децата един ден отново да бъдат с баща си! Децата не лъжат и тяхното мнение нямаше как да бъде режисирано.
Само трябваше някой да ги защити!

Потребителски аватар
SHYNE
Контакти:

Мнениеот SHYNE » 29 май 2009 21:15

как да бъде режесирано момиченцето да вика помощ от колата ?
как да бъдат режисирани тези кадри ?
никога не съм гледал нещо по ужасно !! това е шибано безумие !!!
Изображение
Имаме вяра
верни до гроб сме
ние за тебе
вечно ще пеем
градски момчета
за Ботев родени
за тебе живеем
за теб ще умреме

Изображение

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 29 май 2009 21:22

Прав си,
това е най-отвратителните неща които съм виждал!

Не е зле и човека, който има амбицията да упралява България, също да направи нещо!
знаете кой имам предвид - Бойко Борисов, и аз съм за него, ама нека се намеси реално, има позиции в Европейската народна партия!

Потребителски аватар
SHYNE
Контакти:

Мнениеот SHYNE » 29 май 2009 21:30

Ще ви кажа едно:където беше Българското правителство,когато обвиниха мед.сестрите-там е и сега:в лайната-няма го никакво.Нашето скапано пр-ство защитава интересите на чуждите държави,а е мащеха за Бълг.граждани.Докато седим и си чоплим носовете ТАКА ще е!!!!!

това е мнение от форума на пловдив24 . много точно го е казал човека ....
Изображение
Имаме вяра
верни до гроб сме
ние за тебе
вечно ще пеем
градски момчета
за Ботев родени
за тебе живеем
за теб ще умреме

Изображение

Потребителски аватар
mormona
Контакти:

Мнениеот mormona » 29 май 2009 21:31

Ми аз от колко време казвам , че трябва да се гласува се за някои, само за да не зимат ДПС гласове, ама няма кой да чуе.НЕ им се гласувало... или някои са в грешка отивайки да пуснат невалиден глас с ХИКС на него, пак отиват тия гласове за ДПС те се разпределят за ДПС , БСП, тъкаче по -добре си гласувайте хора, ако ще заа някоя измислена партийка амаа нека да не е за Турците, че има и по зле от това, има ако ни управлява турско правителство
[center]http://forum.gong.bg/barcelona/viewtopic.php?f=19&t=15064[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/6E/6924a8a35c868b6e.jpg[/wrapimg][/center]

Върни се в “Свободна зона”