Стадиони в България, проблеми, посещаемост

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Re: Идва ли краят на порутените стадиони?!?

Мнениеот bigbonusprize » 15 юли 2011 14:38

rhaegar написа:
Еми да, за 5 домакинства на година ( в най-добрия случай) ще строим стадион, дето ще се пълни на 1/10 през останалото време на годината. Еми добре.

:) Еми да. От тези 5 мача средният приход от продажба на билети са 30 000 х 10лв среден билет = 300 000 от 1 мач. Пък знае ли човек. Може след време отново да се върне публиката на стадиона...
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 15 юли 2011 14:38

bigbonusprize написа:E стига бе човек. В бизнес парковете примерно да не продават боклуци по 200лв, а са им доста пълни сградите... Така ще е и със стадионите. Административни и биезнес сгради и готово. 5 евро на квадрат е наема в София. :) И сградите са на 80-90% пълни...

Викаш в България от толкова много бизнес търсенето е огромно. :mrgreen:
Ок както и да е. За мен всичко е една голяма измама, защото всеки вижда каква е икономическата обстановка в страната. Липсват чуждите инвестиции, защото нито има ввъзможност за сериозно изява покрай монополите, нито има възможност за възвръщаемост, нито пък сигурност и закони, които да се спазват.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 15 юли 2011 14:40

bigbonusprize написа:
rhaegar написа:
Еми да, за 5 домакинства на година ( в най-добрия случай) ще строим стадион, дето ще се пълни на 1/10 през останалото време на годината. Еми добре.

:) Еми да. От тези 5 мача средният приход от продажба на билети са 30 000 х 10лв среден билет = 300 000 от 1 мач. Пък знае ли човек. Може след време отново да се върне публиката на стадиона...

А ако недай си Боже има нулева година в ЕКТ? Отпадаме в първи кръг примерно, след едно домакинство срещу непретенциозен отбор. На който мач даже стадиона не се е напълнил? Сядаме всички с по едно канче пред стадиона и просим пари за поддръжката му през следващата година?
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 15 юли 2011 14:43

rhaegar написа:
А ако недай си Боже има нулева година в ЕКТ? Отпадаме в първи кръг примерно, след едно домакинство срещу непретенциозен отбор. На който мач даже стадиона не се е напълнил? Сядаме всички с по едно канче пред стадиона и просим пари за поддръжката му през следващата година?

Е тук стигнахме доста далеч. Ако собствениците нямат пари да поддържат един 40 000 стадион, то тогава за какво си говорим. Да го дават под наем като трябва...
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Потребителски аватар
Boksiorcheto

Мнениеот Boksiorcheto » 15 юли 2011 14:43

ЛЕВСКИ- 25 хиляден стадион
ЦСКА - 25 хиляден стадион
ЛокоСофия - 5 хиляден стадион
Славия - 5 хиляден стадион
50 хиляден национален стадион в София, където да играят националите, но не всеки мач
Пловдив:
Локомотив - 15-16 хиляден стадион
Ботев - 15-16 хиляден стадион
Стадион Пловдив - 65 хиляди, където Локомотив и Ботев да играят своите евромачове и националите също да радват Пловдив
Берое - 15 хиляден стадион
Варна:
Черно море - 12 хиляден стадион
Спартак Варна - 5-6 хиляден стадион
Градският им стадион - 40 хиляди минимум, където "Моряците" да играят евромачовете и националите да радват град Варна.
Бургас:
15 хиляди стадион за Нафтата
Акулите си имат

Според мен така трябва да изглеждат стадионите в България. Знам, че е много това, което съм написал и се искат сериозни кинти, но това е начинът и пътят. Ако се правят поетапно, може и да се осъществи, но и 1/3 от това да се направи, ще е постижение.
ГЕРБЪТ НИ Е ЛЪВ, А ЖИВЕЕМ КАТО МИШКИ!

Потребителски аватар
WARrior
Контакти:

Мнениеот WARrior » 15 юли 2011 14:46

[quote="Boksiorcheto"]ЛЕВСКИ- 25 хиляден стадион
ЦСКА - 25 хиляден стадион
ЛокоСофия - 5 хиляден стадион
Славия - 5 хиляден стадион
50 хиляден национален стадион в София, където да играят националите, но не всеки мач
Пловдив:
Локомотив - 15-16 хиляден стадион
Ботев - 15-16 хиляден стадион
Стадион Пловдив - 65 хиляди, където Локомотив и Ботев да играят своите евромачове и националите също да радват Пловдив
Берое - 15 хиляден стадион
Варна:
Черно море - 12 хиляден стадион
Спартак Варна - 5-6 хиляден стадион
Градският им стадион - 40 хиляди минимум, където "Моряците" да играят евромачовете и националите да радват град Варна.
Бургас:
15 хиляди стадион за Нафтата
Акулите си имат

Ехеее от къде толко кинти извади бе момче,то да почне един стадион да се строи ще е добре :)
СТЕНЛИ,НИЕ СМЕ С ТЕБ!

Потребителски аватар
Boksiorcheto

Мнениеот Boksiorcheto » 15 юли 2011 14:47

WARrior написа:
Ехеее от къде толко кинти извади бе момче,то да почне един стадион да се строи ще е добре :)

Тва е моето виждане как трябва да са стадионите в България, на всички ни е ясно, че това едва ли ще се осъществи.
ГЕРБЪТ НИ Е ЛЪВ, А ЖИВЕЕМ КАТО МИШКИ!

Потребителски аватар
bnborisov
Контакти:

Мнениеот bnborisov » 15 юли 2011 14:52

Мегазвездата на българския и световен футбол Христо Стоичков разкри, че на 25 юли ще стане ясно бъдещето на новия Национален стадион.

Камата само призна, че се предвижда изграждането на няколко модерни съоръжения в страната, които биха могли да приемат финали на големи първенства. Стоичков намекна за два стадиона в Пловдив и София и още един в друг голям град.

"Няма да издавам повече тайни. На 25 юли ще разберете за какво става въпрос. След като представим проектите, държавата е на ход. Един път трябва да кажем баста. Няма само да ни мачкат и ние трябва да се почувстваме господари. Мечтата ми е в България да се играе финал - дали на юноши или мъже, ще видим".

"Имам договорка с министър-председателя и министъра на спорта. Тръгнем ли веднъж, трябва да го направим. Защо да не го направим, трябва да го направим", коментира разпалено Стоичков.

Това означава, че ако всичко мине по план, след две години, националният отбор ще може да може да си избира къде да играе в София или Пловдив.

доколкото разбирам Стоичков говори за национални стадиони. Така че клубовете да се оправят както могат. Литекс вече успяха.

biofreeze
Контакти:

Мнениеот biofreeze » 15 юли 2011 15:00

Няма никакъв смисъл от 50-60 000 стадиони,просто никога няма да се напълнят.Лично според мен,няма нужда да се изгражда чисто нов национален стадион.По-добрия и по-евтин вариант(все пак средствата са ограничени) е да реконструират "Герена" и "Армията".С капацитет от максимум 30 000,не повече.В Пловдив е достатъчна реконструкцията на "9 Септември", на който ще играят Ботев и Локо.Сега,че те си имат мераци за 3 модерни стадиона,ясно е,че няма да ги огрее! Във Варна се прави стадион за около 15 000,аз там повече от 10-12 000 публика не съм виждал,тъй или иначе.Кво пречи на националите,да играят по клубните стадиони?!?! Варианта с домакинства в София,Пловдив,Бургас е по-добър икономически.Идеята за модерен стадион никак не е лоша,но е ясно,че е много трудно постижима.С парите за него ще се направят 3-4 стадиона,които да отговарят на изискванията на УЕФА!

Потребителски аватар
Empty
Контакти:

Мнениеот Empty » 15 юли 2011 15:09

Само националният отбор заслужава голям стадион на него ще могат да се играят и мачовете на грандовете от европейските им участия.Все пак в А-група идват по 2-3 хиляди човека срамота е на голям стадион такава публика.. ;) В Пловдив, ако се вдигне един за Ботев и Локо ще е добър вариант.

Върни се в “Футбол - България”