Отвлечените деца от Асеновград

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
BS1913
Контакти:

Отвлечените деца от Асеновград

Мнениеот BS1913 » 28 май 2009 19:51

Две деца - братче и сестричка от Асеновград, ще бъдат отведени принудително в Полша при майка им. Двудневната акция за прибирането на осемгодишната Ники и шестгодишния й брат Павел от адреса на баща им на улица „Илинден" обаче удари на камък. Децата отказват да се върнат при майка си Барбара Ядвигд и настояват да останат в България. Съдия-изпълнител Кремена Дерменджиева е ангажирана с деликатния казус. Тя категорично заяви, че няма да допусне физическа принуда спрямо малолетните, съобщава "Марица".
Родителите на Ники и Павел се запознават преди десет години в Санкт Петербург, където Тодор следва инженерство. Барбара не е работила, обяснява той. Подписват брак в Полша, там са родени и децата им. От две години обаче момичето и момчето живеят с баща си в Асеновград. Вчера пред дома им се изсипа буквално цялата махала, за да защити правата на таткото. Василев обаче се оказа в капана на праворазадаването, защото вече е осъден от Софийски градски съд за отвличане на собствените си деца. Присъдата е потвърдена и на последна инстанция, с дата 13.03.2009 година е издаден изпълнителен лист за незабавно връщане на децата обратно в Полша.

Децата ми имат двойно гражданство, аз и майка им Барбара нямаме развод. Всичко тръгна надолу след нейното заминаване за Майорка, където искаше да работи в хотел, разказва Тодор. Скоро след пристигането й там Тодор усеща, че Барбара е постоянно пияна и неадекватна в приказките си, все едно е под въздействие на наркотици. Започна редовно да изключва телефона си, отказваше и връзка през интернет. Барбара се връща след месец и половина, но отказва да се прибере при семейството си във Варшава. Заминава при роднини на триста километра. Твърдеше, че е в депресия и трябва да се оправи, спомня си съпругът й. На Тодор нервите му не издържат - казва й, че тръгва с децата за България и ще я чака там. Барбара обаче подава в полски съд жалба, че децата й са отвлечени. В България завеждат дело за международно отвличане на деца по международната Хагска конвенция. Не допуснаха исканите от мен свидетели, нито се съгласиха да се направи медицинска ескпертиза на майката - така щеше да се разбере, че наистина е алкохоличка, казва Тодор.

Двете дечица преживяват сериозна трамва. Малкият Павел не спира да обяснява, че ще се качи на дървото или ще избяга на стадиона, но няма да тръгне с майка си. Не сме добре, как да се чувствам, след като майка ми иска да ни отведе, а аз искам тук да си остана, упорства на всеослушание и сестричката Ники. Децата учат в кварталното школо, развиват таланти в клуба по спортни танци, имат дузина приятели. Аз отидох специално в Полша да ги гледам, когато майка им реши да заминава за Майорка. Имам почти четири десетилетия стаж като детска учителка, тези деца са жертва на майка със съмнително битие, зарича се бабата Мария Василева. Как могат изобщо да твърдят, че синът ми е отвлякъл децата си, аз лично пътувах с тях за България с автомобил, никой никъде не е направил проблем, преминахме през зеления коридор, обяснява тя.

Майката пристигна в Асеновград с екип от полското посолство, но децата отказаха да разговарят с нея. Мама ни казва, че ще се върнем в Полша и всичко ще се оправи. Няма да се оправи, защото тя пие, а тате не иска да е така, промълвява Ники. За да защити позициите на Барбара, втори ден в Асеновград е и консулът Войчех Палански. На въпрос на „Марица" дали ще отведе насила децата си, Барбара отговори така: Ако децата успеят да се отделят от влиянието на баща си и аз мога да говоря с тях, тогава ще уважа волята им.

Няма никакъв друг вариант, освен да се изпълни съдебният лист. Става дума за разпореждане за незабавно екстрадиране в Полша, защото съдът е решил, че децата са жертва на международно отвличане, обяснява и съдия-изпълнител Кремена Дерменджиева.

Опитите за контакти ангажираха полицейски екипи пред дома на Василев и край Отдела за закрила на детето. В приемната на тази служба вчера бащата бе задължен да доведе децата, за да разговарят с майка си. Василев обаче отказа и отпътува за Пловдив, за да уреди консултация с детски психолог. Според ангажирани лица предстоят поредица срещи на децата с майка им, за да ги убеди да отпътуват с нея.

http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=132069 Ето го видеото
:evil: Възмутен съм каква държава сме.Отвратително е просто :evil:
Последна промяна от BS1913 на 28 май 2009 20:42, променено общо 1 път.
Вратарят на "Тича" през 1919 д-р Кирчо Ангелов в първия мач със "Славия" във Варна поискал стол, седнал пред вратата си, запалил лула и невъзмутимо зачел вестник! Тичанци победили с 3:0.

Потребителски аватар
Thomson
Контакти:

Re: ОТВЛЕЧЕНИТЕ ДЕЦА ОТ АСЕНОВГРАД

Мнениеот Thomson » 28 май 2009 20:00

И аз бях потресен от видяното..Естествено от агенцията за защита правата на децата - не знаели нищо и от новините научили! Такова безхаберие, такова безочие..Но все пак това е България..
На Зелено-Белия стадион, пак ще пеем за Морето, за Морето - Шампион!! Мачкайтеее Моряциииииии, ние сме с Вас!!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 28 май 2009 20:10

Моля ви се хора в спортен форум недейте да обсъждате такива дълбоки и потресаващи проблеми,най-малкото защото това,което се дава по телевизията е крайно недостатъчно и нещата не са обективни...
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
lisynger
Контакти:

Re: Отвлечените деца от Асеновград

Мнениеот lisynger » 28 май 2009 20:48

Гледах го по телевизията и половин час неможех да кажа 1 дума страшна трагедия
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА

Потребителски аватар
BS1913
Контакти:

Мнениеот BS1913 » 28 май 2009 21:03

Скоро ще бъде пусната петиция и всеки желаещ ще може да се подпише.В случая ще помогне много защото при бъдещо дело в Полша ще бъде представена в съда и ако не друго поне ще разберат че си зачитаме децата.
Последна промяна от BS1913 на 28 май 2009 21:05, променено общо 1 път.
Вратарят на "Тича" през 1919 д-р Кирчо Ангелов в първия мач със "Славия" във Варна поискал стол, седнал пред вратата си, запалил лула и невъзмутимо зачел вестник! Тичанци победили с 3:0.

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 28 май 2009 21:04

Made in Bulgaria
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
birabecks
Контакти:

Мнениеот birabecks » 28 май 2009 21:25

Бижутера написа:Моля ви се хора в спортен форум недейте да обсъждате такива дълбоки и потресаващи проблеми,най-малкото защото това,което се дава по телевизията е крайно недостатъчно и нещата не са обективни...

Що бе,Бижутер? Кво като е спортен форум? Днес Томислав много добре направи,че отложи "Спортно шоу Гонг",заради трагедията в Ямбол.Евала за това.В крайна сметка,животът не е само спорт,а и повечето тук сме хора нормални,независимо ,че някои прекаляват с простотиите.Аз лично,останах втрещен след репортажа на НТВ..и това дете което викаше "Помощ!".Въздържам се от коментар,щото не знам за кво става дума.Някой ако има повече информация - да пише.
Ту мъч пипълс към онли фор дъ паст дъ тайм.Но уорк ! Но секрифиси...

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 28 май 2009 21:34

birabecks написа:
Бижутера написа:Моля ви се хора в спортен форум недейте да обсъждате такива дълбоки и потресаващи проблеми,най-малкото защото това,което се дава по телевизията е крайно недостатъчно и нещата не са обективни...

Що бе,Бижутер? Кво като е спортен форум? Днес Томислав много добре направи,че отложи "Спортно шоу Гонг",заради трагедията в Ямбол.Евала за това.В крайна сметка,животът не е само спорт,а и повечето тук сме хора нормални,независимо ,че някои прекаляват с простотиите.Аз лично,останах втрещен след репортажа на НТВ..и това дете което викаше "Помощ!".Въздържам се от коментар,щото не знам за кво става дума.Някой ако има повече информация - да пише.

Щото се съмнявам това което дадоха по телевизията да е 100 % истина и да няма нещо скрито от репортерите и камерите...а тогава в такъв случай обвиняваме не когото трябва :( ;)
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
birabecks
Контакти:

Мнениеот birabecks » 28 май 2009 21:44

Бижутера написа:
birabecks написа:

Щото се съмнявам това което дадоха по телевизията да е 100 % истина и да няма нещо скрито от репортерите и камерите...а тогава в такъв случай обвиняваме не когото трябва :( ;)

Аз затова не коментирам.Ако има човек от Асеновград,който е в час - да каже за какво става въпрос.Прав си,монетата има две страни.Децата обаче,определено не искаха да тръгват с майка си..... :roll:
Ту мъч пипълс към онли фор дъ паст дъ тайм.Но уорк ! Но секрифиси...

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 28 май 2009 22:40

За децата две мнения няма,но искам да знам и бащата кви ги е вършил,все пак не всеки се жени за полякиня и отива да живее във Варшава :roll:
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Върни се в “Свободна зона”