Ето, че можело да има логика във волейбола ...
От 2 години насам Русия е най качествения и силен тим в света !
Миналата година обаче, неможаха да го докажат това.
През тази им се отдаде прекрасен шанс и те се възползваха от това !
Няма как да не отбележим и спада в Бразилия ...
Определено не са същият отбор от преди години.
Но това си е техен проблем !
Има го обаче и този момент - другите започнаха да се нагаждат все по добре към бързият и техничен стил на селесао ...
Снощи се получи един достоен финал между два почти равностойни отбора.
Както доста народ отбелязахме обаче - Русия изглеждат маааалко по добрите !
Важното е, че това се показа и де факто !
Аз предвиждам, че бразилската хегемония ще бъде заменена от руска такава ...
Тима на руснаците ще се запази поне в следващите 3-4 години, а играчите им са с уникални качества !
Русия към момента може да бъде победена само с перфектно посрещане ( което е много трудно заради смачкващият сервис, който изпълняват ) ... и натискане с много силен сервис, за да им се разбие посрещането ( което обаче им е ахилесовата пета ) ...
Няма смисъл от повече анализи ...
Най силният и качествен отбор, с най - силните играчи спечели Световната лига !
Логиката възтържествува !!
Иначе класирането като цяло на турнира си е реално ...
Някои продължават да смятат Полша за слаб отбор, но мисля, че това твърдение е несъстоятелно с оглед на мачовете, които поляците направиха срещу Русия и Аржентина !
Полша се променя много, когато в игра влезе Грушка ... а за в бъдеще ще са много опасни с излекувания Бартман и връщането на Влазли и Загумни !
Така, че Полша въобще не трябва да се отписва за Европейското ...
Иначе Аржентина нормално за мен се сринаха в мача за 3-тото място ...
На "Гаучосите" въобще не им се играеше след тежкото поражение от Бразилия ...
Те бяха заложили всичко на мача срещу селесао и после вече им бе все едно, къде ще завършат.
Общо взето конютктурата към момента в световният волейбол е: Русия, Бразилия и ............. всички останали !
Е, под всички останали би трябва да се има напредвид Полша, САЩ, Куба, Ние и Аржентина .... мисля, че към тази компания донякъде бихме могли да причеслим Италия и Сърбия ...
С оглед на това, след 2 месеца ни очаква много вълнуващо и равностойно Европейско първенство !
Е, битката вероятно ще е за второто място, но и то си е доста важен приоритет !
Все пак дава място за Световната купа в късната есен и по важното - класира за Олимпиадата в Лондон догодина !!!