Айсберг, изложих напълно сериозно мнение! Обзалагам се на бира, че съм прав. Единствено, което ме притеснява е левия бек. А пък за Митев ли беше No 29 или не - не знам, ама това момче ще пише история в нашия отбор. Помни ми думите. Марчев също беше блестящ. Има хляб в това момче, повярвай ми.
Общо взето като погледнем зимната и сегашна селекция мога твърдо да заявя, че от доста време едва сега ( + зимата - Камазола ) правим една що годе добра селекция. Без пари - толкова. По добре не може! Това е максимума.
ЛЯТО 2011 - подготовка, трансфери, спекулации...
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
Re: ЛЯТО 2011 - подготовка, трансфери, спекулации...
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!
зеления написа:Айсберг, изложих напълно сериозно мнение! Обзалагам се на бира, че съм прав. Единствено, което ме притеснява е левия бек. А пък за Митев ли беше No 29 или не - не знам, ама това момче ще пише история в нашия отбор. Помни ми думите. Марчев също беше блестящ. Има хляб в това момче, повярвай ми.
Общо взето като погледнем зимната и сегашна селекция мога твърдо да заявя, че от доста време едва сега ( + зимата - Камазола ) правим една що годе добра селекция. Без пари - толкова. По добре не може! Това е максимума.
Остава само да определим къде ще я сърбаме биричката и... дали да не са поне две?!
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Iceberg написа:зеления написа:Айсберг, изложих напълно сериозно мнение! Обзалагам се на бира, че съм прав. Единствено, което ме притеснява е левия бек. А пък за Митев ли беше No 29 или не - не знам, ама това момче ще пише история в нашия отбор. Помни ми думите. Марчев също беше блестящ. Има хляб в това момче, повярвай ми.
Остава само да определим къде ще я сърбаме биричката и... дали да не са поне две?!))))))) Че нещо, май не съм човече за една бира! А иначе аз мисля, че ще имаме проблеми със защитата ако остане тая формация. В последните години изградихме сигурен и здрав защитен вал, който беше в основата на успехите ни. Сега май.. не е тъй сигурен и подсигурен. Искрено ще се радвам, ако излезеш прав.
Не си казал, не сме пили биричка, че и две, и три. Пак ще спомена: единственото, което ме тревожи в момента е левия бек. Ама се надявам Чечо да има решение на проблема.
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!
Iceberg написа:Mourinio написа:Много слаба игра, от новите само Паломино става и донякъде Марчев, показаха, че има футбол при тях, но това ще се види най-ясно, когато започнат мачовете срещу по-силните отбори, Доростол не е критерий за нищо. Янев е единственият ни ляв бек, резерва ще му бъде Тошко Колев така като гледам, явно няма пари за нови класни футболисти и Генов е събрал каквото може
Прав си Mourinio,явно така ще бъде. Аз само мога да кажа, че ще берем ядове май. Не знам каква търпимост трябва да имаме към Янев, но той днес показа, че отляво сме като разграден двор. Когато си поискаха тея мокрите първото полувреме, тогава си минаваха по левия ни фланг. То не бяха пасове зад гърба и надбягвания, или тъпи грешки и... крилото пак сам по фланга. Ами ако беше някой по-стойностен отбор??!! Бях гледал Янев на първите две двустранни игри и ми се стори по-стабилен. Някак по-спокоен бях, въпреки, че се притеснявах, че няма друга алтернатива. След видяното тоя мач.. съм обезверен. Та ние нямаме ляв бек. Не знам. Нека тея, от които зависи и които отговарят да му мислят, да решават, да преценяват. Имат още малко време. Но.. кажи речи, първенството чука на вратата. Според мен не дясно крило ни трябва, а ляв бек и още един по-стабилен централен защитник. Аз Йотов не го виждам как ще се впише в състава. Отдясно могат да играят и Румен и Капитанов. Тоя Марчев не мисля, че трябва толкова упорито да го налагат като титуляр отдясно. Нито мисля, че става, нито пък, че е за там. Той по принцип играе отляво. И докога чуждите кокошки ще се виждат патки на тея, от които зависи???!!! Май ставаме шуробаджанашки отбор. Дали пък няма още некой свободен агент от Локото Пд за ляв бек?! Егати. То се вижда, че момчетата са изморени. Всеки ден тренировките завършват с двустранна игра на цял терен, което натоварва много. То и затова някои почиваха днес. Сигурно трябва да е така, та да имат въздух и да играят до края на мачовете и да мачкат. Видя се, че и без Жоро Илиев сме кръгла нула. Но аз лично не съм доволен от представената продукция днес на нашия отбор. Имаше няколко хубави неща, но... твърде малко и недостатъчно за първи мач пред собствена публика и срещу такъв отбор. Та ние чак второто полувреме отправихме точен удар към вратата им??? Надявам се бат Чечко да е видял каквото трябва, тоя мач да е най-слабия от досегашните и предстоящите и... някак всичко да успеят да оправят до старта на първенството, щото... ще берем ядове май! Сега некои, дето само това чакат, ще ревнат: тоя плюе! Тц, тоя не плюе, тоя се опитва да разсъждава трезво и се притеснява за отбора. Ако някой не е съгласен с мнението ми моля, нека опонира. Притеснява ме също, че няма коментари?! Какво бе, не ви ли пука?!
Аз за разлика от теб няма да се ровя надълбоко и няма да чакам като теб 10 дена да се случи нещо че да започна с храненето.Искам само да те попитам следното.Когато ти плюеш,значи разсъждаваш трезво.Когато другите разсъждават-плюят!!!Мноооого интересен критерий.Не искам да се занимавам с теб,но ти просто прекаляваш.Ако прегледаш постовете само в последните два дена,ще видиш кой се мъчи да се изяви на всяка цена,пускайки голямо количество постове на ден.Човече,пиши си,разсъждавай си,затова е форума.Не се заяждай и ебавай с хора,които нямат желание да се занимават с подобни простотии.Сега искам да се поровиш и да ми покажеш постовете с които аз плюя наши играчи и пиша колкото да не заспя.А за бирата те съветвам да излезеш със зеления ми набор.Приятен събеседник е.А относно шуробаджанащината може и да си прав.Може и наистина да са роднини.Знае ли човек?Аз не бях съгласен с привличането на Йотов.Но се аргументирах.Бях за привличането на Шийлдс и също се аргументирах.За футболни качества видях едно прилично крило в лицето на шотландеца.Относно човешките му качества няма от къде да зная какви са.Не го познавам.Ти явно си имал друга информация,че след като го изгониха/не заради слаби футболни,а заради други изпълнения/заяви че си знаел какъв лош човек бил.Това не го цитирам дословно,защото както казах,не ми се рови по постовете само за да докажа какъв грешник си.
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!
аз искам да кажа..... че доста зле може да бъдем в защита, ако не намерим по-качествен бек от янев - на него не може да се разчита, вчера ясно се видя - единствено шутовете му ставаха за нещо. играе прекалено много с фалове и ще си вади картони с всякакъв цвят и то често..... по-лошото е сега като го няма танко дяков, върху росен колев ще има повече напрежение, което не се знае как ще му се отрази... досега нямаше проблем с включването в някой друг мач, но вече ще е титуляр - дали е достатъчно готов за това, което го очаква? вече ще се чака именно от него... то така се получава израстването, ама дали ще стане толкова бързо? централния сашо също ще трябва да се нагажда към играта на росен колев, защото доста години игра с танко дяков и колкото да е - все ще има някаква разлика и необходима сработка... при това положение само бек като ивелин янев ни трябва да го минават като малка гара противниците.... да не може да прецени къде и как да скочи и топката да го прехвърля... да не може да отнеме един път чисто топката и да прави фалове за картони.... ами ако останем с 10 човека, което е доста вероятно според мен... дали защитата ни ще се справи, кой ще играе като ляв бек - мурадов?! ако е вярно, че има качества (което поне от това дето гледах в контролата със светкавица не видях), то дано най-после да преодолее психическата си бариера и да почне наистина да ги показва тия качества.... иначе димитър петков отляво е направо смешно... или пък някой друг да преквалифицираме, пак няма да се получи много добре
задължително, ама абсолютно задължително още един ляв бек ни трябва и с това вече можем да завършим селекцията, това е моето мнение 

що се отнася до крилата... не мисля, че имаме проблем там... може да имаме млади и неопитни момчета, ама съм сигурен в някои от тях, че ще израстнат
не мисля, че капитанов е зле.... просто още време му трябва да навлезе напълно в професионалния футбол - качествата ги има, само трябва да играе повече, за да се почувства по-сигурен и стабилен и да ги доразвие тия качества... нормално да не показва най-доброто сега в началото
както и за янчо андреев... никога не ми е допадал като крило, като бек наистина може и да се справи, но пък не е свикнал с тази позиция и затова греши.... нека му се даде време и на него и да видим какво ще стане, хъса, желанието и себераздаването ги има, така че нищо чудно след определено време да стане добър бек от него, въпреки че сега нито се позиционира правилно нито нищо... даже предпочитам него отляво вместо ивелин янев, нищо че играе с десния крак
не мисля, че капитанов е зле.... просто още време му трябва да навлезе напълно в професионалния футбол - качествата ги има, само трябва да играе повече, за да се почувства по-сигурен и стабилен и да ги доразвие тия качества... нормално да не показва най-доброто сега в началото
както и за янчо андреев... никога не ми е допадал като крило, като бек наистина може и да се справи, но пък не е свикнал с тази позиция и затова греши.... нека му се даде време и на него и да видим какво ще стане, хъса, желанието и себераздаването ги има, така че нищо чудно след определено време да стане добър бек от него, въпреки че сега нито се позиционира правилно нито нищо... даже предпочитам него отляво вместо ивелин янев, нищо че играе с десния крак

[quote="Veso1913"]Аз за разлика от теб няма да се ровя надълбоко и няма да чакам като теб 10 дена да се случи нещо че да започна с храненето.Искам само да те попитам следното.Когато ти плюеш,значи разсъждаваш трезво.Когато другите разсъждават-плюят!!!Мноооого интересен критерий.Не искам да се занимавам с теб,но ти просто прекаляваш.Ако прегледаш постовете само в последните два дена,ще видиш кой се мъчи да се изяви на всяка цена,пускайки голямо количество постове на ден.Човече,пиши си,разсъждавай си,затова е форума.Не се заяждай и ебавай с хора,които нямат желание да се занимават с подобни простотии.Сега искам да се поровиш и да ми покажеш постовете с които аз плюя наши играчи и пиша колкото да не заспя.А за бирата те съветвам да излезеш със зеления ми набор.Приятен събеседник е.А относно шуробаджанащината може и да си прав.Може и наистина да са роднини.Знае ли човек?Аз не бях съгласен с привличането на Йотов.Но се аргументирах.Бях за привличането на Шийлдс и също се аргументирах.За футболни качества видях едно прилично крило в лицето на шотландеца.Относно човешките му качества няма от къде да зная какви са.Не го познавам.Ти явно си имал друга информация,че след като го изгониха/не заради слаби футболни,а заради други изпълнения/заяви че си знаел какъв лош човек бил.Това не го цитирам дословно,защото както казах,не ми се рови по постовете само за да докажа какъв грешник си.
Давай по спокойно,коментирай си играчите,коментирай си треньорите,но избягвай да коментираш хора които не познаваш.Най малкото е невъзпитано.
: ))))))))))))) А бре Веско бе, абе 1913, абе приятелю.... въобще не съм имал тебе в предвид за "колкото да не заспи". Сега да обясня за "странния критерий". Когато човек говори за някой друг неща, които не са верни и по този начин му вреди пред околните, според мен е плюене. Когато посочва слабостите му, недостатъците, които наистина са реални, тогава мисля, че е критика. Ако ги посочва тея неща с цел да помогне да ги осъзнае и преодолее, ако го прави без корист да му навреди, според мен е градивна критика. Ти сам се опитай да направиш разликата. Е, не винаги такава критика ни се получава и понякога прозвучава по остро, по-недоволно, но.. все пак сме фенове. Виж, аз не съм идеален, всеки си има кусури. Все пак с постовете си исках да накарам някои хора повече да гледат тренировките, двустранните игри, заниманията, да събират инфо и то достоверно, да анализират и тогава да пишат тук. А иначе не веднъж съм казвал, че тук е мястото всеки да изрази мнение, мисли, виждания. Лошо няма. Пиши си бе брат, пиши. И още нещо. Абе сетих се за една сентенция дето четох скоро.. някъде.. нещо за простака и мълчанието
))))))) Кво стана с нея бе? Реши, че все пак не съм простак, че не си убиец, че мълчанието не винаги помага или... просто се изкуши отново да ме коментираш?! Хей, не се впрягай толкова. Не само със Зеления мога да пийна биричка. С всеки оттук бих, дори и да не съм съгласен с някои негови виждания и разбирания. И с тебе мога, що пък не. Предлагам мир, въпреки, че аз никога не съм приемал закачките ни тука като война?!
: ))))))))))))) А бре Веско бе, абе 1913, абе приятелю.... въобще не съм имал тебе в предвид за "колкото да не заспи". Сега да обясня за "странния критерий". Когато човек говори за някой друг неща, които не са верни и по този начин му вреди пред околните, според мен е плюене. Когато посочва слабостите му, недостатъците, които наистина са реални, тогава мисля, че е критика. Ако ги посочва тея неща с цел да помогне да ги осъзнае и преодолее, ако го прави без корист да му навреди, според мен е градивна критика. Ти сам се опитай да направиш разликата. Е, не винаги такава критика ни се получава и понякога прозвучава по остро, по-недоволно, но.. все пак сме фенове. Виж, аз не съм идеален, всеки си има кусури. Все пак с постовете си исках да накарам някои хора повече да гледат тренировките, двустранните игри, заниманията, да събират инфо и то достоверно, да анализират и тогава да пишат тук. А иначе не веднъж съм казвал, че тук е мястото всеки да изрази мнение, мисли, виждания. Лошо няма. Пиши си бе брат, пиши. И още нещо. Абе сетих се за една сентенция дето четох скоро.. някъде.. нещо за простака и мълчанието
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
Айсберг, последното ти изречение е повече от перфектно! Точно така трябва да разсъждаваме всички. Преди време имах известни пререкания с колега от форума, но разбира се без да влагам лоши чувства към него. Че как да влагам злоба и негативизъм към съфорумника, нали и неговото сърце е зелено не по-малко от моето. Тук сме се събрали различни по характер хора, но хора изповядващи една идея - ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА. Между нас трябва да има не само търпимост, но и уважение. Тъй де, няма да си пия бирата с някой плебей я.
я и аз да покоментирам контролата малко - все пак ми е първи мач за повече от месец 
няма да му е лесно да Генов да сглоби отбора ... никак даже - дано се справи! просто, според мене, за някои постове има прекалено много равностойни играчи (като равностойни може да означава добри, посредствени и отчайващо слаби).
Паломино ми хареса, само трябва да изкара една седмица във ВИТИЗ - да тренира падания за дузпа, за да се впише в българските традиции във футбола
никакъв артистизъм няма в него в момента 
Зад него всичко е ОК - Божилов, Жоро, Камазола, Гравесена (само дето вчера се увличаше да гради играта, което нещо не му се отдава много за момента), Станислав (ако се наложи), Симеонов не е лош играч, както и Попов (похвала за далечните удари!), дори и Ратников ме изненада приятно с играта си в средата на терена.
Сашко, Сашо и Росен са ясни - на мене ми хареса и Йотов - безстрашен е и се опитва да играе чисто - честно казано май изглежда по-добре от Росен, при първите му извяви при нас.
Вратарите са супер.
Оттук нататъка е трагично - левия бек няма какво да го коментираме - въпреки че го аплодирах дори и при смяната му - Янев е най-слабия бек, който сме имали напоследък. Поне да беше или бърз, или висок, или да се позиционира по-добре, или да разиграва - а бе, да има нещо с което да компенсира
Тошко бек - този мач съм го гледал ... не знам какво ще прави Генов ...
За крилата (ако ще продължим на играем нещо като 4-2-3-1) мога да пиша отделен пост, но с две изречения - да, има обещаващи играчи, но първенството, в което имаме някакви амбиции (надявам се
), започва след по-малко от месец и в този момент вече ни трябват титуляри!!! А аз титуляри не видях. Дори и Дончо с нищо не се открои. Капитанов, Румбата, Тошко и Янчо дори и да имаха ефектни отигравания - ефективността им беше никаква. Марчев и Митев ги гледам за първи път и не мога да дам категорично мнение - Генов си знае какще се оправя 
няма да му е лесно да Генов да сглоби отбора ... никак даже - дано се справи! просто, според мене, за някои постове има прекалено много равностойни играчи (като равностойни може да означава добри, посредствени и отчайващо слаби).
Паломино ми хареса, само трябва да изкара една седмица във ВИТИЗ - да тренира падания за дузпа, за да се впише в българските традиции във футбола
Зад него всичко е ОК - Божилов, Жоро, Камазола, Гравесена (само дето вчера се увличаше да гради играта, което нещо не му се отдава много за момента), Станислав (ако се наложи), Симеонов не е лош играч, както и Попов (похвала за далечните удари!), дори и Ратников ме изненада приятно с играта си в средата на терена.
Сашко, Сашо и Росен са ясни - на мене ми хареса и Йотов - безстрашен е и се опитва да играе чисто - честно казано май изглежда по-добре от Росен, при първите му извяви при нас.
Вратарите са супер.
Оттук нататъка е трагично - левия бек няма какво да го коментираме - въпреки че го аплодирах дори и при смяната му - Янев е най-слабия бек, който сме имали напоследък. Поне да беше или бърз, или висок, или да се позиционира по-добре, или да разиграва - а бе, да има нещо с което да компенсира
За крилата (ако ще продължим на играем нещо като 4-2-3-1) мога да пиша отделен пост, но с две изречения - да, има обещаващи играчи, но първенството, в което имаме някакви амбиции (надявам се
"Наш'те го вкараха! За останалите - DU HAST!"
Не съм съгласен само с това, че Йотов бил по-добър от Росен Колев, в контролата с Калиакра е бил отчайващ, но нека да го отдадем на притеснение или нещо друго, докато Росен Колев според мен има голямо бъдеще като защитник най-вече и заради силната си игра с глава, отдавна сме нямали защитник, който да отскача и да насочва топката със сила, примерно Танка чакаше да се отклони от главата му след статични, за това мисля, така че Росен ще е много полезен както при статички положения, така и в защита. Йотов нямаше работа освен две ситуации, в които се справи, не може да правим генерални заключение от това и то срещу такъв съперник.Също така не знам дали ли си спомняш пробива на Росен Колев, тип Лусио или Давид Луис 
---------------------------------------
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913
Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913
Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''