България-Полша (официална тема)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Re: България-Полша (официална тема)

Мнениеот mistreated » 07 юли 2011 10:12

THE G.A.M.E написа:За съжеление се оказах прав да се притеснявам от сервиса на поляците.
Вярно, че не рискуваха началният си удар през цялото време, но когато трябваше го правеха и печелеха от това.

Вчера ти обясних, че поляците нямат силен сервис и се видя по време на мача. Всички серии, които направиха, бяха след изпълнение на флот!!! Това, че нашите не могат да посрещат този вид сервис е друг въпрос.
Нашият начален удар работеше много по-добре от техния и това се вижда от статистиката.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Ivanov84
Контакти:

Мнениеот Ivanov84 » 07 юли 2011 10:38

Матей,дори в това лошо състояние няма алтернатива.Когато го изкарат от полето,нашите стават дори още по несигурни,и това ясно се видя вчера.
Проблемът е втория посрещач.Вече 3 години не можем да се съвземем без Пламен.

Алексиев-силна атака,силен блок, слабо посрещане,трагична игра в защита.
Пенчев-слаба атака,трагичен блок,добро посрещане,стабилна игра в защита.

Тези двамата са две половини на един голям играч,но няма как да ги направим едно.И затова си патим,защото нямаме НИТО ЕДИН! балансиран посрещач,освен Матей,на който може да се разчита и който да играе сравнително постоянно дълъг период от мачове.

Ананиев няма грам психика,което се дължи отчасти на неговия характер,отчасти на статута му на вечна резерва.
Вальо Братоев е най-близкото нещо до балансиран посрещач,с което разполагаме,но той взе че се контузи,тъкмо когато започнаха да го налагат.
Единствената надежда изглежда Скримов.Не е някакъв супермен,дори напротив,но се надявам да се окаже този стабилен посрещач,който се търси.Да посреща и да атакува.То е ясно че пак Матей и диагоналът ще поемат тежестта в атака,но до тях трябва да има поне още един на който да се разчита.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 07 юли 2011 10:45

Ivanov84 написа:Единствената надежда изглежда Скримов.Не е някакъв супермен,дори напротив,но се надявам да се окаже този стабилен посрещач,който се търси.Да посреща и да атакува.То е ясно че пак Матей и диагоналът ще поемат тежестта в атака,но до тях трябва да има поне още един на който да се разчита.

Трябваше да му даде шанс в групите на лигата, особено в мачовете срещу Япония. Спокойно можеше да го вземе на мястото на Ананиев, и без това Мечката е неизползваема резерва. Какъвто и да е, щом е избран в идеалният отбор на френското първенство за миналия сезон, няма да е по-слаб от Пенчев или Алексиев.
Последна промяна от mistreated на 07 юли 2011 11:29, променено общо 1 път.

кристи3
Контакти:

Мнениеот кристи3 » 07 юли 2011 11:14

mistreated написа:
Ivanov84 написа:Единствената надежда изглежда Скримов.Не е някакъв супермен,дори напротив,но се надявам да се окаже този стабилен посрещач,който се търси.Да посреща и да атакува.То е ясно че пак Матей и диагоналът ще поемат тежестта в атака,но до тях трябва да има поне още един на който да се разчита.

Трябваше да му даде шанс в групите на лигата, особено в мачовете срещу Япония. Спокойно можеше да го вземе на мястото на Ананание, и бет това Мечката е неизползваема резерва.
Какъвто и да е, щом е избран в идеалният отбор на френското първенство за миналия сезон, няма да е по-слаб от Пенчев или Алексиев.

Напълно съм съгласен. Далеч съм от мисълта да оспорвам авторитета и компетентността на Радо Стойчев, но при очевидната, дори лаик като мен, несигурност на останалите посрещачи (нещо, което си го знаем от години), буди недоумение защо поне не опита със Скримов как ще стои в тези мачове...
Аз подкрепям плана на Гриша Ганчев за възраждането на ЦСКА

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 07 юли 2011 12:30

mistreated написа:Вчера ти обясних, че поляците нямат силен сервис и се видя по време на мача. Всички серии, които направиха, бяха след изпълнение на флот!!! Това, че нашите не могат да посрещат този вид сервис е друг въпрос.
Нашият начален удар работеше много по-добре от техния и това се вижда от статистиката.

Аз изрично посочих в по преден поуст, че поляците освен силов - точен сервис, имат и много силен - опасен флот.
Обобщих, че като цяло тръгне ли им сервиса сме загубени ...
Е, не стана точно така, но показаха точно това от което се опасявах !
Вярно, че само трима ни тормозиха със сервис, но те си бяха същите за които предупредих.
Kурек, Бартман и оня с флота, чието име е сложно ...
В интерес на истината имат още един тип, дето бомбандира яко, но той снощи беше резерва ...
Казваш, че са ни тормозили само с флота ...
Няма как да се съглася.
Курек и Бартман също направиха серии ...
И точно това имах напредвид ...
В големи периоди от мача ни разбиваха посрещането.

Иначе нашият сервис беше на висота.
Но, какво от това ?
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 07 юли 2011 12:36

Не ми се иска да влизам в полемики кой какво бил казал, но ти обясних, че нашият сервис е по-добър от техния и че с нищо Курек, Бартман или който и да е, не е по-добър от Цецо, Андрей, Матей или Виктов на сервис.
Какъв отбор ще са ако нямат поне 2-ма играчи, които да бият добър начален удар. Това не значи, че отборно сервиса им е "убийствен", както ти се изрази. Убийствен е на руснаците, не и на поляците.
Това, че са ни били, не значи, че са го направили със сервис. А ти точно това имаше предвид!

П.С. Върни се на 8-ма страница и ще прочетеш кой какво е казал :)

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 07 юли 2011 12:45

Е не стана само със сервис, като предполагах ....
Но сервиса им спомогна доста.
Сериите си ги направиха с него, не поради няква блокада или атака ...

Явно имаме различен анализ на думата "убийствен" ... :)
Аз под убийствен имам напредвид точно това - комплексен, който е труден за посрещане ...
С подобно на снощното си сервиране, поляците ще затруднят всеки един отбор !
В това можеш да бъдеш сигурен !
И снощи от това нагоре не им връзваше през целият мач, което трябва да се отчете ...
Но това си е нормално, все пак няма как да се сервира качествено в продължение на 2.5 часа.

А колко до това, дали сервиса им помогна да ни пречупят ...
Ами да погледнем, какво толкова вървеше при тях ?
Какво повече правеха от нас, та ни биха ?
Ами аз освен затрудненото ни посрещане, което ни причиняваха в големи периоди, нищо друго не отчитам за техен превес ! ... ;)

П.п.

Няма ли някой да пуска тема за мача ни с Аржентина ? ... :roll:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 07 юли 2011 13:03

8-)

Въпреки яда ми от вчера искам пак да повторя своето мнение:
Имаме неверотно талантлив отбор с доказан треньор и то българин !!!
При тая разруха в нашата родина, волейболният ни отбор е истинско чудо на чудесата !!!
Стискаме им палци и призовавам всички към по-голямо търпение и толерантност спрямо отбора.
Този отбор ще ни се отблагодари. Ако не на този турнир, то догодина на "Арена - София" със сигурност !!! У дома и стените помагат, а те ще се пукат по шевовете от екзалтирани запалянковци ... ;) :)

В Полша просто трябва да обиграем състава и да завършим достойно турнира, с високо вдигнати глави !
На този млад отбор му трябва време, опит и самочувствие !
А, Цветан Соколов ще е новата световна звезда на волейбола !!!
Успех български лъвове !!! :)
Последна промяна от marmi52 на 07 юли 2011 13:05, променено общо 1 път.
Изображение

"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"

Потребителски аватар
Mourinio
Контакти:

Мнениеот Mourinio » 07 юли 2011 13:04

Винаги, когато стопим голяма разлика и след това вместо да ги пречупим тотално, ние грешим, тоя мач вчера след обрата от 11:4 до 12:12 в тайбрека, просто не можеше да има друг победител освен България, подарихме им победата от всякъде...Тодор Алексиев вчера от поне 20 атаки най-много 3 да бяха успешни, за титуляр на такъв пост си е смешно, предпочитам да се налага Пенчев, нищо че е много млад, все още му липсва смелост да атакува със сила, както и опит, но с повече мачове и това ще се промени. Днес просто ни трябва задължитрелна победа срещу Аржентина, в другия мач мисля, че Италия ще бие поляците убедително и така ще стане доста завързана групата, един от най-добрите играчи на Полша - Бартман вероятно няма да играе заради контузията, за това давам предимство на италианците...Дано си вземем нашия мач!
---------------------------------------
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913

Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 07 юли 2011 13:22

Mourinio написа:в другия мач мисля, че Италия ще бие поляците убедително и така ще стане доста завързана групата, един от най-добрите играчи на Полша - Бартман вероятно няма да играе заради контузията, за това давам предимство на италианците...Дано си вземем нашия мач!

А също имам такова чувство, но не знам дали е добре за нас. Много неприятно е, че Полша и Аржентина играят след нас последния мач и винаги може да се стигне до врътки. Затова е необходимо да вземем минимум 4 точки от следващите 2 мача.

Върни се в “Волейбол”