Алтернатива на автомобила ?!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Re: Алтернатива на автомобила ?!

Мнениеот Pichichi » 06 юли 2011 13:42

Аз лично бих ходил с колело на работа само че на отиване към офиса имам доста изкачване от 12-те километра които имам да мина , ако изкачването беше когато си тръгвам от работа бих се пробвал . Някак си не ми се иска да пристигам препотен в офиса .
Даже ако работех на от 3 до 4 км. разстояние бих си ходил и пеша .

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 06 юли 2011 13:44

Thsmith написа:
калпазанчо написа:Мерси за снимките!!!

Въпроса е какво да правим с таксиметровите шофьори, броя на които рязко ще намалее, какво да правим с хората от малките бензиностанции, които ще останат без работа поради намаляне обема им на работа (за големите вериги няма грижи)

:lol: абе ти вярваш ли си, че масово хората ще си зарежат колите и ще тръгнат да въртят като гламави :lol: ако ще златни алеи да има? Хората биха се отказали масово от колите си само ако бензина струва 10 лв+ :lol: :lol:
Да се навият 500-1000 души пряко сили и то в Столицата... ти фантазираш за затваряне на бензиностанции и фалиране на таксита :lol:

Лека-полека ще станат нещата, аз не казвам от утре и хоп - готово. Ефектите биват краткосрочни, средносрочни и дългосрочни. Моята идея е те да станат от последните! Мисли в перспектива преди да заклеймяваш която и да е идея! Аз съм свидетел как се увеличават постоянно броя на велосипедите в Бургас! И съм оптимист и вярвам в своята идея!
[center]Member of Old School Boys [/center]

macko_razbivach
Контакти:

Мнениеот macko_razbivach » 06 юли 2011 13:47

Когато заминах за Германия преди 6 години ми беше много странно, че колелата в Мюнхен са повече от колите. Сега до такава степен съм привикнал с колело, че не мога дори и да си представя да кисна някъде в задръстване и да се нервирам. Колкото и да си е опасно се качвам на колелото в София и си джиткам насам натам. Свободата е много по-голяма. :)
Как да си сменя username-а, че съм малко голям вече за този? :)

slavia1913
Контакти:

Мнениеот slavia1913 » 06 юли 2011 13:48

калпазанчо написа:
slavia1913 написа:Тук една малка шегичка, къв е тоя регрес, дето се опитвате да направите с тия колела, няма да се връщаме в викторянската епоха, когато са измислени тия неща :)

Малко невежо е го кажеш това, при условие че цял Амстердам е на колела! Холандиците БВП-то им е 150% над средното за ЕС! Те да не са маймуни тогава като карат колела. Просто са на светлинни идеи от нас, но и там смяната на интелекта е отнела 25 години!

Те в тая държава и си изпват земя в морето,че няма къде да живеят, та коли ли да карат, а и това както уточних в началото е само шегичка. Аз също карам колело, но го правя само за спорта, потя се страшно много и дажи на равно ако ми се наложи да ходя с колело, докато си стигна до университета или работата ще съм плувнал в пот, а и обичам комфорта прекалено много.

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 06 юли 2011 13:49

Pichichi написа:Аз лично бих ходил с колело на работа само че на отиване към офиса имам доста изкачване от 12-те километра които имам да мина , ако изкачването беше когато си тръгвам от работа бих се пробвал . Някак си не ми се иска да пристигам препотен в офиса .
Даже ако работех на от 3 до 4 км. разстояние бих си ходил и пеша .

Мислил съм и по този въпрос, затова предлагам по-леко двигателче (да не стане 200 кила колелото), което да харчи малко, както и да не подлежи на преглед, гражданска и т.н. Все пак ще е колело с мини двигателче, няма да развива повече от 30 км/час! Не всички градове са равни като територия (Велико Търново например). Затова е тази идея с минидвигателчета, за които не трябва да има никакви спънки и пречки, лицензионни режими и т.н. Универсифицираме законодателство за цялата страна и т.н. Включваш си двигателя по нагорнището, и после - пак на педалите!За потенето наистина си е проблем, но мисля че ако се разровим в нета ще има подходящо решение - едва ли холандците не са го решили този проблем...?!?!

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 06 юли 2011 13:53

slavia1913 написа:
калпазанчо написа:
slavia1913 написа:Тук една малка шегичка, къв е тоя регрес, дето се опитвате да направите с тия колела, няма да се връщаме в викторянската епоха, когато са измислени тия неща :)

Малко невежо е го кажеш това, при условие че цял Амстердам е на колела! Холандиците БВП-то им е 150% над средното за ЕС! Те да не са маймуни тогава като карат колела. Просто са на светлинни идеи от нас, но и там смяната на интелекта е отнела 25 години!

Те в тая държава и си изпват земя в морето,че няма къде да живеят, та коли ли да карат, а и това както уточних в началото е само шегичка. Аз също карам колело, но го правя само за спорта, потя се страшно много и дажи на равно ако ми се наложи да ходя с колело, докато си стигна до университета или работата ще съм плувнал в пот, а и обичам комфорта прекалено много.

Ами то не е само в Холандия, и в Германия ли няма място за живеене?!?! Въпроса е на манталитет! Не искачай с такива твърдения!

Комфорта си е комфорт, няма шест-пет - няма сиди, запалка, пепелник, подлакътници...
Сега сериозно, които иска комфорт, и то за цялото семейство - взима си такава рикша с таванче, в която може да се вкара някаква музика...И за тях трябва да важи идеята за мини двигателя, които да не подлежи на лицензионни режими.

macko_razbivach
Контакти:

Мнениеот macko_razbivach » 06 юли 2011 14:05

Електроколела има от много време, но винаги са ми били много смешни. А и те са за по-стари хора, млад човек не съм видял да кара такова нещо :)
Как да си сменя username-а, че съм малко голям вече за този? :)

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 06 юли 2011 14:12

macko_razbivach написа:Електроколела има от много време, но винаги са ми били много смешни. А и те са за по-стари хора, млад човек не съм видял да кара такова нещо :)

Мда, пропуснах да спомена, че тези 20 000 колела, няма да са само един модел - ще се направи анкета - кой каклъв модел иска, ще се направят необходимите допитвания до народа - кой какъв цвят иска и тем подобни...Естествено че ще има такива с младежки дизайн, такива за по-стари хора, такива за екстравагантни хора и т.н. Нали не искаме да връщаме комунизма, когато моделите коли са 2-3, всички апартаменти са с едно и също разпределение и има 2 вида сирене и т.н.
За всекиго трябва да има по нещо...
Правото на избор ще е много важно! Една от причините да постигнем успех ще е точно това да има много опции за избор и всеки да има шанс да избере най-близкото до това което му харесва - нищо че ще е подарък, не искаме хората да ги вземат като подарък понеже са без пари и после да не ги карат!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 06 юли 2011 14:13

Хеликоптери
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Spielberg
Контакти:

Мнениеот Spielberg » 06 юли 2011 14:14

Ето една класация на градовете, в които има най-голям процент колоездачи. Прави впечатление, всичките са от развити страни и едни от най-хубавите им градове.
http://www.virgin-vacations.com/11-most-bike-friendly-cities.aspx

Върни се в “Свободна зона”