Алтернатива на автомобила ?!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Re: Алтернатива на автомобила ?!

Мнениеот калпазанчо » 06 юли 2011 10:56

Red_Pride написа::lol: :lol: това ако се случи ще има мангалите да викат: "бате,бате ела да ти продам много хубаво колело имам,евтино ще ти го дам" :lol: :lol:

Ще купуваме само нови велосипеди директно от производителя (който се надяваме да е български)! Ще договорим много добри цени, малко по малко ще намалим и броя на автомобилите (някои хора са истински джигити на пътя), така ще ги накараме и да се съобразяват с нас, тъй като те постепенно ще намаляват, а колоездачите ще се увеличават! Все някога отнякъде трябва да сепочне - в големите градове жителитре се увеличават постоянно, расте и броя на автомобиле в тях, а с това и проблемите свързани с тях!
А да, и да не забравя - не искам да се подменя идеята на темата и да прераства в спорове както обикновено става. Искам само креативни мнения, идеи и т.н. Знам че можем дас отричаме всяка различна идея в самото и начало, но нека се опитаме да измислим нещо! Давайте идеи, препоръки!
[center]Member of Old School Boys [/center]

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 06 юли 2011 11:43

България вече е голям производител на велосипеди , дори мисля най големия в ЕС, не знам дали знаете това, но са основно за износ щото тук няма търсене , така де не не е гъзария с колело

Потребителски аватар
haiobaio
Контакти:

Мнениеот haiobaio » 06 юли 2011 11:58

Единствената алтернатива на автомобила е по - новият автомобил.

mddido
Контакти:

Мнениеот mddido » 06 юли 2011 11:59

алтернативата-повишаване стандарта на всеки човек(покупвателната му спосабност) и преминаване от традиционнните автомобили към такива със електродвигатели или двигатели с водородно гориво.Допълнително за това е необходимо затриване от лицето на земята големите петролни корпорации които контролират човешкото битие.Абе с една дума световна икономическа РЕВОЛЮЦИЯ.
П.С Не само арабите са производители на петрол!

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 06 юли 2011 12:27

Red_Pride написа:Алтернативата е измислена отдавна и това е велосипеда,но за жалост придвижването му по нашите пътища е истинско изпитание :evil: Няма нито вело алеи нито достатъчно културни шофьори за да пазят колоездачите :arrow: Иначе цял Амстердам се движи на колела :roll:

Големи европейци станахте всичките. Преди като нямаше велоалей какво не караше ли велосиппед?
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 06 юли 2011 12:37

ами... аз съм си мислел по въпроса и мисля, че имам най-добрата възможна идея, щото съм си гений както винаги 8-)
мислел съм си за вариант в големите градове да се придвижват само автобуси... просто няма как да се мине изобщо без автомобили, обаче ако 90% от хората се придвижват с автобуси, тогава трафика ще е минимален, както и колоездачите, ролерите, скейтърите и другите ще могат да се придвижват свободно по пътищата :roll:
за целта автобусите ще се придвижват с по-сгъстен цикъл, а като няма задръствания и ще се придвижват по-бързо и достатъчно удобно до всяка точка... дори и да се наложи да се сменят 2-3 автобуса, то за тяхното хващане ще се чака най-много 5 мин. :idea:
всеки, който желае да ползва автобусите ще си купува карта - за 1, 3, 6 месеца, като ще може да се вземат дневни и седмични карти (за туристи примерно), хванатите в нарушение хора без карти ще плащат сериозни глоби - 50-100лв., при условие, че месечната карта няма да е повече от 20лв. мисля че като ги глобят 2-3 пъти набързо ще се откажат от номерата...
освен автобусите свободно ще се придвижват из градовете автомобили, които снабдяват дадени обекти, линейките - тогава ще пристигат много по-бързо и няма да има оправдания... както и таксита, но много по-малко на брой и цените им ще са по-високи, останалите таксиджии ще карат увеличилия се брой автобуси.... а колите на гражданите ще могат да се придвижват само ако ще се ползват за придвижване до друго населено място :idea:
една от лентите по пътищата ще бъде за колоездачите, защото вече броят на автомобилите ще е много по-малък и трафикът облекчен и така дори няма да има нужда от някакви обособени вело-алеи :roll:
това е чат-пат.... само в най-общи линии, разбира се, ако някой тръгне да го прави биха могли да се премислят повече неща, но мисля като цяло идеята е добра.... и между другото за първи път я споделям някъде, защото и без туй не вярвам някой да ме чуе, но съм си мислил по въпроса, защото не ми харесва сега положението :twisted:
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
nore
Контакти:

Мнениеот nore » 06 юли 2011 12:40

maldin1 написа:
Red_Pride написа:Алтернативата е измислена отдавна и това е велосипеда,но за жалост придвижването му по нашите пътища е истинско изпитание :evil: Няма нито вело алеи нито достатъчно културни шофьори за да пазят колоездачите :arrow: Иначе цял Амстердам се движи на колела :roll:

Големи европейци станахте всичките. Преди като нямаше велоалей какво не караше ли велосиппед?

Е да де, но друго си да караш по такива велоалеи без да се притесняваш, че всеки момент може да те прегази някой, нали така?!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 06 юли 2011 13:08

Ползвам скутер , но няма никаква помощ от държавата за такива превозни средства , напротив със всяка година става все по-скъпо и се замислям има ли смисъл да се набутвам и за него и за колата . Гражданската на скутера ми струва колкото на комшията на Голфа от 1986-та г. освен това няма да може да се плаща на вноски т.е. да си платя само за 6м. когато го ползвам , сега ще трябва да имам постоянно гражданска , никакви данъчни отстъпки ,ако имаш кола и скутер , прегледа на скутерчето вече е 36 лв. !!!

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 06 юли 2011 13:10

nore написа:
maldin1 написа:

Е да де, но друго си да караш по такива велоалеи без да се притесняваш, че всеки момент може да те прегази някой, нали така?!
Nore, извинявай ти на улицата ли караш велосипеда като няма велоалея? :roll: :roll: Нормално там да те блъсне някой. Как ще коментираш алеята на плажа? Заема почти половината място и хората няма как да се разхождат свободно без някой да им свирне, защото си мисли, че на алеята е господ. Същото е и на Гурко.
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

ZARAA
Контакти:

Мнениеот ZARAA » 06 юли 2011 13:11

То хубави идеи,ама няма как да се реализират за жалост..

Върни се в “Свободна зона”