На 5 юли 2011-а се навършват 62 години от рождението на Атанас Михайлов – Начко, легендарен играч на Локомотив София и българския футбол, който напусна този свят на 1-ви октомври 2006 г.
В памет на знаменития футболист и по повод 62-годишнината от рождението му във вторник, 5-ти юли, от 18.30 ч. на ст. „Локомотив” ще се играе приятелски мач между ветераните на Локомотив Сф и Сборен отбор от ветерани, бивши национали и приятели на бате Начко.
За ветераните на Локомотив Сф ще играят Ангел Колев, Нако Дойчев, Бойчо Величков, Венци Арсов, Йордан Стойков – Бумбо, Боре Илиев, Борис Манолков и още много други бивши съотборници и възпитаници на легендата.
Атаката на отбора със сигурност ще бъде водена от малкия син на Начко Виктор, а неговият брат Мишо ще бъде помощник на ст. треньора Григор Петков.
Старши треньор пък на сборния отбор ще бъде Димитър Пенев, а с капитанската лента тима ще изведе премиерът на България г-н Бойко Борисов. Във формацията ще се включат Емил Бучински, Павел Панов, Божидар Искренов, Емил Спасов, Сашо Борисов и други популярни бивши футболисти.
Гости на срещата ще бъдат кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, Валентин Михов и др. Входът за събитието е свободен за всички, които помнят и обичат легендите на българския футбол.
http://lokosofia.gong.bg/view_article.p ... _id=211027
Да почетем големия Начко.
5 юли 18:30 мач в памет на Начко Михайлов
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist, Sofia 1929
5 юли 18:30 мач в памет на Начко Михайлов
ОБИЧАМ ЛОКО СОФИЯ
АНКЕТА любим отбор http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=114333
Левски 23%, ЦСКА Локо Пд Локо Сф Манчестър Ю Славия Черно море Лудогорец
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ отбора си когато ГУБИ нямаш право да го ПОДКРЕПЯШ когато ПОБЕЖДАВА
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ отбора си когато ГУБИ нямаш право да го ПОДКРЕПЯШ когато ПОБЕЖДАВА
Re: 5 юли 18:30 мач в памет на Начко Михайлов
Начко Моначко уникален футболист 

Ако те мразят, значи си личност!
Всичко е много добре,идеята е страхотна,само Боко Тиквата на какво е капитан ?
igra4 написа:Начко Моначко уникален футболист
Наистина уникален, Начко беше "бебето" на един блестящ отбор на Локомотив (Сф). Винаги съм се чудил как го правеха? За мен няма съмнение, че ако сегашните гении във футбола, Роналдо и Меси, видеха най-доброто от Михайлов, щяха да завидят. Пари ли имаха Локомотов, бази ли, що, винаги голи като пушки, ама ето...
ГЕНИИ,ТИТАН,НЕПОВТОРИМ!!!
Най-великия локомотивец-Начко Михайлов
- nostradamus
- Контакти:
Сбогом, Начко! Почивай в мир!
Когато на една пресконференция на Локо (Сф) бе съобщено, че в следващия мач няма да играе Атанас Михайлов, покойният телевизионен коментатор Николай Колев-Мичмана подхвърли: "А ще бъдат ли намалени билетите?".
Магьосникът, когото всички наричаха просто Начко, с право може да бъде наречен символа на Локомотив. Той никога не изневери на родния си клуб.
Никога няма да забравим и петте му гола в двата мача срещу Монако.
Когато на една пресконференция на Локо (Сф) бе съобщено, че в следващия мач няма да играе Атанас Михайлов, покойният телевизионен коментатор Николай Колев-Мичмана подхвърли: "А ще бъдат ли намалени билетите?".
Магьосникът, когото всички наричаха просто Начко, с право може да бъде наречен символа на Локомотив. Той никога не изневери на родния си клуб.
Никога няма да забравим и петте му гола в двата мача срещу Монако.
Батков вън!
-
- Контакти:
Поклон пред паметта на Начко !
Не съм имал възможността да го гледам !
Знам само,че е оставен да умре в мизерия и нищета !А сега трупат точки на негов гръб ,както той ги наричаше - дебелосерите.
Не съм имал възможността да го гледам !
Знам само,че е оставен да умре в мизерия и нищета !А сега трупат точки на негов гръб ,както той ги наричаше - дебелосерите.
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!
Моначко, или как едно хлапе се почувства гордо, че е българче
Светослав Табаков / 5 юли 2011 11:25 Размер на шрифта: T- | T | T+
© lokomotivsofia.bg
Ако коварната болест не го бе отнела от нас преди 5 години, днес Начко Михайлов щеше да навърши 62. Всички, които се интересуват от футбол, знаят, че това е един от големите български футболисти в историята. Съвременниците му го помнят с брилянтните изпълнения на пряк свободен удар, с чудесните му извеждащи пасове, дори с головете направо от корнер. Имаше неподражаем стил, на който не можеше да попречи дори лекото коремче в по-късните му футболни години. Малко известен факт е, че Атанас Михайлов дебютира в „А“ група на 15 години и 363 дни, два дни преди 16-ия си рожден ден. Голям играч, легенда на Локомотив Сф. В негова памет тази вечер от 18.30 часа ще се състои мач между ветерани на стадиона в „Надежда“.
Но на мен ми се ще да ви споделя една лична история отпреди доста години. Ще си позволя да ви я разкажа от първо лице, единствено число, защото тя остави сериозен емоционален спомен у едно хлапе. Чували сте за прякора, който лепнаха на Начко Михайлов французите едно време. Той стана МОНАЧКО в техните очи, след като вкара общо 5 гола във вратата на монегаските в двата мача на Локо Сф срещу Монако от евротурнирите. Четири в България за 4:2 и още един в Княжеството за 1:2 и крайния успех за нашия тим през сезона 1979-80 година.
Тогава бях 16-годишен ученик в лицей в Тунис и с нетърпение чаках поредния брой на списанието „Франс футбол“, за да прочета последните новини и коментари от света на футбола.
А в онзи конкретен брой имаше голям материал, посветен на мачовете Локо Сф – Монако. С очите си видях заглавието „Моначко“. А още по-приятното съвпадение бе, че разлиствах списанието в компанията на мой съученик-французин, привърженик именно на отбора на Монако.
И тогава едно българче в чужбина се почувства изключително гордо от своята националност. Затова пази и до днес спомена от онзи момент, който сега сподели с вас.
Какво да добавя сега, години по-късно, освен: „Благодаря ти, бате Начко-Моначко!“
http://lokosofia.gong.bg/view_article.p ... _id=211687
Светослав Табаков / 5 юли 2011 11:25 Размер на шрифта: T- | T | T+
© lokomotivsofia.bg
Ако коварната болест не го бе отнела от нас преди 5 години, днес Начко Михайлов щеше да навърши 62. Всички, които се интересуват от футбол, знаят, че това е един от големите български футболисти в историята. Съвременниците му го помнят с брилянтните изпълнения на пряк свободен удар, с чудесните му извеждащи пасове, дори с головете направо от корнер. Имаше неподражаем стил, на който не можеше да попречи дори лекото коремче в по-късните му футболни години. Малко известен факт е, че Атанас Михайлов дебютира в „А“ група на 15 години и 363 дни, два дни преди 16-ия си рожден ден. Голям играч, легенда на Локомотив Сф. В негова памет тази вечер от 18.30 часа ще се състои мач между ветерани на стадиона в „Надежда“.
Но на мен ми се ще да ви споделя една лична история отпреди доста години. Ще си позволя да ви я разкажа от първо лице, единствено число, защото тя остави сериозен емоционален спомен у едно хлапе. Чували сте за прякора, който лепнаха на Начко Михайлов французите едно време. Той стана МОНАЧКО в техните очи, след като вкара общо 5 гола във вратата на монегаските в двата мача на Локо Сф срещу Монако от евротурнирите. Четири в България за 4:2 и още един в Княжеството за 1:2 и крайния успех за нашия тим през сезона 1979-80 година.
Тогава бях 16-годишен ученик в лицей в Тунис и с нетърпение чаках поредния брой на списанието „Франс футбол“, за да прочета последните новини и коментари от света на футбола.
А в онзи конкретен брой имаше голям материал, посветен на мачовете Локо Сф – Монако. С очите си видях заглавието „Моначко“. А още по-приятното съвпадение бе, че разлиствах списанието в компанията на мой съученик-французин, привърженик именно на отбора на Монако.
И тогава едно българче в чужбина се почувства изключително гордо от своята националност. Затова пази и до днес спомена от онзи момент, който сега сподели с вас.
Какво да добавя сега, години по-късно, освен: „Благодаря ти, бате Начко-Моначко!“
http://lokosofia.gong.bg/view_article.p ... _id=211687
ОБИЧАМ ЛОКО СОФИЯ