Paralel написа:Не мисля, че момчетата от Ботев и Локо са разбрали темата. Тя не е за най-многобройни фенове и най-многобройна гостуваща агитка, а за най-вярната публика. Вярността се измерва не с брояч, а с любов към отбора. Има няколко фактора мачовете на Левски и ЦСКА за А група да не са толкова посетени, а тези на Ботев да са:
1. Почти всяка година феновете на червения и синия отбор посрещат европейски грандове. Само този сезон двата отбора са играли срещу Порто, Спортинг, Лил, Бешикташ и Рапид Виена. И така е почти всяка година. Нормално е след мач срещу Барселона, Ливърпул или Челси, публиката да не приема толкова сериозно мача срещу Светкавица.
2. Ботев е много посетен, защото най-сетне "канарчетата" се освободиха от предишния си собственик и духът им е приповдигнат. Всички знаем, че предишните 10 години бяха с по-малко публика от Левски, ЦСКА и Локо. Въпреки това такива цифри в мачове във В група наистина предизвикват уважение.
За мен най-верни са феновете на Локо София и Славия. Въпреки липсата на титли в последните години, множеството проблеми, скандали, корупция, бездушни футболисти и наличието на Левски и ЦСКА в същия град - почитатели на "железничарите" и "белите" все още има. Може да са малко, но ви гарантирам, че те са най-верните фенове в България!
Ето го отговора на въпроса,макар по същество да е зададен некоректно! Вярна и добра са две различни понятия! Няма по-вярна публика от тази на Ботев Пловдив! И не говоря за бройка! Говоря наистина за вярност.Много съм любопитен ако изхвърлят Левски,ЦСКА или Локо Пловдив във В група,колко от феновете им ще се бръкнат в джоба за да спасяват отбора си и колко от тях ще ходят изобщо на мачове!
Оставям ви го за домашно! И дано никога не ви се случва!