Мачът за супер купата да е в Бургас

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
ASENOVSKI VOYN
Контакти:

Мнениеот ASENOVSKI VOYN » 03 юли 2011 16:45

Първо искам да кажа че безкрайно много уважавам Стара Загора, като един от най-футболните градове в България, но не мисля че финалът за супер купата трябва да се играе в града под Аязмото. Финалът трябва да е в Бургас и причините за това са много.
Ето и някои според мен :
Първата и най-основателна причина е датата 30 юли. Само си представете температурите в загорието по-средата на лятото, към 18:30, когато най-вероятно ще е началото на мача. Тук предимството на стадиона в Бургас е осветлението и възможноста да се избере по късен час. Например 20:45, когато температурите ще са по-потходящи за игра на високо ниво.
Втората причина е преселението на половин България по това време на българското черноморие, от там и очакването за повече публика на стадиона. Все пак едно е да пропътуваш 20 или 30 километра до стадиона и съвсем друго 200 или 300.
Трета причина са хората от София, които ще пътуват за мач, сега някои ще каже, че Стара Загора е по близо от Бургас, но ако си планираш нещата така че да заминеш в петък и се прибереш в неделя, ще искъраш един уикенд на морето точно в разгара на сезона. Ако мача е в Стара Загора просто трябва за един ден да пропътуваш едни 600 километра, не че няма какво да се види в загорието, но ния още несме дорасли за така нареченият футболен туризъм, където следваш любимият си отбор не да направиш поредният зулум, а да опознаеш по добре страната в която живеем.
Сега искам да помоля хората от ГОНГ да поговорят с господата от БФС и ПФЛ, от които зависи мача между шанпиона на страната и носителя на купата да се превърне в истински празник, а не да изглежда така че този мач е просто една досада която тръбва да отмине колкото се може по-бързо. Аз съм сигорен че в Бургас ще отидат поне едно 3000 фена на други отбори, просто за да видът два от претендентите за титлата през новия сезон и да ги сравнят със собствените си отбори.
Последна промяна от ASENOVSKI VOYN на 03 юли 2011 17:37, променено общо 2 пъти.
9 МАРТ 1230 Битката при Клокотница
"В лято 6738, индикт 3 аз, Иван Асен, в Христа Бога верен цар и самодържец на българите, син на стария цар Асен, излязох на война в Романия и разбих гръцката войска, а самия цар кир Теодор Комнин взех в плен."

Потребителски аватар
clever_
Контакти:

Re: Мачът за супер купата да е в Бургас

Мнениеот clever_ » 03 юли 2011 16:58

Да бе да , и да играят пред максимум 1000 души . :?
[wrapimg=]http://28.media.tumblr.com/tumblr_ltvtcznubR1r5tf4so1_500.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/tumblr_lph31fvh071qg1df8o1_500.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
PFC Litex

Re: Мачът за супер купата да е в Бургас

Мнениеот PFC Litex » 03 юли 2011 17:01

Колкото ще са в Стара Загора, в Бургас ще са с 1/3 повече, предложението наистина е добро, но автора да наблегне малко и на правописа, че спорта си е спорт, но да пишеш толкова грешно е недопустимо.
Изображение

Потребителски аватар
david_villa
Контакти:

Re: Мачът за суперкупата да е в Бургас

Мнениеот david_villa » 03 юли 2011 17:12

Най-добре е във Враца, ЦСКА е ощетен, ако мачът е в Ст. Загора.
А и не виждам защо да не се играе на нац. стадион? Така ще дойдат още повече фенове на ЦСКА, още повече неутрални и много студенти и млади хора от Ловеч, който учат/бачкат в столицата.

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 03 юли 2011 17:20

Аз лично не искам в нашия град да се играе този мач и ще съм доволен,ако бъде преместен.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
ASENOVSKI VOYN
Контакти:

Мнениеот ASENOVSKI VOYN » 03 юли 2011 17:25

tapoto e che v Bulgaria neshtata se pravqt sreshtu fenovete a ne za fenofete, tochno za tova na machovete hodqt po 1000 dushi
9 МАРТ 1230 Битката при Клокотница
"В лято 6738, индикт 3 аз, Иван Асен, в Христа Бога верен цар и самодържец на българите, син на стария цар Асен, излязох на война в Романия и разбих гръцката войска, а самия цар кир Теодор Комнин взех в плен."

red82
Контакти:

Мнениеот red82 » 03 юли 2011 17:33

mnogo si prav che vsichko se pravi protiv fena, zashtotokakto veche pisah na 30 juli se otkriva i novata zala, no na nikoi nemu puka za tova, inache i az sam za macha da e v Burgas shtom nyama da e v Sofia. zamen nai dobre shteshe da e na nacionalniya stadion, zashtoto tuk v Sofia shyaha da doidat pone 15 000, noi v Burgas ne e lohsa ideya. dano da obarna vnimanie. g-n Aleksandrov na teb razchitame

Потребителски аватар
the___dog
Контакти:

Мнениеот the___dog » 03 юли 2011 17:40

ASENOVSKI VOYN написа:tapoto e che v Bulgaria neshtata se pravqt sreshtu fenovete a ne za fenofete, tochno za tova na machovete hodqt po 1000 dushi

Първо
-гледам, проповядваш национализъм, а не уважаваш кирицата.
Второ
-каква ти е идеята? Първата и втората причина са доста смешни, а в третата има резон. Но хората които отиват на море общо взето не им се занимава с футбол марка БГ, освен ако не са привърженици и на двата отбора.
Съмнявам се, че тези доводи са те накарали, да си направиш регистрация в този форум за да пишеш по тази тема.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 03 юли 2011 17:41

Идеята на авторът е изключително добра :!: Първо,наистина страшно много хора по това време ще бъдат по-морето,второ аз съм убеден,че такъв мач може да бъде дори посетен от не малко чужденци почиващи по нашето море.Спомням си приятелският мач на България с Уелс в Бургас,беше отново в разгара на лятото,стадионът беше препълнен и имаше всякакви хора на стадиона.

Върни се в “Футбол - България”