ЧЕкайте, чЕкайте малко. Някой знае ли значението на думата легенда, че се връзва, като пъп на новородено за тази думичка...
Според учените и чичо Гугъл: "Легенда е епически вид във фолклора и литературата. Тя е предание за минали събития в, което се съчетава реално и фантастично. Литературно призведение или разказ за историческо събитие".
Та с, кое от всичко изредено не сте съгласни, че Нафтата е легенда или думичката ви се вижда прекалено изящна за да се "лепва" на простосмъртни. ?????
ПС: За гранд никой не пише, защото ако ние в БГ имаме някой гранд то Барса трЕбва да е ГРАНДГРАНДОМАНД.
Я не се вързвайте за глупости. Нафтата е легенда и толкоЗ. легенди са и полу финалите за УЕФА и КЕШ на ЦСКА и Славия.
Нефтохимик - в Б група
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Зеленага легенда Нефтохимик се завърна!
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.
Нефтохимик е легендарен отбор в България или поне беше такъв през 90-те години. Самият факт, че от там често си тръгваха с пълна кошница другите грандове, е достатъчно красноречив.
Коя година е това за 90 %, че били фенове на Черноморец? Можеш да си пуснеш Господари на Ефира да ги видиш тези 90%. Второ сега ЩО не се оплакваш като Лукойл трови нас бургазлии, а си внася данъка в Софийска община, А? Васил Божков, който окраде цяла България и ви издържаше не плащахме ли всички да издържа отбора ви? Порточанов може да е харчил пари, но поне остави нещо, а при вас всичките ви собственици ви наг*зваха и ви оставяха с все повече и повече гългове. А колкото до парите 70:20 голова разлика на сезон, ти би ли се интересувал дали е с билет мача или не? Не мисля.....ivooou написа:НЕ,момче.Легенди се става на терените в Европа.А и я ми кажи отборчето от Бургас със какви пари влезна в "А" група и какви пари харчеше Порточанов???Веднага ще ти отговоря-ДЪРЖАВНИ-КОМУНИСТИЧЕСКИ!!!!!!Една стотинка не е дал от себеси.Ходеха без пари на мачове.А истинският отбор на Бургас-Черноморец тънеше в мизерия,а от хора знам че в града 90% от феновете са фенове на "акулите".Когато ние бяхме на ст"Васил Левски"по70000 души и се радвахме на победи над "Nottingham Forest","Liverpool"и тн. това легендарно отборче изнасяше "легенданите" си мачове във "Б" и "В" група.За това братле запомни,че легенда се става със легендарни мачове и постоянство.Иначе Нафтата винаги са ми били симпатични,защото биеха яко Говедата.
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!
- B__A__N__DA__TA
Странно е ,защо Черноморец Поморие не върнаха жеста на Нафтата с лиценза 

[offtopic]ЗАТВАРЯЙ ВРАТАТА !!![/offtopic]
Как са създадени Нефтохимик и Черноморец и как са съществували не е важно в тази тема. Ако има някой привърженик на "велик" отбор тук да каже, дали неговият отбор не е бил спонсориран от мръсни пари? Тук става въпрос за отношението на бургазлии към този отбор през 90-те години. Това, че отборът мачкаше наред и на никого не му пукаше срещу кого играе зареждаше хората по трибуните, атакуващият футбол, наложен от Херо (който сега е недолюбван от феновете на Нафтата... незнайно защо) правеше разни "грандове" да изглеждат смешни. Иванков ревеше на вратата, спомням си го като бял ден - онова 5:1 и целия стадион - Иванкоооов, рибоооо и вторият път, когато пред 4 сектора левскари в последния кръг Нафтата уби илюзиите им за победа и съответно за шампионска титла. Хората са се нагледали на връзкарство, прави са момчетата - имаше ли добър футболист от Черноморец (по това време Нафтата не беше в "А" група), вземаха го от София, биехме ли с много първото полувреме, се казваше на почивката, че трябва да паднем. Примери много, мога да ви дам, виждал съм, чувал съм, знае се... И когато за сметка на единия отбор (Черноморец), се появи на небосклона в "А" група Нефтохимик, тези комунистически времена бяха отминали във футбола и момчетата играеха и мачкаха, наистина... А за това, че Портос крадеше като дърт циганин и правеше далавери безброй, спор няма. Далавери прави и Събев сега и Титан, и Батков, и Гришата, но за тях не говорите, понеже не ви отърва? И още нещо - Пожелавам си дерби в "А" група между сини и зелени и както беше преди, който и да вкара гол да го аплодират всички!
П.П. Момчета от Бургас, не са хабете, хората не могат да ни разберат нас, бургазлии, за това им е трудно да си представят какво мислим. Пак казвам, успех на Нафтата и дано се завърнат силни в "А" група, а не като боксова круша! Ако трябва да седят 1-2-3 год. в "Б", но върнат ли се да мачкат "грандовете" и "грандоманите", пък Европата да е като бонус
П.П. Момчета от Бургас, не са хабете, хората не могат да ни разберат нас, бургазлии, за това им е трудно да си представят какво мислим. Пак казвам, успех на Нафтата и дано се завърнат силни в "А" група, а не като боксова круша! Ако трябва да седят 1-2-3 год. в "Б", но върнат ли се да мачкат "грандовете" и "грандоманите", пък Европата да е като бонус

[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[center]

[center]

ivooou, с какви момчета и с какви пари пък точно вие ставахте легенди в Европа. Говориш за Нефтохимик и Държавните комунистически пари ????. НЪл се сещаш кой ви храни вас по бай Тошово време, а и след него, че и сега. Дори, аз и много бургазлии, като честни данъкоплатци плащаме такса смет респективно и на Титан, чийто бизнес е и в Бургас. К,во да направя да орева орталъка, като вдовица за уй ли. Нищо не казвам - плащам и за вашия отбор. Те вашите пари винаги са чисти и не миришат. Ядосвам се на такива приказки, защото, когато ги пишете правите па-па-па на ушите си, като оная банкова служителка от ТВ рекламата. Моите уважения, но не траете конкуренция. Когато преди година Черноморец започна да се разправя с вас ревнахте до небесата и обявихте отбора за напудрен тим, измислен отбор, кофти фенове с безплатни входове и прочие. Когато Черноморец беше смирен и се превърна в угоден изведнъж стана модел на подражание за вас. Истината е, че силни отбори с имена различни от вашите не ги приемате и ви човъркат, като гладен глист детско дупе...
- Forza Botev
- Контакти:
Нефтохимик е легенда на Бургас, ако не друго.Оставете хората да се радват на успеха, скъпи легендарни фенове на легендарни софийски отбори!
Bourgas написа:...... атакуващият футбол, наложен от Херо (който сега е недолюбван от феновете на Нафтата... незнайно защо) .....
П.П. Момчета от Бургас, не са хабете, хората не могат да ни разберат нас, бургазлии, за това им е трудно да си представят какво мислим. ....................
Oчуден съм, че ти си бургазлия, който се интересува от футбола и се Очудваш от това, че никой близък до събитията около Нафтата последните 10 години не харесва Херо. Бургас няма нужда от отбори, които да бъдат аплодирани от всички фенове, когато играят един срещу друг!!! Не нам!!! За жалост тук виждам още един семкаджия, който се опитва да разкаже на останалите фенове, какво става във Бургас.....По добре нищо да не казваш.............А и точно сега след баража.........
"Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.
https://www.facebook.com/photo.php?v=597275566961592
https://www.facebook.com/photo.php?v=597275566961592
B__A__N__DA__TA написа:Странно е ,защо Черноморец Поморие не върнаха жеста на Нафтата с лиценза
И аз не знам и се чудя.

plamenski написа:Bourgas написа:...... атакуващият футбол, наложен от Херо (който сега е недолюбван от феновете на Нафтата... незнайно защо) .....
П.П. Момчета от Бургас, не са хабете, хората не могат да ни разберат нас, бургазлии, за това им е трудно да си представят какво мислим. ....................
Oчуден съм, че ти си бургазлия, който се интересува от футбола и се Очудваш от това, че никой близък до събитията около Нафтата последните 10 години не харесва Херо. Бургас няма нужда от отбори, които да бъдат аплодирани от всички фенове, когато играят един срещу друг!!! Не нам!!! За жалост тук виждам още един семкаджия, който се опитва да разкаже на останалите фенове, какво става във Бургас.....По добре нищо да не казваш.............А и точно сега след баража.........
Кой беше ти, да ми даваш на мен определения аз какъв съм? Непонятно е за мен фенове да мразят треньора, който направи футболистите от любимият отбор - отбор! Непонятно ми е даже да мразя... А от какво има нужда Бургас, ако си толкова високо в йерархията на интелигенцията, иди при кмета, при Общински съвет, дай малко идеи, барем цъфнем! А кога да говоря, виж, смятам това право да си го запазя за себе си. Не знам какво толкова немислимо е постигнато, за да млъкна во веки веков? Поздравих, казах, не намразих, даже всичко го направих с добри чувства и даже съм играл за този отбор като по-малък... Ама ти кой си, е братче, нямам си и идея?
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[center]

[center]

Върни се в “Футбол - България”