Нефтохимик - в Б група

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Green_boy1
Контакти:

Re: Зеленага легенда Нефтохимик се завърна!

Мнениеот Green_boy1 » 27 юни 2011 12:41

За Бургас сме си легенда, а този сайт, в който е статията е чисто бургаски и е насочен основно към бургазлии.

Потребителски аватар
luddeN
Контакти:

Мнениеот luddeN » 27 юни 2011 12:44

maldin1 написа:
luddeN написа:Двата гранда са направили повече от всички останалите отборчета взети заедно в България. Какъв е тоя комплекс към по-големите отбори ?
С леки изключения на Запад и 100 % на Изток отборите от столиците на страните са най-титулувани в първенства там. Надявам се можеш да си отговориш защо и как.
П.с. Има по-големи от мен и от теб в този форум да ти обяснят как без пари и без право на избор са били привличани играчи в тези "легенди", софийските отборчета. Така че не се бий в гърдите затова.

Вече спомена за "2та комунистически столични гранда". Не е нужно да се повтаряме ... Ако разделим отборите на ЦСКА и Левски с/у останалите, тогава какво ще кажеш за представянето в Европа ? Или там пак заради комунистете стигаме 2 полуфинала за КЕШ, както бием дейстащият носител на КЕШ ?

Добил е прозвището „убиец на европейски шампиони“. В историята си отборът се изправя срещу четири първенци на Европа, като в три от случаите европейският шампион е детрониран. Първият от тях е „Аякс Амстердам“ през 1974 г. (2:0 и 0:1), Нотингам Форест през 1981 г. (1:0 и 1:0) и „Ливърпул“ през 1982 г. (2:0 и 0:1). През 2005 г. ЦСКА отново срещна европейския шампион „Ливърпул“. Въпреки че не го отстранява, ЦСКА успява да го победи (1:0) на известния стадион „Анфийлд“.
Последна промяна от luddeN на 27 юни 2011 12:48, променено общо 1 път.
ЦСКА е най-успешният български отбор в европейските клубни турнири със своите достигнати 2 полуфинала за КЕШ (1967, 1982) и 1 полуфинал за КНК (1989)
[wrapimg=]http://media.tumblr.com/tumblr_lcob0jVat11qc85cs.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 27 юни 2011 12:45

Още като го видях в спортала това загалвие се скъсах от смях и днес отново ми приповдигна настроението. Честито завръщане на "легендата" заводно отбор. Честито на легендата с 10 години стаж в "А" група" :mrgreen: Мъкаааа. Какви легенди ви гонят :!: Интересно как Литекс и Лудогорец са изкуствени отбори, а тоя е легенда :mrgreen:
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 27 юни 2011 12:46

Нормално е софийските "грандове" да не харесват отбора на Нефтохимик,които си спомня добре 90-те год. знаеше какви гаври имаше с Левски и ЦСКА..

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 27 юни 2011 12:47

ehh написа:Легенда?
И защо този отбор е легенда?! Абе нещо много лесно лепваме на последък гръмки етикети.

За нас бургазлии си е легенда, защото си биеше сини "легендарни " тимове, където му паднеше с 5:1, 4:1, 3:0, 1:0, 2:1, 3:2 ...и так далше, и так далше...докато не му "таковаха" "легендите" мамата.
Иначе с автора на темата съм съгласен, но само едно оспорвам: Истинският, силен и неприклонен Нефтохимик беше унищожен, смъртно ранен, а в последствие "опитомен" от трима човека, които тогава използваха Държавната машина и счупиха ръчичките и естествената връзка на отбора със завода, чието име носеше. Нещо напълно естествено и нормално.Та тези двамина се казваха: Женя Бакърджиев - чл. на УС на Левски, Г. Марков - тоже чл. на УС на Левски, а смъртната присъда и спусъка беше натиснат от бургаския юда Данчо Цонев. Може би всички помнят плакатите - "Цонев - юда". По това време свърши явлението Нефтохимик. М.С. пък вместо да съживи отбора му се подигра, като му лепна свое име, смени му одеждите с розови, сложи му шапката със звънчета и го подготви за вечен сън...Ако Митьо Събев не беше затрил Нафтекс - съдбата му щеше да бъде, като тази на Черноморец, а към днешна дата никой нямаше да помни славното име Нефтохимик - родено, като Феникс от пепелта. Аз отбор с име Нафтекс не познавах и не признавах. За мен този период е умопомрачен. Ако М.С направи нещо хубаво е това, че "освободи" присъствието си там и запази името на Черноморец - всичко друго е пошло, както е поместено в първия пост.
Последна промяна от ntodorov на 27 юни 2011 12:48, променено общо 1 път.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 27 юни 2011 12:47

luddeN написа:
maldin1 написа:
luddeN написа:Двата гранда са направили повече от всички останалите отборчета взети заедно в България. Какъв е тоя комплекс към по-големите отбори ?
С леки изключения на Запад и 100 % на Изток отборите от столиците на страните са най-титулувани в първенства там. Надявам се можеш да си отговориш защо и как.
П.с. Има по-големи от мен и от теб в този форум да ти обяснят как без пари и без право на избор са били привличани играчи в тези "легенди", софийските отборчета. Така че не се бий в гърдите затова.

Вече спомена за "2та комунистически столични гранда". Не е нужно да се повтаряме ... Ако разделим отборите на ЦСКА и Левски с/у останалите, тогава какво ще кажеш за представянето в Европа ? Или там пак заради комунистете стигаме 2 полуфинала за КЕШ, както бием дейстащият носител на КЕШ ?

Като почнете с тия 1/2 чак ми се повръща...Колко мача сте изиграли за да достигнете тия 1/2 ? Можеш ли да сравниш сегашното провеждане на турнирите с едно време ? Играеш 3-4 мача и си на финал..Никой не може да отрече големите успехи на ЦСКА в миналото,но като почнете с тия 1/4,1/2 ...

Потребителски аватар
luddeN
Контакти:

Мнениеот luddeN » 27 юни 2011 12:50

dunavfc написа:Като почнете с тия 1/2 чак ми се повръща...Колко мача сте изиграли за да достигнете тия 1/2 ? Можеш ли да сравниш сегашното провеждане на турнирите с едно време ? Играеш 3-4 мача и си на финал..Никой не може да отрече големите успехи на ЦСКА в миналото,но като почнете с тия 1/4,1/2 ...

и 3/4 мача да сме играли, сме били всички. А другите отбори нали и за тях е същото ... играят 3/4 мача и са на финал ? Ама като гледам НЯМА ТАКИВА ОТБОРИ ? Защото като е толкова "лесно" ( според тебе ) само ние сме достигали тази фаза на турнира ?
ЦСКА е най-успешният български отбор в европейските клубни турнири със своите достигнати 2 полуфинала за КЕШ (1967, 1982) и 1 полуфинал за КНК (1989)

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 27 юни 2011 12:50

"Легендата" с 10-те сезона в А група. В останалото време заводско отборче от работническите лиги. Точеше парички от Нефтохима, 5-6 години беше от водещите отбори в А група и толкова. Най-смешно как си създадоха фен маса от бояджии и хорица, които им ходеха заради безплатния вход и безплатните екскурзии из цяла България. Да не говорим как им раздаваха с цели чували шалове и знаменца по стадионите, а на агитката факли и мегафони.
Бургас винаги е имал един отбор и това е Черноморец. Освен ако футболът в града не започва от 1995 година. В такъв случай толкова по-зле за тях.

Потребителски аватар
luddeN
Контакти:

Мнениеот luddeN » 27 юни 2011 12:51

dunavfc написа:Нормално е софийските "грандове" да не харесват отбора на Нефтохимик,които си спомня добре 90-те год. знаеше какви гаври имаше с Левски и ЦСКА..

Не ми пречи отбор, който игра във В група и този сезон се класира за Б група ! За какво да ми пречат такива отбори ? Да си играят, аз нямам нищо против тях. Само казах, че този отбор НЕ Е ЛЕГЕНДА !

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 27 юни 2011 13:01

Ако някой каже, че Етър е легенда бих се съгласил, но щом искате наричайте си го легенда. Щеше да е хубаво и Етър да е в А група.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Върни се в “Футбол - България”