За "фалиралата" Гърция и "финансово стабилната" България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Right_side
Контакти:

Re: За "фалиралата" Гърция и "финансово стабилната" България

Мнениеот Right_side » 24 юни 2011 23:51

Глезеното дете на ЕС Гърция ... колкото и да затъват ще им дават субсидии и нищо не можем да направим по въпроса , защото ЕС води антибългарска политика
Българийо, събуди се!!!

5kov,5rov
Контакти:

Мнениеот 5kov,5rov » 24 юни 2011 23:56

Right_side написа:Глезеното дете на ЕС Гърция ... колкото и да затъват ще им дават субсидии и нищо не можем да направим по въпроса , защото ЕС води антибългарска политика

Глупав си ти. ЕС води политика на кинтите. Ако Гърция фалира ще последват сериозни сътресения в целия съюз, а оттам кризата за ЕС става все по-дълбока. Гърция се възползват от слабата позиция на западните държави.

САМО_ДУНАВ-РУСЕ
Контакти:

Мнениеот САМО_ДУНАВ-РУСЕ » 24 юни 2011 23:57

dunavfc написа:Стахотно "субективна" и поучителна тема...Когато Гърция влезе в ЕС,къде бяхме ние ? Народът се радваше на банани и портокали,все едно злато дават в магазините.Аз съм млад,не съм бил роден в тези годни,но кажете ми,имаше ли голяма разлика между България и Гърция пред 80-те год. ? Аз съм чувал,че сме били горе-долу на едно ниво,дори ние сме били 1 идея по-добре структурирана и развита държава,ако греша поправете ме.И друго искам да кажя,гръцкият народ е свикнал постояно да му се увеличава заплата,пенсиите,добавки,13-заплати и т.н и политиците в тази страна за да угодят на вечно хленчещите и мързели гърци без възмоност или със са увеличавали парите на гръцкият народ.И ето дойдоха времена,когато тези действия ще им изиграят лоша шега.Ако не е ЕС,просто не виждам как щяха да излязат от ситуацията.

Аз се надявам до края на мандата на ГЕРБ минималната заплата да достигне 350-400 лв. много е трудно за осъществяване,но няма лошо да се надяваме.

80-те години ние бяхме една средно развита европейска страна със солидна икономика, здравеопазване, земеделие, здравопазване и т.н.българите бяха задоволени, не мислеха за насъщния и за елементарни работи като ток, вода, бензин.... имаха сигурност в развитието си, и забравих един от признаците за развита държава е постиженията в спорта, прегледай спортните ни постижения през 70-80-те години и си направи изводите, само ще ти кажа че футболното лято 94год. е резултат от тия години.общо взето беше създаден един строй който си имаше и своите минуси но хората бяха щасливи, питай родителите си за това.а, колкото до гърците един път един по възрастен колега грък преди 4-5год. сподели че когато е дошъл в България през 82год ний сме били доста по-напред икономически и като стандарт на живота.моя даскал по география казваше че 80-те год. България е била Швейцария на балканите.а, че пък аз помня че като малък всяка година бяхме на почивка и здраеопазването и образованието беше напълно безплатно.това е дано да съм успял да ти отговоря на въпроса градски ;)

kiko75
Контакти:

Мнениеот kiko75 » 25 юни 2011 00:01

CTAHKO написа:
stg333 написа:Искам само да кажа че познавах един кредитен милионер де, караше си с класата всички екстри итн, та и той като гърците де, ма не са те баламите а който им дава, реалния доход в гърция е около 300 евро , другото е краднато

Не е точно така.Просто около 40% от хората в Гърция работят в държавния сектор,а това е страшно много за капиталистическа държава,още повече за членка на Евросъюза ;) Едно че им намаляват приходите от данъци,ами и заплатите на тези хора идват от държавата.А всички знаем как се работи на държавна работа и колко произвежда едно държавно предприятие :)

nad 40 %
в американски форум питаш и ти отговарят, в руски - питаш и те питат ти кой си и защо питаш, в български - питаш и ти обясняват колко си тъп.

САМО_ДУНАВ-РУСЕ
Контакти:

Мнениеот САМО_ДУНАВ-РУСЕ » 25 юни 2011 00:01

Right_side написа:Глезеното дете на ЕС Гърция ... колкото и да затъват ще им дават субсидии и нищо не можем да направим по въпроса , защото ЕС води антибългарска политика

С грешка си не ЕС води антибългарска политика, а управниците ни водят такава вече над 20години

Потребителски аватар
Right_side
Контакти:

Мнениеот Right_side » 25 юни 2011 00:04

5kov,5rov написа:

Глупав си ти. ЕС води политика на кинтите. Ако Гърция фалира ще последват сериозни сътресения в целия съюз, а оттам кризата за ЕС става все по-дълбока. Гърция се възползват от слабата позиция на западните държави.

Глупавия си ти ,ако не виждаш че ЕС няма интерес България да прогресира като цяло. Румъния и България бяха приети само заради географското си положение и цел разширяване на съюза към проливите и изтока.
Българийо, събуди се!!!

Потребителски аватар
Right_side
Контакти:

Мнениеот Right_side » 25 юни 2011 00:05

САМО_ДУНАВ-РУСЕ написа:

С грешка си не ЕС води антибългарска политика, а управниците ни водят такава вече над 20години

за управниците съм съгласен , даже от 65 години се води политика която не поставя интересите на България на първо място , но много се отклоняваме от темата
Българийо, събуди се!!!

kiko75
Контакти:

Мнениеот kiko75 » 25 юни 2011 00:07

Muscarin написа:Много ми е интересно България ако реши да изтегли 190 милиарда кредит,със всичките супер показатели на стабилност,както се опитват да ни убедят.....дали,а? :)

Истината е ,че ако Гърция фалира,това означава крах на ЕС,защото ще я последват Италия,Белгия,Ирландия,Испания и може би Португалия! Смятайте за какво иде реч........никой няма да допусне това да се случи! Ще им дишаме прахта на Гърците още много време,ще им мием кенефите,ще сме гледачи на децата им,пък те нека са зле!

само колко си далече от истината няма фирма в гърция която да не с два месеца назад в заплатите а има и 5 и 6 месеца в туризма вече и 700 евро са страшни пари гърците са на помощи но след една година ще страшно до една година ще има военен режим и пак ще ни копаят градините за една супа
в американски форум питаш и ти отговарят, в руски - питаш и те питат ти кой си и защо питаш, в български - питаш и ти обясняват колко си тъп.

САМО_ДУНАВ-РУСЕ
Контакти:

Мнениеот САМО_ДУНАВ-РУСЕ » 25 юни 2011 00:09

CTAHKO написа:
stg333 написа:Искам само да кажа че познавах един кредитен милионер де, караше си с класата всички екстри итн, та и той като гърците де, ма не са те баламите а който им дава, реалния доход в гърция е около 300 евро , другото е краднато

Не е точно така.Просто около 40% от хората в Гърция работят в държавния сектор,а това е страшно много за капиталистическа държава,още повече за членка на Евросъюза ;) Едно че им намаляват приходите от данъци,ами и заплатите на тези хора идват от държавата.А всички знаем как се работи на държавна работа и колко произвежда едно държавно предприятие :)

така, а когато харчиш повече от колкото изкарваш то е ясно или крадеш или заем, така е и с гърците 30год. изкуствен стандарт.балона взе че се спука, въпроса сега е кой ще плаща масрафа на гърците... и това немога да проумея онзи пожарникар дето ни слага зорлем да плащаме чужди софри!!!

Потребителски аватар
Toninik
Контакти:

Мнениеот Toninik » 25 юни 2011 00:15

Финансовата стабилност и минималната работна заплата нямат абсолютно нищо общо! Един циганин ако взима 10 лв на ден и харчи 8, той е супер стабилен, и какво от това, след като примерно някои от американските пенсионирани баскетболисти фалират щото са свикнали да харчат примерно по 8000 долара на ден, а взимат по 6000. Спокойно, поне се знае че на гърците няма да им се размине, вече им режат заплатите с около 25%, а и им вдигат таксите с 40%. Тоест вече почват да си плащат за разхищенията. Както се казва, идва Видов ден... Аз не искам да съм на тяхно място, защото ако не на тях, на следващите им поколения ще им се е*е майката!

Върни се в “Свободна зона”