Чуждата сметка и футболната равносметка...
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Чуждата сметка и футболната равносметка...
Да благодарим на Ломотив Буртгас за съществуването на Лазур
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
- NEFTOCHIMIK 1962
- Контакти:
pomiqrat написа:Да благодарим на Ломотив Буртгас за съществуването на Лазур
Хааааааа ха ха ха......Иди се скрий някъде ве ! Говориш явни лъжи.Дано да не е тенденциозно,а от незнание. Локомотив си имаше стадион и се казваше "Локомотив" . А стадион "Нефтохимик" е построен точно за Нефтохимик
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.
Момчетата от фен клуба до НХК още докато бяха по пейките в Морската около Охлюва бяха известни с това,че са най-запознатите с случващото се в Бургас ,имат най-пресни информации и източници,които дори хората които са направили или правят това за което те говорят не знаят,че е така.Не се учудвайте,прочел е момчето в някой форум,или някой измислена медия нещо и веднага го тъпосва,а единствения аргумент с който го защтиава е "ама вий сте мноу прости и аз го знам пойчи" 

Пак го обърнахме на спорове - мое, твое, наше, общо...и докато спорим, Г-н Министерски съвет ( както Христо вмъкна) ще си разиграва коня...Ей, хора този М.С. иска помощ. Човекът не знае какво прави. Такова чувство имам. Каквото му вменят - това прави. Не е нужно да си психолог за да припознаеш в човекът ТОЙ обърканост и жадни за съвет очи. Такива хора са за съжаление. Не знаят какво да си правят парите и как да ги харчат и то така, че да не пречат на другите. И за това, което пиша пак имам хронология:
1. Херо - тренЕр, Киряков - съветник, Събев прави каквото му шушне Киряков и адвоката забърка гозба надробена и сготвена от Фара. Резултата - Херо договорил мача с Черно море за култовото 2:2. Следствие : Херо - аут, Бранимиров в неведение, Орачев се качи на Локомотива от София.
2. Гочето - тренер, съветника - същия. Шушу-мушу - Видима в А група, Нафтекс пак в Б.
3. Ситуацията коренно различна. отборът _ Черноморец, тренера Херо, съветник - под сурдинка, Събев - кротък. Отборчето стана прилично и скромно. Имаше си публика, надежда, миришеше на Бургаски вечери, но...нафтекс и духът на Нефтохимик - заровени на 10 метра под земята.
4. Тренер - Краси Хотнишки, помощници Груев и Арсов, послушници бол, съветник - тренера. Събев ликува - някой го е светнал за голям три-годишен проект. К'во му плащаш. касичката обща, ортака - пиян, тренера тарикат от европейска класа при това с немска жилка, абе култура и 3/4. Резултата - Кръгла нула, вик за помощ от отрезнелия ортак останал без алкохол в главата си и пари в сейфа. ТОЙ* беше смъкнал гащите на ортака си, но баш в сюблимния момент Литовеца се пробуди и предотврати пошло проникване на чужд орган от свой човек в отверстие ползвано за чисто физиологични нужди. По - точно Литовеца не предотврати, а изпищя, като девствена девойка и то така, че да спре забързаното ни ежедневие, а билбордовете с акулската усмивка на Старокин да се свлекат на земята. До тук добрееее. Явно Ала бала е бил хитър Търновски тарикат - нЕма проблем. Махаме го, нЪл си имаме вече Персикети - той може и знае всичко. Него ще слушаме.
5. Персикети - прошушна: Буката и аз ще ти направим тимче здраво. Махай Балъковите чеда...И М.С. се зарадва, като попско дете на задушница. Взе си евтина кукла на конци, научи я да мълчи и да гледа сериозно на мачовете. Зад гърба му остави добри хора да му редят трансферите с качествени футболисти купени едно за две при това за много пари. Нещо, като да се хвалиш с огърлица от камъни Сваровски купени от Капалъто... Куклата с конци обаче кихна и извади нечленоразделен звук, който беше основание Буковац и Персикети да изкарат зъби толкова на брой, колкото всички акули в Тихия океан нямат. Схрускаха момчето, поляха го със студена вода насред зима и го изпратиха по-живо по-здраво.
6. Като я караме по Търновски - нека продължаваме. Взехме повехналото Гоче, чийто жизнени сокове бяха изпити от младата му Украинска булка. Гочето се хвана два пъти за сърцето и стана новия ментор на Събев. Гочето усети момента, живна, освободи се от итало-сръбската смес, накара М.С. да повярва в ново пришествие и какво му оставаше на генералът от запаса: Яко газ по магистралата, бай М.С е брашнян чувал, а и очичките му отново заблестяха. Тъкмо и приятелчето Жужо си обуваше домашните чехли на Лазур и...Тряссс - гръм от ясно небе.
7. Някой шушна нещичко на М.С., обеща му светло бъдеще чрез нова селекция и човечецът се съгласи охотно, ей тъй без много кандърми. И колелото се завъртя.
8. Херо - Киряков _ Хънков - писачът Златомир Янков от металургичното градче Средец, нова селекция, нови обещания, нов скелет на отбора, а ние публиката пак се чувстваме, като пред ТВ с един единствен канал и поредния 4897 епизод на Дързост и красота...
От всичко написано до тук не мислите ли, че през цялото време М>С се е нуждаел само от помощ. Нека вместо да се дърлим да му прошепнем най-правилното за него и за нас феновете на Бургаските отбори решение, че току вижте някой ни е изпреварил и ни е вкарал във филмите на Дунав Русе, Спартак Плевен и куп още знайни и незнайни футболни герои...
1. Херо - тренЕр, Киряков - съветник, Събев прави каквото му шушне Киряков и адвоката забърка гозба надробена и сготвена от Фара. Резултата - Херо договорил мача с Черно море за култовото 2:2. Следствие : Херо - аут, Бранимиров в неведение, Орачев се качи на Локомотива от София.
2. Гочето - тренер, съветника - същия. Шушу-мушу - Видима в А група, Нафтекс пак в Б.
3. Ситуацията коренно различна. отборът _ Черноморец, тренера Херо, съветник - под сурдинка, Събев - кротък. Отборчето стана прилично и скромно. Имаше си публика, надежда, миришеше на Бургаски вечери, но...нафтекс и духът на Нефтохимик - заровени на 10 метра под земята.
4. Тренер - Краси Хотнишки, помощници Груев и Арсов, послушници бол, съветник - тренера. Събев ликува - някой го е светнал за голям три-годишен проект. К'во му плащаш. касичката обща, ортака - пиян, тренера тарикат от европейска класа при това с немска жилка, абе култура и 3/4. Резултата - Кръгла нула, вик за помощ от отрезнелия ортак останал без алкохол в главата си и пари в сейфа. ТОЙ* беше смъкнал гащите на ортака си, но баш в сюблимния момент Литовеца се пробуди и предотврати пошло проникване на чужд орган от свой човек в отверстие ползвано за чисто физиологични нужди. По - точно Литовеца не предотврати, а изпищя, като девствена девойка и то така, че да спре забързаното ни ежедневие, а билбордовете с акулската усмивка на Старокин да се свлекат на земята. До тук добрееее. Явно Ала бала е бил хитър Търновски тарикат - нЕма проблем. Махаме го, нЪл си имаме вече Персикети - той може и знае всичко. Него ще слушаме.
5. Персикети - прошушна: Буката и аз ще ти направим тимче здраво. Махай Балъковите чеда...И М.С. се зарадва, като попско дете на задушница. Взе си евтина кукла на конци, научи я да мълчи и да гледа сериозно на мачовете. Зад гърба му остави добри хора да му редят трансферите с качествени футболисти купени едно за две при това за много пари. Нещо, като да се хвалиш с огърлица от камъни Сваровски купени от Капалъто... Куклата с конци обаче кихна и извади нечленоразделен звук, който беше основание Буковац и Персикети да изкарат зъби толкова на брой, колкото всички акули в Тихия океан нямат. Схрускаха момчето, поляха го със студена вода насред зима и го изпратиха по-живо по-здраво.
6. Като я караме по Търновски - нека продължаваме. Взехме повехналото Гоче, чийто жизнени сокове бяха изпити от младата му Украинска булка. Гочето се хвана два пъти за сърцето и стана новия ментор на Събев. Гочето усети момента, живна, освободи се от итало-сръбската смес, накара М.С. да повярва в ново пришествие и какво му оставаше на генералът от запаса: Яко газ по магистралата, бай М.С е брашнян чувал, а и очичките му отново заблестяха. Тъкмо и приятелчето Жужо си обуваше домашните чехли на Лазур и...Тряссс - гръм от ясно небе.
7. Някой шушна нещичко на М.С., обеща му светло бъдеще чрез нова селекция и човечецът се съгласи охотно, ей тъй без много кандърми. И колелото се завъртя.
8. Херо - Киряков _ Хънков - писачът Златомир Янков от металургичното градче Средец, нова селекция, нови обещания, нов скелет на отбора, а ние публиката пак се чувстваме, като пред ТВ с един единствен канал и поредния 4897 епизод на Дързост и красота...
От всичко написано до тук не мислите ли, че през цялото време М>С се е нуждаел само от помощ. Нека вместо да се дърлим да му прошепнем най-правилното за него и за нас феновете на Бургаските отбори решение, че току вижте някой ни е изпреварил и ни е вкарал във филмите на Дунав Русе, Спартак Плевен и куп още знайни и незнайни футболни герои...
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.
Плана е много прост и събев много добре знаеше как да си изиграе картите,до един момент разбира се.При положение,че той никога не е имал желание да развива силен футбол и когато набара далаверата нейното изпъление минаваше през унищожение на един отбор по заповед на един пиян кмет(той бе тоя който не знае какво прави) му трябваше добър ПР.Какъв по-добър ПР от планове за западни модели,отбори,а в лицето първо на Херо,най-успешния треньор на Бургас и после на Балъчето,герой от САШ94 намери идеални представители на които хората да вярват.Неслучайно до преди половин година повечето бяха готови да му направят по една с****а и го хвалиха фенове(семкаджии от Бургас и цялата страна),платени журналистчета и тн.А малкото които осзънавахме и добре знаехме какъв е той и какво цели бяхме обвинявани за комплексари,лъжци,че сме завиждали и тн,смятам помните много добре.За продължението,от декември насам има два варианта-или не си е изиграл картите добре и Ершов го набара и благодарение на безпаричието всички го разкриха,или явно е стигнал достатъчно далече и е време за директни действия.Пробва да замаже положението с нови и стари фигури,но явно разбра,че Херо е най-сигурния,след като за втори балък пари няма.Така хем има добър и непретенциозен откъм пари треньор,хем се надява на послушници в медиите и на трибуните(и кръчмите),хем може да си продължи работата.А стадион ч-ц и терените около него са все по-близо до мръсните му ръчички

- NEFTOCHIMIK 1962
- Контакти:
"Шапки долу пред адмирал Балъков и бургаските корсари!".......Помните ли Тодоров???? Сега обърнахте плочата!
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.
Да. И сега сериозно. Не знам. Всичко, което М.С. сътвори е меко казано нелогично, антисоциално, противоречиво и толкова тъпо, че и гений би се объркал. Интереси М.С има. Това е ясно. От първите му стъпки в Бургас минаха близо 11 години. Време бол. Въртя Нафтекс, изпусна го и не се наведе да го вземе. Обеща и там някакъв проект и шампионско търпение. И във всички случаи, когато някой отбор под негово давление тръгваше в някаква що годе правилна посока правеше всичко необходимо да върне нещата в изходна позиция. Да ги йеба и декарите - за това време Коко - разплода размножи всичко, що годе пееше фолк, изкраде Сандански, прехвърли се в Пловдив, кани се и на луната да отиде. Митьо хем не краде, хем не пуска кокала на другите. Вярно - уби Нефтохимик чрез Нафтекс въпреки, че развоя на събитията за заводския отбор се развиваха много кофти още преди Порточана да се съюзи с Нафтекс АД и производните му. За мен ударът срещу Нефтохимик дойде по Костово време и в частност от Евгени Бакърджиев и Георги Марков , тогавашни членове на УС на Левски София. причината ви е ясна мисля: Нефтохимик тогава беше фактор и не се вслушваше в чуждите съвети. Скоро и Лафчис потвърди, че най-непослушния отбор ония години в БГ е бил Нефтохимик. Та кой каквото да ми говори куршумът по Нефтохимик дойде от София. Спусъка го натисна юда Данчо Цонев.
Когато Порточана подложи главица на Събевото коляно Нафтата беше смъртоносно ранено пале, а М.С. благодарение на своята недалновидност ( приложена по - късно и в другия ми отбор на сърцето)вместо да намаже отборът с мехлем реши да си поиграе за последно с него. Като за начало му смени името, после емблемата, сложи му розови фланелки и го подготви за вечен сън. В този период аз пък говорих против Събев, но много от момчетата във стария форум на Нефтохимик си пишеха името Нафтекс, като първото и последното за своя тим. Спорил съм тогава и не понасях това име. все пак признавам - не съм допускал, че нещата ще се развият до положение - днешна дата. и пак в алогиката на М.С. За чий бях хвърлени пари за кампус, реновиране на стадиона, ДЮШ ( тук вече не мой си кривим душата) на Черноморец. Някои ще ме упрекнат за затриването и по-точно асимилирането на школата на Нафтекс - съгласен съм за нея, но аз имам наблюдения за работата в новите школи - деца от 1998 до 2003 година. няма такава школа в БГ. Тук не деля нещата. радвам се, че това са наши Бургаски деца. И за да сме обективни трябва да призная и хубавото, което се направи, защото утре тези деца може да защитават и цвета на Нефтохимик. Аз за моят 42 годише живот и опит съм разбрал едно: Нищо не остава ненаказано и невъзнаградено. Правдата рано или късно изплува.
Когато Порточана подложи главица на Събевото коляно Нафтата беше смъртоносно ранено пале, а М.С. благодарение на своята недалновидност ( приложена по - късно и в другия ми отбор на сърцето)вместо да намаже отборът с мехлем реши да си поиграе за последно с него. Като за начало му смени името, после емблемата, сложи му розови фланелки и го подготви за вечен сън. В този период аз пък говорих против Събев, но много от момчетата във стария форум на Нефтохимик си пишеха името Нафтекс, като първото и последното за своя тим. Спорил съм тогава и не понасях това име. все пак признавам - не съм допускал, че нещата ще се развият до положение - днешна дата. и пак в алогиката на М.С. За чий бях хвърлени пари за кампус, реновиране на стадиона, ДЮШ ( тук вече не мой си кривим душата) на Черноморец. Някои ще ме упрекнат за затриването и по-точно асимилирането на школата на Нафтекс - съгласен съм за нея, но аз имам наблюдения за работата в новите школи - деца от 1998 до 2003 година. няма такава школа в БГ. Тук не деля нещата. радвам се, че това са наши Бургаски деца. И за да сме обективни трябва да призная и хубавото, което се направи, защото утре тези деца може да защитават и цвета на Нефтохимик. Аз за моят 42 годише живот и опит съм разбрал едно: Нищо не остава ненаказано и невъзнаградено. Правдата рано или късно изплува.
NEFTOCHIMIK 1962 написа:"Шапки долу пред адмирал Балъков и бургаските корсари!".......Помните ли Тодоров???? Сега обърнахте плочата!
Молим ???... Другарю Дизел. Аз плочата никога не съм я сменял и когато намериш мое писание за шапки долу пак ме упомени. Аз винаги съм се радвал на хубавите дни в Бургаския футбол, радвал съм се и преди, и сега...И когато съм на стадиона ми е точно през крачола кой плаща масрафа за да гледам някой от представителния отбор на града ми. Бил съм обективен и никога не съм спестявал пошлото и хубавото...И за да съм искрен пак се надявам на добри дни. Никога не съм допускал омраза към съграждани да ми замъгли мозъка...И понеже си по-голям от мен и явно ще ти бъде по-лесно да ме разбереш, какво и как го мисля. За Черноморец съм се бил и са ме били. Това е моят отбор. Нефтохимик си ги гледам още от дете с дядо ми ( лека му пръст) и той е моят отбор. Въпреки, че с ръка на сърцето и ти ще признаеш, че Нафтата стана интересна за съгражданите ни през 90-те години. За децата родени след 1990 година няма как да искам да мислят, като мен, но ти определено ме изненадваш...
ПС: И за да съм в тон с питането. Другарю Дизел, вие не викахте ли за Събевия Нафтекс, когато аз не исках ???
Много отдавна не бях влизал във форума . Смятам , че тези спорове , кой е по - бургаския отбор , кой е по - прее... ния отбор , кои са алкохолици и кои са дроги страшно изглупяха ..... . Почувствах се обаче , лично засегнат от един от коментарите и зададения въпрос относно банера за Адмирал Балъков . Какво общо имам аз с това ? Ами аз го направих този банер и продължавам да твърдя , че Краси направи така , че за МОЯ ОТБОР да се заговори със страхопочитание ! И по български , разбира се започна заливането с помия ...,защо ли защото всички ги беше страх от това , което се случва с Черноморец .
Относно ерата на Краси Балъков и моя банер , погледнете баланса ни срещу софииските отбори и си спомнете , кога банера беше разпънат ....
Нафтекс или както и да му е името на онзи отбор със зелените екипи си имат тяхна истина , тя обаче и манталитета на привържениците им ми е много чужд и като цяло не ме вълнуват . Ако успеят да влязат в Б група , супер , нека има конкуренция в града ни , тя е движеща сила ! Но успехите на този отбор не ме радват !
А Черноморец , мисля че го чакат по - добри дни ! Аз не съм фен на това ръководство , но обичам отбора вече 40 години и нямам намерение да сменям клубната си принадлежност ! Черноморец винаги го е имало и ще го има !
Относно ерата на Краси Балъков и моя банер , погледнете баланса ни срещу софииските отбори и си спомнете , кога банера беше разпънат ....
Нафтекс или както и да му е името на онзи отбор със зелените екипи си имат тяхна истина , тя обаче и манталитета на привържениците им ми е много чужд и като цяло не ме вълнуват . Ако успеят да влязат в Б група , супер , нека има конкуренция в града ни , тя е движеща сила ! Но успехите на този отбор не ме радват !
А Черноморец , мисля че го чакат по - добри дни ! Аз не съм фен на това ръководство , но обичам отбора вече 40 години и нямам намерение да сменям клубната си принадлежност ! Черноморец винаги го е имало и ще го има !
Здрасти El greco. Някои са казали, че в спора е истината. Отдавна съм се убедил, че това не е вярно. Съдя по себе си. Никой не може да ме убеди да мисля по начин различен от това, което чувствам. В последните години футболните събитията в Бургас родиха много и различни истини. Момчета на по 20-21-22 години няма как да мислят, като мен и теб, защото те са видели едно нещо - ние сме видяли освен тяхното нещо и куп други преди това. Лошо е, че всички сме слепци за другия и никой не търпи чуждото мнение. Аз неведнъж съм писал, че съм отрасъл с мачовете на двата отбора. Пак с ръка на сърцето казвам: През ония години ( 80-те) Нафтата беше втория отбор на Бургас. Имах приятели с, които заедно ходехме на Черноморец ( 80 -те) , но те не бяха гледали нито един мач на Нефтохимик или Локо Б-с. Аз имах тази възможност отредена от дядо ми, който беше работник в Червено знаме и се чувстваше обвързан и сраснал с Локомотив и Нефтохимик след това.За този отбор старецът говореше, като за "Моите момчета". Така си ги чувстваше. В детската ми главица те си бяха на дядо момчетата ( Дражо Стоянов е племенник на дядо ми ). Черноморец пък бяха батковците, които цял стадион ги гледаше Как пък аз мога да любя по-силно единия отбор за сметка на другия. Ами не мога. Малки фенчета се опитват да ме оборват, като се опитват да ми вменяват, че човек не може да има два отбора на сърцето си. Аз пък им пожелавам да го изпитат в живота си...Все едно някой да попита родител с две деца - Кое от двете обича повече и, кое може да жертва ????