ЛЯТО 2011 - подготовка, трансфери, спекулации...
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
Re: ЛЯТО 2011 - подготовка, трансфери, спекулации...
Аз по принцип съм ЗА такъв трансфер на Митко Илиев, много пъти съм си изказвал мнението, с нападатели като Пантерата, Миро, Божилов и Илиев ще имаме атомно нападение
и много опции в атака, както и широчина на пейката, няма да се притесняваме толкова, когато някой отсъства от състава поради някакви причини...
---------------------------------------
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913
Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913
Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''
gambara написа:малеее Пантерата има още трима братя една сестра и две дъщерички,а е на 23
Напред е с материала човека:mrgreen: .
Ще го видим на терена колко може.
Във фейсбук си личи, че е много навит да пробие в Европа, а и приятелите му яката са го качили в облаците.
Идва надъхан до дупка, но пак казвам ще го видим
И Дани Кики вече е свободен агент (някои моряци не го харесват, включително и аз). Да видим дали Генов ще доведе и него.
Божилов имаше конкуренция на теория: Будинов, Каптиев, Р.Николов, Капитанов. През пролетта поне 1/3 от игровите му минути бяха като офанзивен халф и според мен беше голяма грешка Ратника да се ползва като нападател. Будинов и Каптиев не стават, но Румен щеше да се чувства много по-комфортно там според мен. Ако го гласят за крило (притежава най-важното качество за флангови футболист -- бързина), недоумявам защо не игра повече вместо недоразумението Дани Георгиев или трътльото (на този пост) Ратников.
При нашия стил на игра са напълно достатъчни двама добри нападатели, един по-слаб като 3-ти избор и юноши като краен вариант. Тоест, един чужденец, някой като Д.Илиев и да се надяваме Миро Манолов да си върне формата след дългата контузия. Божилов би следвало да се преквалифицира като халф или втори нападател (ако Генов се осмели да играе 4-4-1-1, което ме съмнява), защото там му е силата. От друга страна, варианта с Божилов на върха на атаката може да е супер при по-креативни централни полузащитници и по-ефективни крила.
Божилов имаше конкуренция на теория: Будинов, Каптиев, Р.Николов, Капитанов. През пролетта поне 1/3 от игровите му минути бяха като офанзивен халф и според мен беше голяма грешка Ратника да се ползва като нападател. Будинов и Каптиев не стават, но Румен щеше да се чувства много по-комфортно там според мен. Ако го гласят за крило (притежава най-важното качество за флангови футболист -- бързина), недоумявам защо не игра повече вместо недоразумението Дани Георгиев или трътльото (на този пост) Ратников.
При нашия стил на игра са напълно достатъчни двама добри нападатели, един по-слаб като 3-ти избор и юноши като краен вариант. Тоест, един чужденец, някой като Д.Илиев и да се надяваме Миро Манолов да си върне формата след дългата контузия. Божилов би следвало да се преквалифицира като халф или втори нападател (ако Генов се осмели да играе 4-4-1-1, което ме съмнява), защото там му е силата. От друга страна, варианта с Божилов на върха на атаката може да е супер при по-креативни централни полузащитници и по-ефективни крила.
Шотландеца, чесно казано
???
Има един сезон във висшата им лига и не е записал и мач
. Всичко останало е ту 1-ва, ту 2-ра дивизия през година.
http://www.zerozero.pt/jogador.php?epoc ... stats=club
Ама той и в Англия е бил даже
:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/dene- ... 14672.html
Има един сезон във висшата им лига и не е записал и мач
http://www.zerozero.pt/jogador.php?epoc ... stats=club
Ама той и в Англия е бил даже
http://www.transfermarkt.co.uk/en/dene- ... 14672.html
Последна промяна от greenpeak на 23 юни 2011 20:29, променено общо 1 път.
Генов винаги е казвал, че Божилов е най-силен като втори нападател, малко зад тарана, така да се каже. Ама като нямаше кой друг да пусне го пускаше него на върха на атаката. Иначе и според мен използването на Ратников като централен нападател беше неоправдано и не даде нужния резултат. Сега с Пантерата и евентуално Митко Илиев напред, Божилов ще се конкурира за място с Ратников. Отдясно ще бъдат Румбата и евентуално новия чужденец (независимо дали щотландец или бразилец), а отляво Дончо. Двойката вътрешни халфове си е без конкуренция - Камазола и Жорката. Според мен Генов ще налага точно схемата 4-4-1-1 през подготовката
Бъди възторжен идеалист,
смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм,
честен до самопожертване!
/Борис Дрангов/
смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм,
честен до самопожертване!
/Борис Дрангов/
Jord написа:Според мен Генов ще налага точно схемата 4-4-1-1 през подготовката
Интересно мнение. Според мен полузащитниците ни нямат необходимата класа, за да играем 4-4-2 (4-4-1-1 си е модерния вариант на 4-4-2; класиката се практикува само в долните английски дивизии). Не само нашите, ами на който и да е отбор в България.
Сега на дневен ред стои въпроса на какъв точно пост играе шотландеца.В уикито пише striker-т.е. играч който шутира.Демек нещо като Руни.Човека има 0т 189 мача 49 гола.Малко или много са е друг въпрос.Сега някои ще кажат че е играл само в трети и втори дивизии.Да,ама нюха към гола или го имаш,или го нямаш.Лично аз предочитам някое такова шотландско дръвце,отколкото някоя родна супер звезда който има за 189 мача в А група-10 гола.Ратников като дойде имаше бая голове за отбора си.И при нас показа че може да вкарва.Който може си може.Ако е крило и има толкова гола,ще е бинго за нас.Съвсем сериозно.Защото какво представляват британските играчи в огромната си маса?Тактически много грамотни,90 минути бягат като изоглавени и на позицията на която са научени да играят/дори и да нямат талант/са добри занаятчии.Рядко ще види човек британско крило да не може да бяга и да центрира.А ако вкарва и голове е добре дошъл.На другия полюс са бразилците.Фини техници от малки,правят каквото трябва да се прави с топката,но по често са симуланти,тактически неграмотни/тези които идват при нас от плажовете разбира се/и мноооого меки.Такива като нашия Тояго се броят на пръсти.Да,може да се случи някой като Дока,но по вероятно е да се случи някой като Джалма и Фабиано.Сякаш предпочитам да вземем шотландеца.И по няма да му пука от лошото време и шибания терен на Тича.Добрата новина е че не е картонджия и 100% няма да е балерина като ДаниГ.В онези ширини гевезета не се раждат.
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!
Jord написа:Генов винаги е казвал, че Божилов е най-силен като втори нападател, малко зад тарана, така да се каже. Ама като нямаше кой друг да пусне го пускаше него на върха на атаката. Иначе и според мен използването на Ратников като централен нападател беше неоправдано и не даде нужния резултат. Сега с Пантерата и евентуално Митко Илиев напред, Божилов ще се конкурира за място с Ратников. Отдясно ще бъдат Румбата и евентуално новия чужденец (независимо дали щотландец или бразилец), а отляво Дончо. Двойката вътрешни халфове си е без конкуренция - Камазола и Жорката. Според мен Генов ще налага точно схемата 4-4-1-1 през подготовката
Ако на Божилов ще му е конкурент Ратничето - по добре Данийл да си ходи. Още ли не вдянахте каква класа е Жоро Божилов. Вярно е, че без пълноценен централен нападател, с който да си взаимодейства, Жоро много често не може да покаже класата си, но това е нормално. Този сезон се надявам нещата да си дойдат на мястото. С Пантерата, дай Боже Митко Илиев и сто пъти дай Боже с Миро Манолов нещата в отбора ще са коренно различни. Ако е рекъл Бог тази година можем и да се борим за нещо повече от ЛЕ - някое и друго медалче.
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!
Veso1913 написа:Сега на дневен ред стои въпроса на какъв точно пост играе шотландеца.В уикито пише striker-т.е. играч който шутира.Демек нещо като Руни.Човека има 0т 189 мача 49 гола.Малко или много са е друг въпрос.Сега някои ще кажат че е играл само в трети и втори дивизии.Да,ама нюха към гола или го имаш,или го нямаш.Лично аз предочитам някое такова шотландско дръвце,отколкото някоя родна супер звезда който има за 189 мача в А група-10 гола.Ратников като дойде имаше бая голове за отбора си.И при нас показа че може да вкарва.Който може си може.Ако е крило и има толкова гола,ще е бинго за нас.Съвсем сериозно.Защото какво представляват британските играчи в огромната си маса?Тактически много грамотни,90 минути бягат като изоглавени и на позицията на която са научени да играят/дори и да нямат талант/са добри занаятчии.Рядко ще види човек британско крило да не може да бяга и да центрира.А ако вкарва и голове е добре дошъл.На другия полюс са бразилците.Фини техници от малки,правят каквото трябва да се прави с топката,но по често са симуланти,тактически неграмотни/тези които идват при нас от плажовете разбира се/и мноооого меки.Такива като нашия Тояго се броят на пръсти.Да,може да се случи някой като Дока,но по вероятно е да се случи някой като Джалма и Фабиано.Сякаш предпочитам да вземем шотландеца.И по няма да му пука от лошото време и шибания терен на Тича.Добрата новина е че не е картонджия и 100% няма да е балерина като ДаниГ.В онези ширини гевезета не се раждат.
Много добро мнение, наборе. Браво!
\m/ http://vbox7.com/play:ed183652 \m/
Весо, "striker" е нападател, почти никой в Англия не използва "centre forward". Съгласен съм с твоето мнение за британските играчи, напълно се припокрива с моето. Освен това, почти всички британски офанзивни играчи са научени да играят на всички позиции напред -- с различен успех, но поне знаят какво трябва да се прави. Повечето могат да центрират добре, да правят чисти шпагати и да се пласират подходящо.
В transfermarkt пише, че Шийлдс е "attacking all-rounder", т.е. играч от типа на Ашли Йънг, Рууни или Денис Бергкамп (естествено класата му ще е мнооооого надолу), което е много добре. Дано да се окаже сполучлива находка.
В transfermarkt пише, че Шийлдс е "attacking all-rounder", т.е. играч от типа на Ашли Йънг, Рууни или Денис Бергкамп (естествено класата му ще е мнооооого надолу), което е много добре. Дано да се окаже сполучлива находка.