ministur написа:Абе все пак едва ли ще има човек гледал клиповете с головете на Дембеле и головете на холандеца който да каже че Арс е по-добър........................
Пък и тва с клиповете пак е някакъв показател - на Меси какъвто и клип да му гледаш не мисля че видиш нещо което да те накара да се замислиш що за футболист е
Уважавам правото ти на мнение,но има неща с които не съм съгласен. Първо лично аз не видях някой да твърди ,че Арс е по-добър от Дембеле. Това с клиповете не е никакъв показател не знам дали си гледал Г.Мюлер ,ако не си гледай го ако имаш време. Някой естет може да се втрещи като гледа и да заключи "какво е това недоразумение,този за нищо не става"- 90% от головете му са след едно докосване на топката на по-малко от 10 метра от вратата. За него точката на дузпата беше далечна дистанция. Той сам не си създаваше положения , беше точно това което се нарича "консуматор" вкара сигурно половината си головете от вътре в малкия пенал, по негов адрес Франц Бекенбауер каза на централния нападател това му е работата - да вкара топката от 2 метра на празна и да не пропуска очи в очи с вратаря, другото е работа на останалата част на отбора. Никой не можеше да каже ,че Г.Мюлер блести с някакви особени качества- нито с техника,нито с кой знае каква физика(по-скоро приличаше на щангист, нито с бързина, нито с кой знае колко силен точен и обработен удар, но това не му пречи да бъде най-добрия голмайстор за всички времена.
Пиша всичко това с уговорката ,че нямам никакво желение да правя сравнения между Г.Мюлер и Арс- такива са неуместни.
Към plamenst - в превода си пропуснал си пасажа където се казва ,че е много добър изпълнител на наказателни удари.
И едно мое уточнение- в коментара е писано, че е сравнително дребен - за холандец и то централен нападател не е с впечатляваща физика, но трябва да се вземе под внимание,че холандци като нация са доста по-високи от нас- средната им височина е около 185 см за мъжете. Докато с 183 см Арс би изглеждал напълно прилично на фона защитниците в нашето първенство.