На какво ниво е българската футболна журналистика?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- Captain Stottlemeyer
Re: На какво ниво е българската футболна журналистика?
Подкрепям trooper. Освен че е много точен, коментарът му е изключително премерен в стил "а ла Мичмана". 

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
-
- Контакти:
Журналистиката ни е трагична.Било то спортна,разследваща или каквато и да било.Една голяма част от практикуващите в Бг журналистика дори не са завършили това.Изпълняват се интереси и се пишат поръчкови статий.Фенщината е на доста високо ниво а не трябва да е така,но най-фрапираща е селянията в журналистите взимат интервю след даден мач и с една размъкната ризка и по джапанки абе ти на плажа ли се намираш или къде???Коментарите им на мач са вбесяващи,трагични,несвързани и безмислени за това най-добре спираме звука и си пускаме музичка и си гледаме мача.Студията преди след и на почивката на мача пълна 0 с изключение на Диема които за сега поне правят много сполучливи студия на мачовете а и предаването преди кръга макар и малко в лигав стил поднася полезна информация и е забавно за зрителите
- Sofia 1929
- Контакти:
Лично за мен нивото е посредствено. Изключвам момчетата от Диема, Асен Спиридонов, може би има още един, двама качествени. Останалите са под всякаква критика. Българските спортни журналисти притежават(ако въобще я имат) изключително ниска езикова култура, езика им в повечето случаи е махленски. По правило обслужват интересите на отборите, които отразяват, защото ако има критични материали ще им секнат източниците на информация от клубовете. Естествено нивото на журналистиката е в права пропоционална връзка с "нивото" на хората работещи в българските клубове, така че не са виновни само журналистите.
Ако вземем пример от екипа на Гонг, като слушам Вальо Гранчаров и Ники Александров, се чувствам сякаш съм отишъл да си сменям гумите на колата и слушам мненията на монтьорите от Радиал
Изказват си личните мнения, с меко казано дебилни сравнения,изрази и епитети. Клишетата, които масово се използват въобще не ми се ще да ги споменавам. Трагедия пълна!
Ако вземем пример от екипа на Гонг, като слушам Вальо Гранчаров и Ники Александров, се чувствам сякаш съм отишъл да си сменям гумите на колата и слушам мненията на монтьорите от Радиал

Български Железничарски Спортен Клуб
СЪСИПАХТЕ ОТБОР СВЕТИЛО - ЗАСЛУЖАТЕ БЕСИЛО!
- julian_kondrad
- Контакти:
trooper написа:Аз, като привърженик на столичен отбор с име на Релсово Превозно Средство бих казал следното:
Българската спортна журналистика и по специално футболната е на нивото на което са българските съоръжения за футбол.
Трагичността според мен не идва толкова от това, дали някои подкрепят ЦСКА или Левски и придизвикват усмивки от това, и че смятат Ж.Миланов или Костадин Стоянов за невероятни футболисти.Задавам си следния въпрос от скоро , накак ми просветна
"Абе не са ли малко виновни българските журналисти за трагичното състояние на футбола?"Смятате ли,че ако те бяха на нивото на колегите им от ARD или ZDF и имаха такъв авторитет,футболът щеше да е на по високо ниво?Според мен да! Ще се обосновя:
1/ Облеклото - журналистите все се смеят на татуираните развеждачи на чалга"икони", че се обличат доста провинциалски, а в същото време гледаме Крум Савов по хавайска риза и очила коментиращ какво става на терена в едноминутен запис, от който не доумявам как разбира, че има засада.В същото време тече спортното студио по ARD, което студио има публика журналистите са облечени с прилични костюми,Оливър Кан и Франц Бекенбауер коментират какво става в Байерн по един професионален начин/ поради слабия ми немски не можаш да се насладя напълно на професионалните дискусии.Съдиите не се коментират, ако има грешка , което е нормално просто отчитат факта. На другото кресло е Матце Кноп/комик, който се превъплащава на всички герои от Бундеслигата/ всичко се приема, като една шега от страна на футболисти и треньори , обидени няма просто е шоу .
2/Професионализъм - всичко е изпипано до последно.Репортажите са просто невероятни - коментар,интервюта, поведения на на "журналиста на пистата", младите германски футболисти дават нормални адекватни отговори, облекло от типа на блузка тип Версаче , подходяща за съботно излизане на селска дискотека няма.Абе и да не знаеш немски може и цял ден да ги гледаш тези репортажи.
Отварям един от двата спортни вестника сутрин, който го прочитам за половин час, информацията е стара а най- интересното е преводи от някой западен футболен сайт или вестник.В сайтовете се чете единствено за Бербатов и за Божинов,който бил сърдит на Лотар, или за култовата предстояща А група.Другото е преписано.Е как те аджеба имат право да коментират, колко слаби са българските футболисти и българското първенство?Първо да погледнат те какво представляват, и тогава да коментират другите, защото по лесно от това да коментираш другите няма!
+1 отлично написано
Няма недостатък в този живот,който да не може да бъде превърнат в преимущество.
Нивото е доста под нулата! Ако искат (всички познати лица) могат да правят добра журналистика!
Спомняте ли си едно време Мичмъна, Ричард Груев, Сашо Диков (ама едно време!), Сашо Йовков, Калин Катев?! Щом си ги спомняте, ги сравнете със сегашните подобия на такива, начело със Зарков, Сашо Диков, Стойчо Генов, Динчер, Желю Станков, Дончо Донев, Божанков и всичките знайни и незнайни платени драскачи! Разликата е от тука до Марс!
Спомняте ли си едно време Мичмъна, Ричард Груев, Сашо Диков (ама едно време!), Сашо Йовков, Калин Катев?! Щом си ги спомняте, ги сравнете със сегашните подобия на такива, начело със Зарков, Сашо Диков, Стойчо Генов, Динчер, Желю Станков, Дончо Донев, Божанков и всичките знайни и незнайни платени драскачи! Разликата е от тука до Марс!

Най-добрите журналисти!
Само в Евроспорт и Диема имат добри журналисти. В Гонг са най-много трима - Томислав Русев, Стефан Стоянов и Светльо Табаков. А да не говорим колко са зле коментарите за спортовете извън футбола. Досега не съм видял един нормален анализ на баскетболен или волейболен или тенис мач. Просто нивото е повече от трагично. Само си пуснете ESPN.com или погледайте малко ESPN и ще разберете за каква разлика става дума. ESPN мога да гледам по цял ден, докато тука Ринг не мога и 10 мин да го издържа.
Ха-ха-ха ..... няколко имена само и няма нужда от коментар... Динчер Фейзов, Любо Апостолов, Ралица Господинова, Дончо Донев....да изброявам ли още?!? Пловдивчанин съм, затова цитирам само пловдивските "бисерчета"!!! 
Иначе свалям шапка на Томислав Русев, особенно ако коментарите му и най-вече тези от "Минутката на водещия" са негови, а не на "сценаристи". Светослав Табаков също е добър.....Харесвах и Сашо Диков по едно време, най-вече заради опитите му за разследване...ама нещо му стана на този човек изведнъж...изпростя и залитна много в крайностите

Иначе свалям шапка на Томислав Русев, особенно ако коментарите му и най-вече тези от "Минутката на водещия" са негови, а не на "сценаристи". Светослав Табаков също е добър.....Харесвах и Сашо Диков по едно време, най-вече заради опитите му за разследване...ама нещо му стана на този човек изведнъж...изпростя и залитна много в крайностите
Замръзнало
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
Пристрастно - необективно - поръчково - всичко, което журналистиката не трябва да бъде
Последна промяна от haiobaio на 23 юни 2011 10:55, променено общо 2 пъти.
Върни се в “Футбол - България”