На какво ниво е българската футболна журналистика?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- botev_1912
- Контакти:
Re: На какво ниво е българската футболна журналистика?
Ще си позволя да дам мнението си по темата като отбележа, че нашата журналистика е на много високо ниво! Пишат се правилните коментари за правилните отбори и за правилните президенти които си заплащат за въпросния медиен комфорт. Така хем имаме новина, хем сме напудрили поредният правилен отбор според това кои са силните на деня!
100
покривни прозорци
великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]
покривни прозорци
великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]
- wicked1913
- Контакти:
Посредствено,да не казвам,че направо ги нензвиждам...
фалшива коса - фалшив футбол!
като другите видове журналистика (може би по отношение на олитиката все пак има някой стойностни анализатори) - абе зле, много зле, то не е журналистика, а по-скоро предаване на инфо за събития и неадекватни анализи и коментари.....
[center]
[/center]

Във всяка нормална държава журналистите са будната съвест на нацията,които правят така ,че нещата да се случват.
trooper написа:Аз, като привърженик на столичен отбор с име на Релсово Превозно Средство бих казал следното:
Българската спортна журналистика и по специално футболната е на нивото на което са българските съоръжения за футбол.
Трагичността според мен не идва толкова от това, дали някои подкрепят ЦСКА или Левски и придизвикват усмивки от това, и че смятат Ж.Миланов или Костадин Стоянов за невероятни футболисти.Задавам си следния въпрос от скоро , накак ми просветна
"Абе не са ли малко виновни българските журналисти за трагичното състояние на футбола?"Смятате ли,че ако те бяха на нивото на колегите им от ARD или ZDF и имаха такъв авторитет,футболът щеше да е на по високо ниво?Според мен да! Ще се обосновя:
1/ Облеклото - журналистите все се смеят на татуираните развеждачи на чалга"икони", че се обличат доста провинциалски, а в същото време гледаме Крум Савов по хавайска риза и очила коментиращ какво става на терена в едноминутен запис, от който не доумявам как разбира, че има засада.В същото време тече спортното студио по ARD, което студио има публика журналистите са облечени с прилични костюми,Оливър Кан и Франц Бекенбауер коментират какво става в Байерн по един професионален начин/ поради слабия ми немски не можаш да се насладя напълно на професионалните дискусии.Съдиите не се коментират, ако има грешка , което е нормално просто отчитат факта. На другото кресло е Матце Кноп/комик, който се превъплащава на всички герои от Бундеслигата/ всичко се приема, като една шега от страна на футболисти и треньори , обидени няма просто е шоу .
2/Професионализъм - всичко е изпипано до последно.Репортажите са просто невероятни - коментар,интервюта, поведения на на "журналиста на пистата", младите германски футболисти дават нормални адекватни отговори, облекло от типа на блузка тип Версаче , подходяща за съботно излизане на селска дискотека няма.Абе и да не знаеш немски може и цял ден да ги гледаш тези репортажи.
Отварям един от двата спортни вестника сутрин, който го прочитам за половин час, информацията е стара а най- интересното е преводи от някой западен футболен сайт или вестник.В сайтовете се чете единствено за Бербатов и за Божинов,който бил сърдит на Лотар, или за култовата предстояща А група.Другото е преписано.Е как те аджеба имат право да коментират, колко слаби са българските футболисти и българското първенство?Първо да погледнат те какво представляват, и тогава да коментират другите, защото по лесно от това да коментираш другите няма!
Евала, братле! Всичко, което казваш е изключително точно - спести ми огромно количество писане, защото щях да напиша същото!
Напълно те подкрепям, че журналята просто нямат МОРАЛНОТО ПРАВО да коментират българският футбол, при положение, че болшинството от тях не са дори на това меко казано посредствено ниво!!!
Освен това искам да използвам темата да зачекна въпроса и с г-н Валентин Грънчаров. Значи може би определението "псевдо-журналист' за него конкретно ще бъде малко пресилено, но напоследък почна много ЯКО да се излага тоя човек. Много неприятно впечатление ми правят някои от неговите коментари по адрес на Литекс - върха на сладоледа беше голословното твърдение как видиш ли нямало смисъл да се провежда следващия шампионат, защото сме си били купили титлата! Ами като си такъв мъж, Грънчаров, и толкова добре информиран, защо не покажеш топки - излез и кажи, така и така, титлата е наредена - доказателствата ми са тези и тези! Но явно е по-лесно да се хвърлят такива дезинформацийки в общественото пространство и след това - потоп! От друга страна пък е отношението му към Левски и напоследък Локомотив (Пловдив) - ама най-вече Левски. Това просто няма какво да го обяснявам - неутралните фенове знаят за какво става дума - чак понякога лошо да ти стане да слушаш негов коментар на мач на Левски.
Та мисълта ми е - освен ширещата се некадърност в журналистическите среди има и огромна доза фенщина, която допълнително омаскарява цялата работа. А конкретно за В. Грънчаров - много ми е интересно този господин дали ще поднесе някакъв вид извинение ако догодина Литекс примерно не станат шампиони или ще си замълчи като...?

Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.
http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството
http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството
Когато чуеш: Гара Гара Гара Гара ДембеЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ти става най-ясно за какво ниво говорим
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН
Такъв звяр няма.Журналисти се наричат практикуващите най-древната професия.Те са готови да продадат себе си и да оплюят всеки за няколко гроша.Просто липсват хора с позиции,които да защитават мнението си.Няма смисъл и да коментирам обективността им,защото такава няма!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.
Alex написа:като другите видове журналистика (може би по отношение на олитиката все пак има някой стойностни анализатори) - абе зле, много зле, то не е журналистика, а по-скоро предаване на инфо за събития и неадекватни анализи и коментари.....
Само за анализите не съм съгласен - това е нещо непонятно за журналистите ни и се случва някой да напише анализ веднъж на хиляда години, а разбира се когато се случи той почти винаги е неадекватен.
Trueplayer написа:Трагично ниво.Компексирани журналисти.....дупедавци,свалигащевци.......
Върни се в “Футбол - България”