22 юни,1941, 04.00 ч - началото на план"Барбароса"!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Re: 22 юни,1941, 04.00 ч - началото на план"Барбароса"!

Мнениеот Viktor4o_Rs » 22 юни 2011 13:09

fcb_bg написа:
Viktor4o_Rs написа:Цар Борис Трети според мен е водил повече от далновидна политика - стояли сме далеч от войната, войници на Източния фронт не сме пращали, спасили сме си евреите, върнали сме си Южна Добруджа :) И естествено, че е правилно да пуснем германците да преминат през България, иначе ни е очаквала съдбата на Югославия и Гърция, смазани от Вермахта за няколко дни. Факт е, че сме били зависими от германската икономика и сме правили търговия с редица германски фирми, както в "Тютюн" на Димитър Димов добре е описано ( макар и с обичайните социалистически нотки).
В крайна сметка Германия загуби войната, но днес така или иначе си е пак сред една от най-развитите държави, за разлика от Русия. 30 милиона съветски живота и нагоре - това ако не е пирова победа, не знам какво е ...

Колко жертви трябваше да даде държава, изправила се неподготвена за война срещу противник с подготовка кажи-речи 2 десителетия? Защо никой не упреква европейските сили за затварянето на очите за подготвяща се за война Германия?! След ПСВ бройката на армията и военна й техника е била силно ограничена. Само дето изведнъж, Хитлер се оказа с професионално подготвена армия, сухопътно въоръжение, авиация и ВМС с каквито всъщност не е трябвало да разполага. И всичко това добре подплатено с налудничави идеи. Тази заблуда, че Германия няма да посмее да запали нов конфликт е излязла доста скъпо за обикновените хора.

СССР е бил неподготвен за война, съгласен съм, но за ОТБРАНИТЕЛНА война ;) Тоя мит, че съветите са си седели кротко, пеели са песнички, орели са си нивичките и изведнъж лошите германци са ги нападнали, просто не е актуален вече. Говорим за може би най-милитаризиранта държава в историята на човечеството, с агресивна комунистическа идеология, която говори за световна революция и комунизъм без граници :roll: То самите германци са се учудили колко много съветски войници са пленили и са срещали, за какво интересно са били по границите :roll:
Изображение

Потребителски аватар
sMotLiO
Контакти:

Мнениеот sMotLiO » 22 юни 2011 13:09

Viktor4o_Rs написа:
BEROE 88 написа:На всички подкрепящи съветската пияна сган искам да им кажа,че са антибългари. Най-глупавото мислене е,че
щом не обичаш Русия,СССР,комунизма и т.н значи си фашист или нацист,а това просто те прави патриот.Писна ми от слагачи в тая страна.Вървете да говорите за съветски армии и тем подобни глупости на над 200 хиляди убити по лагери за 45 години и сумати с разбити съдби.Няма добра диктатура-няма значение дали е комунизъм или нацизъм.Обаче не може да заклеймяваш едното а на другото да казваш освобождение.Жертвите на комунизма са над 150 милиона и зверствата му са десетократно по големи от нацизма и фашизма,обаче историята се пише от победителите.Имам чувството,че повечето хора си формират мнение за събитията от някакви малоумни учебници по история и пропагандни комунистически книги пълни с митове и откровени лъжи.Имат милост към някакви съветски пияни въшливци дето умрели уж за свободата на Европа,а не ви пука за безброй изтрепани българи по концлагери и затвори заради същите 'освободители'.Нямало е правилен избор във тая война на античовешки идеологии.Най ме е яд когато някой каже че Съветите спасили света от Хитлер.Спасиха го,ама света не можа да се спаси от комунизма който изби милиони хора и конктретно за нас унищожи проспериращото Царство България и го замени с 45 годишен терор и зомбиране с античовешкия комунизъм погубил българското национално самосъзнание и цвета на нацията.Заради това сега сме някаква инертна маса която вярва все още на митове и легенди,а не на истинската история.Това ми е мнението.Твърдо съм против възхваляване на съветската въшлива орда,както и на Хитлер.Аз съм българин и гледам България.А фактите са,че след идването на комунистите силната и просперираща България беше унищожена и затова сега сме на тоя хал.Разберете веднъж за винаги,че историята се пише от победителите и отворете съзнанието си стига с това зомбиране.Все пак вече е 2011 година и такива елементарни мисли ,че ни били спасили някакви пияници са просто неадекватни.

Евала :) Как само си личат хората, които четат от различни източници и са незомбирани от комунистическата пропаганда ;)

Да,браво за мнението! Истината е само една и е време всички идиоти да я проумеят.
Последна промяна от sMotLiO на 22 юни 2011 13:15, променено общо 1 път.
You run fast? Ill run 10 paces faster. You jump high? Ill jump 3 inches higher. You train hard? Ill train 5 times harder

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 22 юни 2011 13:15

Viktor4o_Rs написа:
fcb_bg написа:
Viktor4o_Rs написа:Цар Борис Трети според мен е водил повече от далновидна политика - стояли сме далеч от войната, войници на Източния фронт не сме пращали, спасили сме си евреите, върнали сме си Южна Добруджа :) И естествено, че е правилно да пуснем германците да преминат през България, иначе ни е очаквала съдбата на Югославия и Гърция, смазани от Вермахта за няколко дни. Факт е, че сме били зависими от германската икономика и сме правили търговия с редица германски фирми, както в "Тютюн" на Димитър Димов добре е описано ( макар и с обичайните социалистически нотки).
В крайна сметка Германия загуби войната, но днес така или иначе си е пак сред една от най-развитите държави, за разлика от Русия. 30 милиона съветски живота и нагоре - това ако не е пирова победа, не знам какво е ...

Колко жертви трябваше да даде държава, изправила се неподготвена за война срещу противник с подготовка кажи-речи 2 десителетия? Защо никой не упреква европейските сили за затварянето на очите за подготвяща се за война Германия?! След ПСВ бройката на армията и военна й техника е била силно ограничена. Само дето изведнъж, Хитлер се оказа с професионално подготвена армия, сухопътно въоръжение, авиация и ВМС с каквито всъщност не е трябвало да разполага. И всичко това добре подплатено с налудничави идеи. Тази заблуда, че Германия няма да посмее да запали нов конфликт е излязла доста скъпо за обикновените хора.

СССР е бил неподготвен за война, съгласен съм, но за ОТБРАНИТЕЛНА война ;) Тоя мит, че съветите са си седели кротко, пеели са песнички, орели са си нивичките и изведнъж лошите германци са ги нападнали, просто не е актуален вече. Говорим за може би най-милитаризиранта държава в историята на човечеството, с агресивна комунистическа идеология, която говори за световна революция и комунизъм без граници :roll: То самите германци са се учудили колко много съветски войници са пленили и са срещали, за какво интересно са били по границите :roll:

И колко съветски войници са пленени по границите?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 22 юни 2011 13:18

И не зная защо война засегнала толкова много нации, се превръща в ос СССР - Германия? Преди да стигне съветската граница, колко държави са били подчинени от налудначиваите идеи на един психопат? Защо не търсите отговорност на западните сили, допуснали Германия да започне конфликт с армия, каквато не е трябвало да има? Нали същите тези са подписали договора за ограничение на немската армия?

macko_razbivach
Контакти:

Мнениеот macko_razbivach » 22 юни 2011 13:27

Точно, не може да не възхваляваме победата на Русия, Франция, Англия, САЩ и другите над Германия. Каквото и да е причинил комунизма, той е го е причинил след войната. А немците всичките си злини са ги причинили още докато са могли да бъдат спряни. Ако я бяха спечелили не ми се и мисли какво щяха да правят с повечето хора... Някъде бях чел как режели крайници на жени в Африка и ползвали телата им за възглавници. По-голямо зло наистина не е могло и да ни сполети. На този фон комунизма е нищо. И не знам за какво обвиняваме руснаците, като през всичките 45 години все българи са ни управлявали...
Как да си сменя username-а, че съм малко голям вече за този? :)

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 22 юни 2011 13:32

macko_razbivach написа:Точно, не може да не възхваляваме победата на Русия, Франция, Англия, САЩ и другите над Германия. Каквото и да е причинил комунизма, той е го е причинил след войната. А немците всичките си злини са ги причинили още докато са могли да бъдат спряни. Ако я бяха спечелили не ми се и мисли какво щяха да правят с повечето хора... Някъде бях чел как режели крайници на жени в Африка и ползвали телата им за възглавници. По-голямо зло наистина не е могло и да ни сполети. На този фон комунизма е нищо. И не знам за какво обвиняваме руснаците, като през всичките 45 години все българи са ни управлявали...

Изображение A зверствата в Гражданската война в Русия, Голодомора в Украйна, колективизацията, чистките във всички сфери на живота - това е причинено от комунизма не само преди войната, ами още преди Хитлер да дойде на власт в Германия ;)
Много неадекватно мнение, че комунизма бил нищо, след като е взел в пъти повече жертви от нацизма ;)
Изображение

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 22 юни 2011 13:37

macko_razbivach написа:Точно, не може да не възхваляваме победата на Русия, Франция, Англия, САЩ и другите над Германия. Каквото и да е причинил комунизма, той е го е причинил след войната. А немците всичките си злини са ги причинили още докато са могли да бъдат спряни. Ако я бяха спечелили не ми се и мисли какво щяха да правят с повечето хора... Някъде бях чел как режели крайници на жени в Африка и ползвали телата им за възглавници. По-голямо зло наистина не е могло и да ни сполети. На този фон комунизма е нищо. И не знам за какво обвиняваме руснаците, като през всичките 45 години все българи са ни управлявали...

Аз ще ти кажа, какво щяха да правят с повечето хора. Някой си мисли, че Хитлер е щял да спре с последния евреин в газовата камера? Неее. Психопатите нямат спиране. Всичко, абсолютно всеки щеше да е впрегнат в името на доброто на "чистата арийска раса". Кой каквото иска да ми казва, но аз съм дълбоко убеден, че нищо добро нямаше да очаква, всеки различен от горепосочената раса.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 22 юни 2011 13:38

Viktor4o_Rs написа:

Изображение A зверствата в Гражданската война в Русия, Голодомора в Украйна, колективизацията, чистките във всички сфери на живота - това е причинено от комунизма не само преди войната, ами още преди Хитлер да дойде на власт в Германия ;)
Много неадекватно мнение, че комунизма бил нищо, след като е взел в пъти повече жертви от нацизма ;)

Абе, човек, ти какво искаш да докажеш?

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 22 юни 2011 13:48

Sofia 1929 написа:Хубава тема. Радостно е, че в нея има доста смислени и аргументирани постове, което говори добре за нивото на форума. За неутралитет в тази война за България е доста наивно да се говори, с оглед на фактите.
Като цяло съм против изтъкването на крайни мнения от типа на "какво би станало в случай, че еди какво си.." Факт е, че от гледна точка на военната история това е епохална среща на две велики армии, но превъзнасянето на действията(стратегии, маневри и т.н.) е анти хуманно, по мое виждане, така че патоса е излишен. Споменаването като факти е достатъчно.
Надявам се човечеството да си е направило изводите и никога да не се допуска това да бъде повторено. Предполагам всички са виждали една рисунка на Айнщайн, илюстроваща как би изглеждала една евентуална 4-та световна война... Лично за мен, всеки нормално разсъждаващ човек, трябва категорично да осъди нацизма и комунизма, като две античовешки идеоологии.

+1 :) Напълно съм съгласен. Конкретно за историята - тя наистина борави само с факти (друг е въпросът, че понякога те се интерпретират доста фриволно). ;) Иначе спокойно бихме могли да поразсъждаваме какво би станало, ако Аспарух вместо на Дунава бе спрял на Рейн, или вместо "Титаник" беше потънал крайцерът "Аврора". :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 22 юни 2011 13:48

Искам да докажа, че комунизма и нацизма са две човеконенавистни, тоталитарни идеологии, две страни на една и съща монета, и не може едното да е хубаво и хуманно, а другото да е лошо и гадно ;) Чисто статистически, комунизмът е взел много повече жертви от нацизма, какво има да се спори за това ? Щото освен съветския, има китайски, камбоджански, африкански, севернокорейски и други видове комунизъм по света ... Нацистите са трепели евреи, цигани и славяни, комунистите са трепели наред, без никакво значение на народността ;)
Много лошо говори за вас, когато осъждате нацизма, а за другата и по-лоша идеология и диктатура си мълчите и я изкарвате едва ли не хубава ...
Изображение

Върни се в “Свободна зона”