22 юни,1941, 04.00 ч - началото на план"Барбароса"!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Re: 22 юни,1941, 04.00 ч - началото на план"Барбароса"!

Мнениеот Cesc Fabregas » 22 юни 2011 00:08

emo_75 написа:
Cesc Fabregas написа:Според мен пък нещата ще се повторят до известна степен. разбира се, че ще има и разлики, но един ден отново ще има сериозно напрежение на расова и етническа основа. Не знам на колко от вас ви е ясно, но ако се замислите какво се случва в Западна Европа през последните година или две, сами ще стигнете до изводите! :idea:
1. В Англия неприязънта към пакистанците и индийците е все по-голяма. Натъпкани са по най-нисшите работни места и длъжности. Поле за реализация почти няма.
2. В Швейцария мангал на улицата няма кой и къде да видите. Защо ли? Защото са изградени лагери, в които кюмюрите получават вода, храна, имат ток и някакви домове. Малка подробност е че те имат право да живеят в тези затворени общества, НО НЯМАТ ПРАВО ДА ГИ НАПУСКАТ!!!
3. Франция вече започна да връща мангалите по държавите им. На франсетата им писна от алжирци и всякаква сган и напрежението е нещо нормално, особено в южните райони.
4. В Германия любовта към турците е все по-намаляваща, и те започанаха да се усещат какво се задава, ако не вземат бързи мерки. :!:
Като цяло, тези глупости за толерантността, равенство между расите и така нататък все по-малко "хващат дикиш" на Запад. Според мен в един момент чашата ще прелее и цялата тази сган ще бъде пратена откъдето е дошла-Африка и Азия.

Сеск,като цяло винаги правиш адекватни коментари,явно си от мислещите хора,забелязвал съм го дори когато на скоро спорехме.Сега,може би пак си прав,но до някъде.не съм съгласен най-вече по първа точка по отношение на Англия.Тези по по принцип тъпи и ограничени англичани в същото време са и доста хитри.Ще ти дам съвсем прост пример.Сестра ми работеше в Англия във ферма за гъби.Заработката им е 5,80 паунда на час,когато обаче има работа и им кажат да работят.В повечето случаи работят между 2-4 часа на ден.Обаче там има голямо количество Пакистанци и Индийци,който работят за под 3 паунда на час и спят по 10-15 човека в квартира.Така,че на Англичаните това им отърва,те не ги броят за хора(както и нас де),но са им евтина работна ръка и ще си ги държат винаги.Та това са милиони и даже милиарди спестени пари.Не ги слушай,че плачат от тях.Когато им се насити пазара на работна ръка и започват да надигат глава срещу емигрантския поток(а той е главно от различните раси).Когато обаче започнат да изпитват нужда от евтина работна ръка,започват да забравят,че емигрантите от различни раси им пречат.Всичко е политика и икономически интереси.Не съм много запознат за Германия,но мисля,че до голяма степен положението е почти същото.Иначе съм склонен да се съглася,че рано или късно ще има подобна война на расова основа,но тя според мен ще бъде предизвикана по-скоро от самите различни раси,така да кажа,понеже постепенно им се дава някаква свобода от която самите те ще се подведат и ще искат все повече и повече и не е изключено те самите да го предизвикат.По отношение на турците съм убеден,че си правят илюзии за нова империя,най-вече с тях трябва да се внимава.Не дай си боже да влезнат в ЕС.Абе като цяло севта не отива на добре.Напрежение между расите винаги е имало и ще има.Ако нещо възпрепятства конфликт до сега,то това са икономически интереси,но и това ще свърши и тогава не знам...... може да не е скоро,но рано или късно нещо ще се случи.

Първо да ти благодаря за хубавите думи, мога да кажа същото и за теб, помня те ;)
Прав си за англичаните-така е. Аз дадох общо взето само едната страна на нещата, а и не бях съвсем точен. Имах в предвид, че хич не се кефят на всякаквите различни от тях там и не им пука за равенство между хората и тем подобни глупости. Иначе определено имат изгода от тях, и ще ги държат докато продължават да имат, няма спор ;) Те са с доста високо мнение за себе си и не им се занимава с 'черна работа", особено като има кой да я върши, още повече когато това е за без пари(за техните стандарти) ;)
За Германците не мога да говоря така убедено, защото съм бил за много малко там и не съм кой знае колко запознат. В Англия имам и близки познати, които освен товва са ми потвърждавали моята (и твоя, както виждам) за Острова и настоенията там ;) за Германия съм малко по-далеч от нещата, но според мен там са още под влиянието на това "колко ужасно е да си нацист". Дълги години след 45 това им е втълпявано и доколкото знам и съм се интересувал, именно Германия е страната, където Хитлеристкото движение и идея се ползва с най-малък брой поддръжници. Дори според мен има известен страх там да кажеш, че Хитлер беше прав и тн. Адски са смутени на тая тема там и това не е отминало все още...но и това ще стане, ако турците започнат да си забравят мястото. А както знаем, когато подадеш пръст на някого, в последствие той ти отхапва ръката в много случаи.
Ще видим какво ще се случи, но със сигурност е много интересно :) :geek:
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

would
Контакти:

Мнениеот would » 22 юни 2011 00:09

Аз лично не харесвам и двамата диктарори и като цяло и двете идеологии, но не може да се отречат положителните страни - тактическите качества и невероятния характер ,проявен от двете страни.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 22 юни 2011 00:11

DmG написа:Не харесвам проклетия СССР , но да ми величаете Хитлер е лудост ......
Някой беше казъл : " Чуваш смърт за черните , после смърт за евреите , смърт за жълтите и вече започвай да се ослушваш , защото ще чуеш и своете име " . Първо нито сме помогнали толкова много на Хитлер , нито пък е харесвал славяни . Мисля , че всеки знае какво се случва със хората , които не е харесвал и няма изгода от тях ......
Който си мисли , че при нацизма - сме щели да сме по-добре , въобще не е наясно за какво става дума !

+111
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

На линия
Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 22 юни 2011 00:12

Синьо сърце написа:Аз съм изненадан от интереса към темата.Доколкото прочетох коментарите ,бих искал да вмъкна нещо:
Първо,дали някой харесва руснаците или не-няма никакво значение.Още повече държави,които са присъединени към Райха или гравитират около него.А пък прибалтийците ич не ми се коментират!Ако бяха толкова ербап,да тръгнат да се бият на Изток!Да,ама не...
Второ-легендата,че с жива сила РККА си печели битките,е смешна!И преди съм казвал-три картечни гнезда и читава артилерия отбиват пехотна атака на 10 000 човека много лесно!А немците са имали и едното,и другото!
Трето-тука ние си пишем и гледаме на екранчетата.Обаче тогава са избивали жени и деца,трещяла е артилерията,умирали са хора.Много хора...За плацдарма Ржев-Вязма двете воюващи страни жертват стотици хиляди!Ние не можем да схванем трагедията и драмата там,просто можем да се надяваме това безумие да не се повтори!

[offtopic]Изгледа ли сериала,който ти препоръчах?[/offtopic]

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 22 юни 2011 00:14

Е как определихте, че комунизма е по-малкото зло от нацизма, не мога да разбера Изображение Другото - разберете, Хитлер и учените му по расовата чистота НЕ СА смятали българите за славяни, така че това плашене в стил "Торбалан ще дойде" не важи ;) Освен ако не си евреин или циганин де ... А и прабългарските народи са индоевропейски племена, после са се смесили със славяните наистина, но в крайна сметка се получава една доста мешана скара, след като сума ти народи са минавали през земите ни.
Последна промяна от Viktor4o_Rs на 22 юни 2011 00:17, променено общо 1 път.
Изображение

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 22 юни 2011 00:16

Това което се е случило е междусъюзническа война, след като с ресурсите и на територията на СССР( защото след 1 световна война Германия не е имала право на голяма армия) се изгражда новата немска армия и след като двете държави си поделят Полша по братски , започва и войната между тях , въпроса беше кой ще нападне пръв , по слабата и малка държава Германия рискува и губи. Понеже историята се пише от победителите комунизма , не беше дамгосан като нацизма но той с нищо не е по хубав и със сигурност е по кървав.

the_hornet
Контакти:

Мнениеот the_hornet » 22 юни 2011 00:17

Не очаквах тук да видя такава тема, Браво на автора, но да дам и моето скромно мнение по темата. Има няколко основни неща които трябва да се споменат, 1-во след 1-та Световна война на Германия и е забранено да има висши военни и края на 20-те години те са били обучавани в СССР, 2-ро горчивия опит от Руско Финландската воина, типа на руската бойна техника в навечерието на войната (изцяло атакуваща),
и някой други подробности които дават голямо съмнение относно това дали Хитлер не е изпреварил Сталин според някои автори с 2 седмици в нападението си, а относно защо немските войски претъпяват крах в нападението си над СССР според мен, се дължи на това че, не са били подготвени за продължителни военни действия, а са смятали че ще спечелят с Блицкриг както в Европа, били са изненадани от калта през есента в която е затъвала и верижната техника, поради тесните вериги за разлика от Т-34 и някой други руски модели танкове който са били с доста по широки вериги, не са били подготвени за изключително ниските температури, от тактическа гледна точка са разпрострели нападението на изключително широк фронт, тук задължително трябва да се спомене че Хитлер е бил изключително слаб в военната тактика и не се е вслушвал в мнението на генералите си и често си е сменял приоритетите за нападение и пренасочване на резерва към фронта, основна грешка и е това че, при навлизането си на територията на СССР местното население е приветствало немските войски като освободител, но е било потъпкано и настроено в подкрепа на Сталин по този начин, от стратегическа гледна точка, неправилната оценка за Червената армия която е силно подценена от немското командване и не преценяване то на икономическа мощ на СССР. Относно мненията на някои хора по тази тема, искам да внеса някои уточнения, при излизането си на бойното поле Т-34 е бил непобедим от немските танкове поради 2 причиние 1-та е кованата си броня проектиран по 45и 60 градуса на различни места която е била непробиваема от тогавашните оръдия на немските танкове с навлизането на пантера и тигър на боиното поле немците са се противопоставяли на Т-34 но за съжаление на немците броят на техните танкове е бил прекалено малък за да се справи с руските танкови дивизии, относно дислоцирането на източните дивизии от Сибир към западния фронт, се дължи не толкова от страха от война с Япония, а от същия проблем при Сталин както и при Хитлер, били са слаби тактици, и едва след нападението на Япония над САЩ, Сталин дава разрешение за преместването им, въпреки исканията на неговите генерали. Изключително големите жертви от руска страна се дължат и на това че, Сталин никога не признавал тактическа отбрана за него всичко е било атака и контра атака, вследствие на което са дадени милиони безсмислени жертви.

P.S.За тези който се интересуват от темата, има едно много добра книга "Спомени и размисли ген.Жуков" автор самият ген. Жуков единствения опълчил се на Стакин умрял от старост, един от най-добрите военни стратези на 2СВ, малко трябва да игнорирате на моменти комунистическа пропаганда, все пак е писана 60 години. и книгите на Суворов са много интересни и дават много поводи за размисъл, а относно предаванията по Дискавъри Хистори и НАТГЕО много са добри но много пропаганда и в тях. Поклон пред редовия войник дал живота си за родината независимо от коя страна е!

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 22 юни 2011 00:18

Един въпрос:Имаме ли във форума хора с имена:Исак ,Имануил,Коен,Асен...

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 22 юни 2011 00:19

Viktor4o_Rs написа:Е как определихте, че комунизма е по-малкото зло от нацизма, не мога да разбера Изображение Другото - разберете, Хитлер и учените му по расовата чистота НЕ СА смятали българите за славяни, така че това плашене в стил "Торбалан ще дойде" не важи ;) Освен ако не си евреин или циганин де ... А и прабългарските народи са индоевропейски племена, после са се смесили със славяните наистина, но в крайна сметка се получава една доста мешана скара, след като сума ти народи са минавали през земите ни.

Е то цялата патаклама със славянския характер на българите се оказа една доста умела панславянска пропаганда на чужда сила, която обяснява как мистериозно е изчезнал най многобройния народ в региона траките и са се появили пак мистериозно някакви славяни от някъде.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 22 юни 2011 00:19

Марти,това,което си написал за Германия е точно така. Имам познати немци, и ако за тях има тема табу, това е точно Хитлер. Всичко коментираме и обсъждаме,но спомене ли се думата Хитлер , просто се променят на 180 градуса . Хич не искат да коментират, изпитват голям срам за това,което се е случило тогава. Между другото, Германия е единствената държава в света,където отричането на Холокоста е углавно престъпление, а за пропаганда на нацистка символика - пречупени кръстове, поздрава с дясната ръка и т.н. се предвиждат от солени глоби до затвор. 8-)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Върни се в “Свободна зона”