22 юни,1941, 04.00 ч - началото на план"Барбароса"!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

emo_75
Контакти:

Re: 22 юни,1941, 04.00 ч - началото на план"Барбароса"!

Мнениеот emo_75 » 21 юни 2011 23:44

Cesc Fabregas написа:Според мен пък нещата ще се повторят до известна степен. разбира се, че ще има и разлики, но един ден отново ще има сериозно напрежение на расова и етническа основа. Не знам на колко от вас ви е ясно, но ако се замислите какво се случва в Западна Европа през последните година или две, сами ще стигнете до изводите! :idea:
1. В Англия неприязънта към пакистанците и индийците е все по-голяма. Натъпкани са по най-нисшите работни места и длъжности. Поле за реализация почти няма.
2. В Швейцария мангал на улицата няма кой и къде да видите. Защо ли? Защото са изградени лагери, в които кюмюрите получават вода, храна, имат ток и някакви домове. Малка подробност е че те имат право да живеят в тези затворени общества, НО НЯМАТ ПРАВО ДА ГИ НАПУСКАТ!!!
3. Франция вече започна да връща мангалите по държавите им. На франсетата им писна от алжирци и всякаква сган и напрежението е нещо нормално, особено в южните райони.
4. В Германия любовта към турците е все по-намаляваща, и те започанаха да се усещат какво се задава, ако не вземат бързи мерки. :!:
Като цяло, тези глупости за толерантността, равенство между расите и така нататък все по-малко "хващат дикиш" на Запад. Според мен в един момент чашата ще прелее и цялата тази сган ще бъде пратена откъдето е дошла-Африка и Азия.

Сеск,като цяло винаги правиш адекватни коментари,явно си от мислещите хора,забелязвал съм го дори когато на скоро спорехме.Сега,може би пак си прав,но до някъде.не съм съгласен най-вече по първа точка по отношение на Англия.Тези по по принцип тъпи и ограничени англичани в същото време са и доста хитри.Ще ти дам съвсем прост пример.Сестра ми работеше в Англия във ферма за гъби.Заработката им е 5,80 паунда на час,когато обаче има работа и им кажат да работят.В повечето случаи работят между 2-4 часа на ден.Обаче там има голямо количество Пакистанци и Индийци,който работят за под 3 паунда на час и спят по 10-15 човека в квартира.Така,че на Англичаните това им отърва,те не ги броят за хора(както и нас де),но са им евтина работна ръка и ще си ги държат винаги.Та това са милиони и даже милиарди спестени пари.Не ги слушай,че плачат от тях.Когато им се насити пазара на работна ръка и започват да надигат глава срещу емигрантския поток(а той е главно от различните раси).Когато обаче започнат да изпитват нужда от евтина работна ръка,започват да забравят,че емигрантите от различни раси им пречат.Всичко е политика и икономически интереси.Не съм много запознат за Германия,но мисля,че до голяма степен положението е почти същото.Иначе съм склонен да се съглася,че рано или късно ще има подобна война на расова основа,но тя според мен ще бъде предизвикана по-скоро от самите различни раси,така да кажа,понеже постепенно им се дава някаква свобода от която самите те ще се подведат и ще искат все повече и повече и не е изключено те самите да го предизвикат.По отношение на турците съм убеден,че си правят илюзии за нова империя,най-вече с тях трябва да се внимава.Не дай си боже да влезнат в ЕС.Абе като цяло севта не отива на добре.Напрежение между расите винаги е имало и ще има.Ако нещо възпрепятства конфликт до сега,то това са икономически интереси,но и това ще свърши и тогава не знам...... може да не е скоро,но рано или късно нещо ще се случи.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 21 юни 2011 23:45

Viktor4o_Rs написа:
greenlandia написа:Скоро бях в Полша и знаете ли ,че там Германия е на почит въпреки че са сринали Полша на 70%,а ненавиждат руснаците, Защо ли? По възрастните Поляци знаят Руски ,но почити никой от тях не желая да говори, казват че не разбират. Варшава е била почити изравнена със земята. След войната са я изграждали по снимки, които в момента са поставени по централните улици.

И не само в Полша, в Балтика, Унгария, Чехия, Украйна в по-голямата си част, само тука има такова русофилство, а което е плашещо - и съветофилство ...

В прибалтийските държави омразата към Русия е наистина голяма. Преди няколко години, си спомням,че в Естония вдигнаха паметник на СС. Също така, по време на Евро 2004, си спомням,че феновете на Латвия бурно недоволстваха от предложения от спонсорите им екип, защото напомнял на ... съветско червено. :mrgreen:
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

would
Контакти:

Мнениеот would » 21 юни 2011 23:48

Мадридист,за ролята на България във войната и като цяло може да се говори много.Парижкият мирен договор не е добър за нас защото не получаваме обещания излаз на Бяло Море.Единственото положително е че си връщаме Южна Добруджа.Прав си за инфраструктурата на Съветите но Хитлер е очаквал много голяма подкрепа от въздуха - Луфтвафе там Гьоринг се проваля.
Викторчо, за десанта в Крит съм гледал филм по Хистори, това е наистина забелителна акция.

Потребителски аватар
greenlandia

Мнениеот greenlandia » 21 юни 2011 23:48

Да, не сме загубили територия ,но сме загубили 50 год. в своето развитие , което не е никак малко .
Последна промяна от greenlandia на 21 юни 2011 23:50, променено общо 1 път.
Ненавиждам левски и цска!!!! от днес 14.11.2013 и лайногорец.
НЯМА МОЕ,НЯМА ТВОЕ,СВЕТЪТ Е БЕРОЕ

Gil-galad
Контакти:

Мнениеот Gil-galad » 21 юни 2011 23:49

emo_75 написа:
Cesc Fabregas написа:Според мен пък нещата ще се повторят до известна степен. разбира се, че ще има и разлики, но един ден отново ще има сериозно напрежение на расова и етническа основа. Не знам на колко от вас ви е ясно, но ако се замислите какво се случва в Западна Европа през последните година или две, сами ще стигнете до изводите! :idea:
1. В Англия неприязънта към пакистанците и индийците е все по-голяма. Натъпкани са по най-нисшите работни места и длъжности. Поле за реализация почти няма.
2. В Швейцария мангал на улицата няма кой и къде да видите. Защо ли? Защото са изградени лагери, в които кюмюрите получават вода, храна, имат ток и някакви домове. Малка подробност е че те имат право да живеят в тези затворени общества, НО НЯМАТ ПРАВО ДА ГИ НАПУСКАТ!!!
3. Франция вече започна да връща мангалите по държавите им. На франсетата им писна от алжирци и всякаква сган и напрежението е нещо нормално, особено в южните райони.
4. В Германия любовта към турците е все по-намаляваща, и те започанаха да се усещат какво се задава, ако не вземат бързи мерки. :!:
Като цяло, тези глупости за толерантността, равенство между расите и така нататък все по-малко "хващат дикиш" на Запад. Според мен в един момент чашата ще прелее и цялата тази сган ще бъде пратена откъдето е дошла-Африка и Азия.

Сеск,като цяло винаги правиш адекватни коментари,явно си от мислещите хора,забелязвал съм го дори когато на скоро спорехме.Сега,може би пак си прав,но до някъде.не съм съгласен най-вече по първа точка по отношение на Англия.Тези по по принцип тъпи и ограничени англичани в същото време са и доста хитри.Ще ти дам съвсем прост пример.Сестра ми работеше в Англия във ферма за гъби.Заработката им е 5,80 паунда на час,когато обаче има работа и им кажат да работят.В повечето случаи работят между 2-4 часа на ден.Обаче там има голямо количество Пакистанци и Индийци,който работят за под 3 паунда на час и спят по 10-15 човека в квартира.Така,че на Англичаните това им отърва,те не ги броят за хора(както и нас де),но са им евтина работна ръка и ще си ги държат винаги.Та това са милиони и даже милиарди спестени пари.Не ги слушай,че плачат от тях.Когато им се насити пазара на работна ръка и започват да надигат глава срещу емигрантския поток(а той е главно от различните раси).Когато обаче започнат да изпитват нужда от евтина работна ръка,започват да забравят,че емигрантите от различни раси им пречат.Всичко е политика и икономически интереси.Не съм много запознат за Германия,но мисля,че до голяма степен положението е почти същото.Иначе съм склонен да се съглася,че рано или късно ще има подобна война на расова основа,но тя според мен ще бъде предизвикана по-скоро от самите различни раси,така да кажа,понеже постепенно им се дава някаква свобода от която самите те ще се подведат и ще искат все повече и повече и не е изключено те самите да го предизвикат.По отношение на турците съм убеден,че си правят илюзии за нова империя,най-вече с тях трябва да се внимава.Не дай си боже да влезнат в ЕС.Абе като цяло севта не отива на добре.Напрежение между расите винаги е имало и ще има.Ако нещо възпрепятства конфликт до сега,то това са икономически интереси,но и това ще свърши и тогава не знам...... може да не е скоро,но рано или късно нещо ще се случи.

Малко офтопик правим тука....ама за мен е по-вероятно следващата световна война да е за питейна вода.....и е много вероятно центъра да е близо до Каспийско море...
Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.

Потребителски аватар
Right_side
Контакти:

Мнениеот Right_side » 21 юни 2011 23:50

greenlandia написа:Да не сме загули територия ,но сме загубили 50 год. в своето развитие , което не е никак малко .

абсолютно ... искам да припомня и на съветофилите ,че именно Русия е настоявала България да бъде призната за победена страна
Българийо, събуди се!!!

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 21 юни 2011 23:52

Right_side написа:
greenlandia написа:Да не сме загули територия ,но сме загубили 50 год. в своето развитие , което не е никак малко .

абсолютно ... искам да припомня и на съветофилите ,че именно Русия е настоявала България да бъде призната за победена страна

Очаквай силният аргумент "ама те са ни освободили първо от турско, а после и от нацистко робство, иначе сме щели да бъдем по концлагерите" :lol: :lol: :lol:
Изображение

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 21 юни 2011 23:53

към автора на темата- няколко уточнения.
Когато Жуков извършва контранастъплението при Елня основните немски сили вече са много на юг- извършвайки т.н украински набег завършил с котела при Киев при който в обкръжение попадат над 1 млн групировка на Червената армия,която в последствие е напълно унищожена. Целта на цялата операция е по-скоро пропагандна отколкото някакъв стратегически замисъл.Н Жуков му е било пределно ясно и той го е докладвал ,че немската 2ТА на Гудериан ще направи завой на юг ще прегази стоящите на пътя и части на ЧА и ще излезе в гръб Югозападния фронт и ще се срещне с 1ТА на фон Клайст ,което ще доведе до катастрофата в Украйна ,както и става.
едно малко уточнение- танковите клинове са 4 ,а не три- 1ТА на фон Клайст придадена към групата армии Юг. 2ТА на Гудериан придадена към ГА център, ( в един момент помага на Юг), 3ТА- Хот също в Център, 4 ТА - Хопнер в началото Севр после Център.
Иначе като цяло- Германия не е имала ресурса да спечели войната- нито икономически, нито военно ,нито чисто демографски. Въпреки огромната си промишлена мощ и техническа мисъл Германия няма чисто суровинния ресурс да води продължителна война- няма легиращи метали за да направи хубави брони за танковете си- за да получат необходимата здравина трябва да се използва повече нелигиран метал ,а стоманата също липсва и оттук не могат да се произведат достатъчно машини. Също няма достатъчно запаси на петролни продукти. Докато СССР има практически неизчерпаеми ресурси особено като суровини. И това му дава много голям предимство след като войната става война на изтощение. Още повече ,че СССР воюва на собствена територия.
Недостатъчния ресурс е и причината Германия да не може да постигне нито една от стратегическите си цели( с изключение донякъде на превземането на Киев) . Нито една от трите немски групи армии не е имала ресурса да постигне поставените цели-Групата армии Север въпреки ,че блокира в Ленинград много сериозна руска групировка няма никакви шансове да превземе града ,понеже защитниците ги превъзхождат като численост, затова се опитват с блокада и с глад да принудят защитниците да се предадат - не успяват.
Групата армии Център - опитва да превземе извършва чудеса от храброст и военно майсторство унищожава огромно количество техника и жива сила на ЧА ( само при Вязма и Смоленск ,Брянск и Минск около 2 млн) но накрая не постига поставената задача- превземане на Москва, няма достатъчно ресурс за директна атака и се опитва да хване град в клещи поради много разтеглените флангове не успява.
Групата Армии Юг- постига най-сериозни успехи ,но и срещу нея действа най-силната и боеспособна част на ЧА . Превзема Украйна , води тежки боеве за Ростов на Дон , в крайна сметка след няколко превземания и отстъпвания го превзема, но не достига до поставените задачи- нефтените полета на Кавказ .
Германия общо взето не е имало друга алтернатива освен опит за Блицкриг и бързо превземане за поставените цели- не могло една от целите да бъде " пропусната" при ненастъпление на юг или на север то във фланга на ГА Център щеще да има много силни групировки на ЧА.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 21 юни 2011 23:53

Viktor4o_Rs написа:
Right_side написа:

Очаквай силният аргумент "ама те са ни освободили първо от турско, а после и от нацистко робство, иначе сме щели да бъдем по концлагерите" :lol: :lol: :lol:

Или у джамиити...
П.П.Не е Русия,а СССР!Забележка към Right_side
Последна промяна от delqnski47 на 21 юни 2011 23:59, променено общо 2 пъти.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 21 юни 2011 23:54

Viktor4o_Rs написа:Очаквай силният аргумент "ама те са ни освободили от турско и нацистко робство, иначе сме щели да бъдем по концлагерите" :lol: :lol: :lol:

Това ще бъде грешка . За мен лично, СССР и Царска Русия са две коренно различни идеологически държави. Нямат нищо общо. 8-)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Върни се в “Свободна зона”