Община-Пловдив възпрепятства национален стадион в Пловдив

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Ванко_Ултраса
Контакти:

Община-Пловдив възпрепятства национален стадион в Пловдив

Мнениеот Ванко_Ултраса » 20 юни 2011 13:07

Христо Стоичков:
Какво стана с проекта ви за стадион "Пловдив"?

- Много ме боли за развитието на нещата до този момент. В София за 24 часа успяха да изготвят необходимата документация. В Пловдив обаче, откакто дойдохме с испанските инвеститори, до този момент нищо не е направено. Не знам на какво се дължи тази мудност. Уж всички приветстваха интереса на тези много сериозни хора, а когато топката отиде в полето на Общинския съвет, изведнъж беше скрита. Ще бъде поредното престъпление спрямо спорта, ако изпуснем хора, които искат да инвестират в базата. Испанците, като видяха в какво състояние е стадион "Пловдив", прецениха, че е по-добре да се изгради нов, отколкото да се кърпи старият. Моите уважения, но 20 милиона лева са крайно недостатъчни, за да може съоръжението да придобие европейски вид. Те могат да бъдат само евтина политическа реклама преди избори. А народът е казал - "Преди избори и след лов се лъже най-много". Дали пък някой не иска да лови риба в мътна вода с тези 20 милиона, които да бъдат усвоени от "наши" фирми? Интересно обаче как така след 20 години престъпно нехайство към стадион "Пловдив" от страна на всички управници в края на този мандат и преди изборите администрацията на кмета се сети за него. Сега около съоръжението има змиярници и клоаки. А проектът на инвеститорите е този стадион да може да се ползва и от националните отбори. Не е ли срамно младежките и юношеските гарнитури да играят в Мездра и Ловеч пред 100-200 души, а не в Пловдив, където трибуните ще са пълни? Няма как обаче в настоящия момент да играят тук, защото няма къде. Лично на мен мечтата ми е да подкрепям националния отбор на стадион Пловдив в агитките на Локото и Ботев.

Тези престъпници в общината ни искат да си напълнят гушите, иначе национален стадион няма да има в града ни.
Докато мълчим и търпим ще е така :!:
Изображение

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Община-Пловдив възпрепятства национален стадион в Пловдив

Мнениеот dunavfc » 20 юни 2011 13:13

Вижте,че проблемът е най-вече в вашата община,а не както постояно обвинявате ББ.

BultraStyle
Контакти:

Мнениеот BultraStyle » 20 юни 2011 13:47

Пълни миндили са всички в тази община ! Само не мога да разбера как така не случихме 20 години на читави управници :evil:

Потребителски аватар
vhpvhp
Контакти:

Мнениеот vhpvhp » 20 юни 2011 13:53

Айде по-сериозно. Не повтаряйте на Кучето глупостите... Нали се разбра , че е един от възможните кандидати за изборите oт ГЕРБ , повтаря , каквото му е казал Боко. Стадион "ПЛОВДИВ" може да светне за 20-25 милиона , това го казаха не гербаджиите и Стоичков , а компетените хора - архитекта и инжинерите на стадиона. Безумно е да се говори изобщо за събаряне на този прекрасен стадион , защото е ясно , нищо сносно няма да се изгради на негово място. Управниците дуднат за "нов стадион" защото в това има огромна далавера за крадене , подобно на магистралите. Може ли въобще да се сравняват разходите за един ремонт на сегашния стадион , с едни бъдещи разходи за нов такъв , които клонят към 200 милиона !? 8-)

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 20 юни 2011 13:58

vhpvhp написа:Айде по-сериозно. Не повтаряйте на Кучето глупостите... Нали се разбра , че е един от възможните кандидати за изборите oт ГЕРБ , повтаря , каквото му е казал Боко. Стадион "ПЛОВДИВ" може да светне за 20-25 милиона , това го казаха не гербаджиите и Стоичков , а компетените хора - архитекта и инжинерите на стадиона. Безумно е да се говори изобщо за събаряне на този прекрасен стадион , защото е ясно , нищо сносно няма да се изгради на негово място. Управниците дуднат за "нов стадион" защото в това има огромна далавера за крадене , подобно на магистралите. Може ли въобще да се сравняват разходите за един ремонт на сегашния стадион , с едни бъдещи разходи за нов такъв , които клонят към 200 милиона !? 8-)

Покажи ми стадион в света за 20-25 млн лв. които да е супер модерен с всички изисквания и да е над 50 хил. души ?

Потребителски аватар
Simo Smurfa
Контакти:

Мнениеот Simo Smurfa » 20 юни 2011 14:00

Незнам за вас,но когато аз минавам покрай този стадион той ми се струва доста остарял и не мога в съзнанието си да си представя как би изглеждало едно негово модернизиране.Иначе ако приемем,че бъде построен нов стадион 1-во трябва да бъдат дадени финансови гаранции че той ще бъде довършен и 2-ро много би ми се искало да е отново на 2 етажа,защото е единственият такъв стадион в България.Дано скоро да гледаме Националният ни отбор и Пловдивско дерби решаващо поне местата в Европа на новият или реконструиран стадион.За съжаление май звучи като илюзия...
На Светът има два цвята-Черно и Бяло.Всичко друго е излишна суета!!!

rolik
Контакти:

Мнениеот rolik » 20 юни 2011 14:01

до автора на темата

Би трябвало да пуснеш цялата статия от днешния брой на вестника а не извадка от нея, но все пак си извадил ерзаца както се казва:)
Интересно на тоя фон как изглежда отговора на общината ни в лицето на Тютюков.Ето неговия отговор публикуван в края на тази статия без никакво съкращение.

"Не зная какво има предвид Хр.Стоичков и съм изненадан от думите му, тъй като от община Пловдив веднага изпратихме исканата от испанците информация.Дори мога да ви кажа името на човека,който е получил пратката с диска от куриерската фирма. Изненадан съм, защото и днес се чухме с него и не ми каза за нищо такова.За мен като пловдивчанин е важно този стадион да го има и да функционира.Няма значение дали ще бъде направен чрез публично - частно партньорство или като инвестиция от държавата и общината.Аз също горещо желая да гледам мачове на стадион "Пловдив"Гарантирам, че община Пловдив и аз нонстоп сме на разположение за помощ или информация на кандидат-инвеститорите."

ето и линк към неделното интервю на Стоичков дадено на Лаута.
http://www.marica.bg/show.php?id=57486

В момента стадиона е общински и е отдаден на концесия на Търев и Гигов, но същата не е подписана.Ето какво казва адвоката на тия двамата хубавци преди два месеца в пловдивска медия.

"Г-н Колев, от предното интервюто с вас стана ясно, че програма "Джесика" стартира януари месец. До края на месец януари вие трябваше да сте подготвили документите и подали иска за финансиране, след което от въпросната европейската програма да очаквате отговор дали сте допуснати в квалификационната част на програмата и при какви условия.

Казахте още, че на 04.03.2011г. в Европейската банка за възстановяване и развитие ще бъде внесено копие от проекта за редуциране на стадион "Пловдив" и от 20.03 до края на месеца вие предвиждахте да запознаете пловдивската общественост с вида на проекта, с направените разчети за възстановяването на стадиона и с архитектурните планове. Какво стана и защо до сега няма развитие по случая?

Това, което ни забави е преобразуване на дружеството, от Консорциум, в АД. Това е изискване, поставено от община Пловдив, което сме длъжни да спазим.

Кога ще стане това?

На 21.06.2011г. е общото събрание на Консорциум "Пловдив". На него, дружеството ще бъде преобразувано в АД и документът ще бъде подаден в търговския регистър.

Г-н Колев, защо това става толкова късно, не знаехте ли за тази дата още преди време?

Не сме предполагали, че датата ще бъде толкова далечна. Нека уточня, тя ни беше определена чрез покана от Държавен вестник.

Кога ще можете да подпишете договора за концесия?

Веднага, щом като преобразуването стане факт. Финансирането е предмет на работа, която тече в момента. Обещавам, че ще ви държа в течение."

Иначе съм напълно съгласен с теб, че общината ни начело с кмета е много зле с умствения багаж. На тия хора пари да им дадеш няма да знаят какво да направят с тях, дори не знаят като предния ни кмет как да ги откраднат като хората.
Лично аз съм скептично настроен към бъдещето на тоя стадион най - малкото заради факта че то зависи от Бойко Борисов. Намери ли отнякъде пари за стадион той ще бъде в София.Темата ще се върти в публичното пространство до местните избори с цел новия ни кмет да е от ГЕРБ , и после ще затихне постепенно.
Що се отнася до община Пловдив/ в тоя си вид/ тя посмъртно няма да направи нищо по въпроса.

Потребителски аватар
vhpvhp
Контакти:

Мнениеот vhpvhp » 20 юни 2011 14:04

Парите за строителство на нов стадион надхвърлят бюджета на цялата пловдивска община за 2011 г. Кой изобщо може да си въобрази , че такава маса пари ще се изсипе от Дянков , и то точно в Пловдив , а не в София примерно , на "Надежда" ... Това са пълни партенки , предизборно , да настроят полвдивчани против ВМРО. :)

Потребителски аватар
daimio
Контакти:

Мнениеот daimio » 20 юни 2011 14:24

Абе що изобщо се занимавате с политика незнам!!!???Който има достатъчен житейски опит знае че не веднъж е имало възможност Пловдив да поеме национала ама нъцки.Нищо че стадион Пловдив е по изгоден и икономически и географски ако щете такова нещо не е било няма и да бъде.Който вярва на предизборните педерастий(тва било болест) които сега започват трябва да е много зле.

Върни се в “Локо Пловдив”