"За" или "Против" задължителното гласуване на избори

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

"За" или "Против" задължителното гласуване на избори

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

orlando
Контакти:

Re: "За" или "Против" задължителното гласуване на избори

Мнениеот orlando » 19 юни 2011 23:30

Трябва да се гласува.Но не и задължително .Ако е такова трябва да има глоби а това е начин некадърните о.правници да си пълнят хазната,да имат какво да цокат още.

Потребителски аватар
noi
Контакти:

Мнениеот noi » 19 юни 2011 23:36

Истина е, че всеки трябва да гласува, ако желаем да променим нещо в държавата. Ясно е, че повечето хора не искат(а и не трябва) да гласуват за БСП и ДПС, както и техните сателити РЗС и Атака. Лошото е, че СДС и ДСБ не могат да се разберат за единна кандидатура, която да бъде подкрепена от електората на двете партии.

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 19 юни 2011 23:40

Не видях някой да си зададе въпроса какъв е мотива да не гласуват на тези които не го правят. В момента само с пистолет на главата могат да ме накарат да отида да гласувам. Казвам и защо. Не виждам смисъл да ходя след като виждам хора провалили се като ръководители на държавата да дават акъл кое е грешно и кое не. Защо да отида да гласувам като с моя глас влизат същите тиквеници които са били и в предното народно събрание и в по предното и в по предното. Едни и същи муцуни се въртят да ни оправят по един друг начин. Ако някога приемат това за въздържанието аз ще съм първия който ще пусне плика. Защо тия 240 да имат право на три избора, а аз да трябва да избирам измежду тях. Не ги искам нито едните, нито другите.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

левскар07
Контакти:

Мнениеот левскар07 » 19 юни 2011 23:44

Късно е да бъдем други.
Преди 7-8 години умните предлагаха гласуването да е задължително, но останалите скочиха. Тогава бях твърдо за! Сега ми е все преко...
Да бъдем други, късно е!

Потребителски аватар
enguerino
Контакти:

Мнениеот enguerino » 20 юни 2011 00:01

Против :!:
Copa América Top Scorer: 1991
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 20 юни 2011 00:07

автора на темата се мотивира с това да се умалят гласовете на ДПС, но явно не е наясно че гласовете на ДПС от избори на избори се уголемяват като цифра, докато на други партии се топят!!! на последните избори за тях са гласували над 600 хиляди!!! толкова гласове винаги ще ги вкарват в парламента! дали се усеща, че го манипулират като гласоподавател?!?
СДС съсипа икономиката, БСП им помогна, от НДСВ го направиха само за 800 дена, а ГЕРБ са на път да зачеркнат социалната система! Единствено ДПС не са управлявали директно, но и да го сторят пак нищо хубаво няма да се случи на държавата ни (за справка ресорите, които са управлявали при различните правителства)!
на всички избори гласа на българина сваля предното некадърно управление, но се оказва че и новото не е по-добро! това води до отчаяние и отлив от урните! ако се приеме такъв закон за задължително гласуване, то това ще накърни демократичното ни право за избор и свобода, защото за всички тея милиони НЕгласуващи, в изборните списъци липсват партиите и хората, които ще си изпълнят обещанията, а съответно ще бъдат задължени да дадат вота си на някой! това вече не е ИЗБОР!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 20 юни 2011 00:11

benquick написа:Аз съм„ За“-Иска ми се поне един път след 10 номври всички да отидат и да гласуват и да видим ще има ли ефект от тая работа.Щото като не отидат половината да гласуват и ДПС-то печели много места в „айдушкото сборище“(парламента). :evil:

Това би било върховна тъпота... Разберете, че на сила хубост не става! Едно такова нещо не само, че ще докара гласуване с невалидни бюлетини на пук масово ами ще откаже и голяма част от хората които по принцип гласуват само защото ги задължава някой...
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 20 юни 2011 00:28

Абсолютно всички явления, които описвате и ви дразнят, могат да се премахнат с гласуване само на хората със средно образование. Но задължително гласуване, това си е чист фашизъм!

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 20 юни 2011 00:41

stannn написа:Не видях някой да си зададе въпроса какъв е мотива да не гласуват на тези които не го правят...

Опитах се. Съжалявам, че не съм бил достатъчно ясен.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 20 юни 2011 01:22

Мотивът добре, ама какво печелите от това тези, които не гласувате ? Тези некадърници и мафиоти ще си влязат в парламента ако ще и 100 човека да са гласували от 7 милиона и нещо ;) Човек, който не е гласувал, няма никакво морално право да говори колко е зле еди-кое си правителство, колко е зле положението и така нататък ... Понеже българите сме голяма работа и сме много умни и сме все над нещата, затова Доган си разиграва коня колкото си поиска ;) Щото има значение дали един кандидат или едно правителство са избрани от милиони хора, или от няколко десетки хиляди, видя се на последните избори, че при висока активност ДПС и БСП отиват веднага в опозиция.
Що е отнася до образователния ценз, също съм съгласен да го има, само че няма да стане, защото избирателното право е всеобщо и един такъв ценз ще противоречи на сума ти международни норми; а иначе, и аз не смятам че е справедливо необразованият мангал да може да гласува наравно с един образован български гражданин, но това е ...
Изображение

Върни се в “Свободна зона”