fcb_bg написа:Втората половина на последното изречение много ме заинтригува. След като толкова милееш за България, би трябвало да си наясно, че преди '89-та, страната е била къде по-силна и по-развита във всяко едно отношение, освен в престъпните дейности. Беше толкова икономически силна, толкова силна... Да ям аз турски домати по онова време?!
Какво става след 89-та година? Раждат се от нищото демократите и провалят силната социалистическа икономика ли?! При над 95% гласуващи в полза на БКП преди това? Сериозно ли го мислиш?! Успешно са ти промили и на теб мозъка явно!
Даваш ли си сметка, че истинските анти-комунисти като Илия Минев бяха изолирани и умряха в нищета и никога не са управлявали страната?!
fcb_bg написа: Пффффф.... Армията - шепа войници, 2 лодки и 5 самолета на кръст(не можем да ги пратим никъде, защото натовската система "приятел/враг" не ги разпознава.... е*ати смеха!!!! По-смешен и абсурден е само парадът на армията на нейния празник.) и най-голямата глупост - премахването на задължителната военна служба.
Ти ходил ли си в казарма? Аз съм бил в три различни. Нагледал съм се на тотални извращения. Нагледал съм се на самоубийства и на убийства! Казармата беше един от инструментите на режима, целящ да пречупи и подчини хората, правейки ги безгласни букви, предатели, подмазвачи и дребни души. Връзкарите се освобождаваха, а наистина болните момчета умираха. Имахме в нашия взвод едно момче, около 45 кг. тежащо. Болнаво, едвам ходещо и с алергия от слънцето. Като излезе на вън през деня на слънце и се изриваше в някакви пъпки и ставаше все едно на люспи. ПЛАЧЕШЕ! Старшините и старите войници използваха това и го мъчеха с най-много натоварване и се забавляваха. Ако някой отидеше да му помогне, както аз веднъж, го наказваха с непоряд. Така заради него някои от нас редовно давахме наказателни дежурства. Веднъж това момче припадна, аз понечих да го вдигна и заведа в спалното. Казаха ми да го оставя, че ще се оправи. Аз не ги послушах, вдигнах го и доколкото мога тичайки го закарах в спалното и помолих от някой телефон да извикат доктори. Е, оказа се, че момчето е получило ИНСУЛТ! В последствие за щастие се възстанови и не умря, но случаят е показателен. При друг случай, пратиха мой съученик от техникума в Сливница докато и аз бях войник. Той беше в зенитни войски. Там пращаха само цигани, турци и криминално проявени преди това малолетни. Тъй като той се оказа единствения със завършено средно образование, те го бяха намразили и го караха само той да им носи въглища, вода, само той да чисти и т.н. За няколко месеца му докараха дископатия!
Следващ случай, един от сержантите махна пълнителя на пистолета и започна да се майтапи с един войник, че ще го застреля в главата. Беше забравил, че в някой предишен момент е заредил патрон в цевта. За щастие войникът му каза: "старши, не се шегувай, веднъж става лошото". И махайки му ръката с пистолета от главата му, пистолетът гръмна и куршумът мина през дланта на ръката му. При друг случай двама се скараха при караул на два съседни поста и започнаха да стрелят един срещу друг. Е, за нещастие единият успя да уцели другия в областта на корема. Откараха го в кома и докато се уволних няколко месеца след това, не беше излязъл от нея. Едно момче пък го беше зарязала приятелката, която много обичаше. Помоли за отпуска. Каза, че е отчаян неколкократно. Старшината обаче вместо да го разбере му назначи караул същата вечер, като най-добро лечение на проблема му. Същата нощ се чу откос около 3 часа. Момчето се беше застреляло в сърцето. Мога да продължа с разказите, но който гледа на комунистическите казарми само като на инструмент да стане мъж, не е прозрял истината изцяло! Там не се учеше само човек да се справя с живота, а как да бъде послушник, садист и предател. За състоянието на казармите и на техниката в тях изобщо няма и да говоря. И за 11-те лева заплата на месец. Това не е професионална армия, а както казах само един от инструментите на комунистическия ботуш за пречупване на личността!
fcb_bg написа:Може би си прав - хероинът, коката и други боклуци, явно трябваше да се появят по-рано за да гледам зомбирани хлапета по улиците. Същите тези са неуки, защото образованието е под всякаква критика. Без ясна цел, морал и ценностна система, защото родителите им са заети да изкарат 250-300 европейски пари и нямат време за елементарните неща от живота, угрижени за изкарването на насъщния. Колко от младежите, живеещи с родителите си, се хранят заедно с тях? Бас ловя, че процентът не е много голям. Разбира се, има процент от горепосочените хлапета, които са извън модела. За съжаление процентът не е никак висок.
Другото - " нормалните европейски държави". Предполагам не визираш отколешните европейски сили Германия, Англия, Франция и др., въпреки че са били много по-засегнати и ощетени от ВСВ. Защото ще е смешно, ако е така.

Защо една Естония е къде по-развита държава за същия период демокрация, пък е била доста повече време под комунистически режим/робство според теб? Карйно време е ти и такива като теб, да спрат да плюят едно нещо и да се оправдават с него, а да погледнат истината в очите. А тя е, че хората явно са прекалено глупави, щом позволяват на шепа мошеници да ги водят 3-то десетилетие за носа.
Хероин и наркотици е имало и преди '89-та година. Имало е и международни канали, минаващи през България. Както е имало наркомани и такъв пазар в страната. Наркомани бяха обикновено дечицата на богоизбраните комунистически политикани и свързаните с тях. Това е било едно от основните пера в хазната, както и нелегалния трафик на оръжие, което се произвеждаше в България! Изумително е да се говори, че подобни неща не е имало!
fcb_bg написа:И за несгодите са си виновни само те. Само като се сетя какво беше - банки-пирамиди, измами всякакъв вид, мутри, девалвация, $1=4000лв, празни магазини, 6 часа на опашка за 3 хляба(защото повече на един човек не дават) и какво ли още не. И всичко с една цел - да се вземат парите на хората и да се разграби тази богата държава, с голямо наследство от гадния за теб комунистически строй. Сега какво има държавата - за децата й казах; легализирани мутри, вече им викат бизнесмени; мошеници; вносна стока, която спокойно може да се произвежда тук, а българският й качествен еквивалент го ядат по другите държави; молове с боклуците на "нормалните европейски държави"; пенсионери-магьосници, преживяващи с 50 европейски пари месечно, защото са прекалено горди да не ровят в контейнерите за боклук; такива преглътнали гордостта

; (за това отношение от държавата ли са работили цял живот за нея?!);политици - мошеници и крадци, майстори в правенето на всичко възможно за да им е максимално тежък живота на хората и прочие...
Стига толкова, че целият ден ще ми е крив....
Пак се връщаме назад в обясненията. Първо, даваш ли си сметка, че няма кой да дойде след '89-та година и да направи опашки, пирамиди, мутри и долар по 4000 лв.? Когато върхушката вижда, че не може да се справи с фалита на държавата, до който го е довела 45 години, унищожавайки всички занаяти, убивайки целия цвят на нацията и правейки всичко държавно, начинът да оцелее е да създаде псевдо-опозиция, чрез която да продължи да управлява и да до-ограби хората. Държавна сигурност разработва множество проекти, част от които са "демократическия", мутризацията пирамидите и т.н. Създаде ДПС за балансьор, за да може чрез етническия модел да се "накланят везните" в една или друга посока. Дали към новосъздадените "демократически", уж анти-комунистически формации, или партията, която и скоро смени името си на "социалистическа". В това време след усилено разграбване на държавата, чрез разработваните от ДС - ВИС-2, СИК, Корона Инс и други мутренски структури, Държавна сигурност лансира мнението сред хората, какво означава всъщност демокрацията - глад, празни магазини, бандитизъм, липса на спокойствие. И както виждаме са постигнали невероятен успех, по отношение на тоталното информационно затъмнение. Какво имаме в момента. Фирми, изпрали заграбените пари, застрахователни компании, които вече не застраховат насила и все още партийни структури, в ядрото си свързани с хората с досиета и пагони от едно време. Така че в момента ако няма пари за пенсионери, учители, здравеопазване и т.н., нека да вникнем кой до момента - след 89-та година ни е управлявал, погледнем в детайли с кой и с кои е свързан и понеже аз съм правил нееднократно такива мини анализи, трябва да кажа, че повечето от "демократическите структури" са пряко свързани с ДС и партията. Но това е видно и за хората, които не желаят да видят това и с невъоръжено око. Колко човека се отлюпиха от СДС от началото на т.н. преход и сега са в БСП?! Колко от тях ги уличиха като агенти на комунистическите служби? Колко истински анти-комунисти бяха отлъчени от уж демократичните процеси и сдружения?!
Моля ви се помислете, прочетете, искайте да знаете всичко, не бъдете предубедени и лесни за манипулиране хора! И след това говорете на другите истината, а не това, което са се опитали да ви втълпят! Но да говорите за демократически фантоми дошли от нищото и бутнали комунизма, изпразвайки магазините е нелепо! Замислете се! Комунистическият репресивен апарат на ДС, е пряк творец и създател на мутрите, празните магазини, пирамидите и до-ограбването на хората. Съдебната система, здравеопазването, липсата на спокойствие по улиците е продиктувано само и единствено от преструктурирането на комунистическата партия в олигархична структура, чрез която повечето големи и корпоративни фирми с изпрани пари, диктуват живота ни и икономиката на страната, чрез персонажи от миналото и техните деца!