Гавра с комунистическата история

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
wicked1913
Контакти:

Re: Гавра с комунистическата история

Мнениеот wicked1913 » 18 юни 2011 22:08

Дърво без корен написа:
wicked1913 написа:Страхотно. Много силно послание,поне за който го разбира :!:
Мнението ми беше,че категорично трябва да се бутне този ужасен паметник,но така пък е станал доста добре :lol:

Аз го разбирам!Посланието е, че в България са живели, живеят и ще живеят идиоти, за които няма нищо свято!
Ти лично, нещо построил ли си в твоят живот?Ако си построил и знаеш как се прави, тогава ще приема, че можеш да говориш за събаряне.На неговото място ще издигнем групова скулптура на Митю Пайнера, заобиколен от всички чалгаджийки и чалгаджии на Планета пайнър.Може да се помисли и за подобните на Ара аудио, но дали да е към Ариана, или на мястото на Националния, та да не се обидят от конкуренцията :mrgreen:

Типично по комунистически извърташ. Не смятам,че хора съсипали толкова много неща от периода след Освобождението до ВСВ,заслужават да имат паметник на които едвали не да се кланяме като минаваме.
Долу шибания комунизъм и хората,които още вярват в тази измислена идеология!
фалшива коса - фалшив футбол!

Дърво без корен

Мнениеот Дърво без корен » 18 юни 2011 22:10

Viktor4o_Rs написа:
Дърво без корен написа:
Viktor4o_Rs написа:Каза човекът, който не прави разлика между царска и комунистическа Русия, явно не е чувал за Гражданската война там и който твърди, че паметници на хора като Левски и Ботев не бивало да има на много места в страната, за разлика от тези на социалистическия строй, щото видиш ли първите били свързани с конкретно място :lol: :lol: :lol: Ами мерси от твоите големи познания, нямам нужда от тях :mrgreen:
Що се отнася до Вардарска Македония, знам кога е присъединена към Югославия, питах защо любимите ти съветски другари не ни я дават на нас, нали много ни обичат уж, както и защо от 1944-та започва още по-силен терор над българите там ? Но това предполагам не са ви го преподавали едно време :roll:

Пич, хайде да не си мерим мъжките достойнства по тази тема, защото ти явно показа, че си нямаш понятие от нея.Не се опитвай да извърташ казаното от теб, защото ти ясно и недвусмислено написа, че Македония е дадена на Югославия след ВСВ, както и самата Югославия е създадена тогава-това по твоите думи.
Сега ми дай, и не само на мен, ясна причина, поради която във всеки един български град трябва да има паметници на нашите възрожденци и герои от Априлското въстание!Примерно, какво свързва Волов с Гоце Делчев.. или Раковски с Видин.А Левски с Кърджали или Малко Търново?Нормално ли е паметникът на Асеневци да не е в Търново, а в Бургас, примерно?А на Самуил да не е в Петрич, а в Шабла?Мисли малко, когато говориш за история и паметници.това, че на всеки местен герой е правен паметник и е слагана звезда не означава, че Канев е възвеличан освен в Хасково и във Враца, или пък Гаврил Генов има паметник в Симитли.

ПП-Мога да ти кажа защо на конете им слагат капаци, когато са впрегнати в каруцата.. ако прецениш, че трябва да разбереш защо се държиш като такъв.

Айде недей да извърташ типично по комунистически табиет моите думи, става ли ? Може да не съм бил достатъчно ясен и конкретен , може и да имам леки пропуски, но в сравнение с твоите тези и писания, това е нищо ;) За Македония имах предвид след ВСВ, защото официално тя влиза в СФРЮ през 1946 година, така че нищо грешно не съм написал, това че ти вадиш от контекст и интерпретираш 2 неща, а не казваш 3-то, което съм написал, си остава за твоя сметка ... Какво да споря с човек, който не го дразни паметник на чужда окупаторска армия насред столицата, но не приема за нормално да имало паметници на български герои еди-къде си, щото не били оттам :x Съжалявам, но нямам намерение да споря с чугунена глава ;)

Сладур!
Вардарска Македония е окупирана от Сърбия по време на Междусъюзническата война и си остава сръбска до 199..и нам си коя, когато Желю пририта да я признае.Югославия, а не СФРЮ, е създадена след първата световна.СФРЮ означава Социалистическа федеративна република.. и т.н.Съюзна стана след 1990-а, и то след отделянето на Хърватска, Словения и Босна, но ти си чел история не аз :mrgreen:
Ако ще си такъв юрист, какъвто историк си..... :mrgreen:

Дърво без корен

Мнениеот Дърво без корен » 18 юни 2011 22:22

wicked1913 написа:
Дърво без корен написа:
wicked1913 написа:Страхотно. Много силно послание,поне за който го разбира :!:
Мнението ми беше,че категорично трябва да се бутне този ужасен паметник,но така пък е станал доста добре :lol:

Аз го разбирам!Посланието е, че в България са живели, живеят и ще живеят идиоти, за които няма нищо свято!
Ти лично, нещо построил ли си в твоят живот?Ако си построил и знаеш как се прави, тогава ще приема, че можеш да говориш за събаряне.На неговото място ще издигнем групова скулптура на Митю Пайнера, заобиколен от всички чалгаджийки и чалгаджии на Планета пайнър.Може да се помисли и за подобните на Ара аудио, но дали да е към Ариана, или на мястото на Националния, та да не се обидят от конкуренцията :mrgreen:

Типично по комунистически извърташ. Не смятам,че хора съсипали толкова много неща от периода след Освобождението до ВСВ,заслужават да имат паметник на които едвали не да се кланяме като минаваме.
Долу шибания комунизъм и хората,които още вярват в тази измислена идеология!

Коя идеология не е измислена, че нещо не вдявам аз?Има ли идеология която се е развила по естествен път?
Теб лично някой да те е карал да се кланяш на някой паметник, когато минаваш покрай него?
"Демократите" след 1990-а не съсипаха ли почти всичко, което беше създадено преди тях?Аз работех в завод, който е създаден по времето на Митхад паша и е преживял 5 войни, но не преживя управлението на Костов и Краус :evil:

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 18 юни 2011 22:26

Ако беше и прочел, че съм си редактирал коментара, за да се уточня, цена нямаше да имаш :lol: :lol: Но истински комунист като тебе няма навика да чете всичко и обича да извърта, така че е нормално :mrgreen: И какво се хвана да се доказваш с тази Югославия, сякаш другите ти тези не са достатъчно абсурдни :) Последното ти изречение излъчва доста злоба и завист, май някой така и не е успял да влезе в определени специалности :mrgreen:
Не желая да разговаряш повече с мен другарю, мастурбирай там над портретите на Ленин и Сталин, защитавай съветската армия и бъди против да има паметник на Асеневци в Русе примерно, живей си животеца :mrgreen:
Изображение

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 18 юни 2011 22:29

Лош Костов, лош Рейгън, лоши американци,лош Горбачов, що така стана значи :( :( :(
Изображение

Дърво без корен

Мнениеот Дърво без корен » 18 юни 2011 22:34

Viktor4o_Rs написа:Ако беше и прочел, че съм си редактирал коментара, за да се уточня, цена нямаше да имаш :lol: :lol: Но истински комунист като тебе няма навика да чете всичко и обича да извърта, така че е нормално :mrgreen: И какво се хвана да се доказваш с тази Югославия, сякаш другите ти тези не са достатъчно абсурдни :) Последното ти изречение излъчва доста злоба и завист, май някой така и не е успял да влезе в определени специалности :mrgreen:
Не желая да разговаряш повече с мен другарю, мастурбирай там над портретите на Ленин и Сталин, защитавай съветската армия и бъди против да има паметник на Асеневци в Русе примерно, живей си животеца :mrgreen:

Понеже си много открехнат, препоръчай на германците да направят паметник за "Битката на народите" в Хановер, или в Щутгарт, без значение, че е била около Лайпциг.То бива необразованост, ама чак толкова.. че и липса на мисъл.

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Мнениеот milan199440barca » 18 юни 2011 22:44

Малко ми е странно мнението за "регионално" разпределение на паметниците, което изказва "Дърво без корен". Та затова искам да го попитам за Хайтов. Само в Яврово ли трябва да има паметник на писателя? Или може и на друго място в България. Дори да не е свързано с автора на "Дърво без корен".
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!

Дърво без корен

Мнениеот Дърво без корен » 18 юни 2011 22:50

ultralevski написа:До автора на темата - Тъжиш ли мойто момче, че го няма комунизма и цесекату няма успехи вече?
Супер е станал паметника.За комунистите или лошо, или още по-лошо.

Какво общо има тук ЦСКА с простотията на 5-6 келемета от "градът на българия"?Тези образи от барелефите (ако знаеш какво е барелеф) да ти приличат на отявлени комунисти?Всъщност, какъв на външен вид е долният и гаден комунист?На Станишев ли прилича, или на Червенков, а може на Коларов, или на Трайчо Костов.Може би е като Живков, а може и като Иван Башев.
Радой Ралин е бил партизанин..той какъв комунист е?Що не му ошарите и неговият надгробен паметник?

Потребителски аватар
Gonzi_407
Контакти:

Мнениеот Gonzi_407 » 18 юни 2011 22:55

manoll написа:И още нещо далеч съм от мисълта че всеки политически опонент трябва да се интернира или убива! Света се хуманизира сега прасетата не могат да се колят а трябва да се убиват хуманно, след 20 години ще ти викат че си бил варварин защото си ги колел! Света се развива, по онова време е било така! И сега е същото политическите противници ги уволняват от работа или им държава демонстрира сила и смачква бизнеса! Държавата е създадена за да облагодетелства една група хора, едно време комунисти, преди тях фашисти, сега демократи НО жертви винаги има!

Гонзи, не се заяждам с теб, защото си левскар :) ама все летиш малко извън темата. Я кажи си, добре ли е, че нашариха паметника, или не е добре, и като левскар не се ли чувстваш странно, че цесекар отвори темата с апел "сакън, гаврят се с нашата история"?

И за твое добро, не вкарвай често "фашистите" в играта, че ако имаш по-образован опонент, той само това и ще чака. Остава и Дървото да каже, че в Германия е имало фашизъм или фашисти и ще отида да гръмна министъра на образованието, барем се подобри положението с грамотността :)[/quote]
Маноле под фашизъм имах предвид нацизъм приемам забележката. Ама сега че темата е пуснал чорбар не виждам защо трябва да съм срещу тезата му само защото е чорбар? Не всичко е Левски-цска! А за образованието имам достатъчно и не ми се прави на много знаещ и грамотен "барем се подобри положението с грамотността", само на последното имаш доста правописни грешки барем сИ и по-добри ;) , но в бързината се допускат и грешки!
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!

ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!

Дърво без корен

Мнениеот Дърво без корен » 18 юни 2011 22:58

milan199440barca написа:Малко ми е странно мнението за "регионално" разпределение на паметниците, което изказва "Дърво без корен". Та затова искам да го попитам за Хайтов. Само в Яврово ли трябва да има паметник на писателя? Или може и на друго място в България. Дори да не е свързано с автора на "Дърво без корен".

Дървото предлага да се проведе конкурс и цяла България да бъде осеяна с паметници на знайни и незнайни герои.няма значение дали имат връзка с дадено населено място, то задължително в центъра на всяко село и град трябва да има паметници на всички български царе и ханове(особено на Асеневци, но с ташаци на конете, защото царят е яздил жребец), на паисий и софроний, на Добри Чинтулов и раковски, на Левски и Ботев, на Апостолите на Априлското въстание, на владислав варненчик, на Петър Делян и организаторите на Чипровското въстание.на Петър Берон и Васил Априлов, на вазов и Славейков-баща и син, на Яворов, на... на.. на..Що за тъпотии дрънкате, че вече ми е трудно да разбера кой от вас мисли, когато пише и кой само си пише, да събира бройки мнения в брояча?!?

Върни се в “Архив”