Гавра с комунистическата история

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Дърво без корен

Re: Гавра с комунистическата история

Мнениеот Дърво без корен » 18 юни 2011 17:07

slavia_forever написа:
Дърво без корен написа:
slavia_forever написа:Левски и Ботев са свързани с всеки един българин и с всяко едно населено място и всеки камък и парче земя. Аз твърдя, че в България има много повече паметници на комунизма, отколкото на тях двамата например. Ето например хан Аспарух е свързан с всички българи. предполагам, че ще се съгласиш. Колко негови паметници знаеш?! Аз в момента се сещам за един в Добрич, а помисли там колко паметници само там с петолъчки?!

Ако ме питаш заради това, че преди се е казвал Георги Димитров, смятам че всяко име е по-подходящо. Знам само че в България няма град на името на Мария Луйза, но има Димитровград!

Как би прекръстил ти точно Димитровград?

Ако ще проявяваме неуважение с такъв тип диалог, аз лесно мога да го прекратя!

Попитах как би прекръстил ти Димитровград.Това е град, възникнал през 1947-а и не е имал друго име, за разлика от много улици или други населени места.Какво неуважително видя в този въпрос?

Потребителски аватар
Gonzi_407
Контакти:

Мнениеот Gonzi_407 » 18 юни 2011 17:09

slavia_forever написа:
gamaun написа:Няма да е зле авторът на темата да си поправи заглавието, защото това е гавра не с комунистическата (няма такава история, както нямаше и комунизъм), а с българската история.

Да, "комунистическа" е думата, не защото е имало реализация на комунизма у нас, а защото при опитите за практическото приложение на подобно извращение, той се превръща в символ на всичко порочно, пошло, безродно и зло. Той е смъртта за морала и духовността на нациите.

Много далече стреляш! Особено с морала? Разбирам отвръщението ти към режима (и с право), но е добре да се запознаеш като цяло с теорията на комунизма а не с режима наложен по соц държавите. Пак ще ти кажа всеки режим си има жертви.
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!

ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 18 юни 2011 17:11

orlando написа:
slavia_forever написа:
gamaun написа:Няма да е зле авторът на темата да си поправи заглавието, защото това е гавра не с комунистическата (няма такава история, както нямаше и комунизъм), а с българската история.

Да, "комунистическа" е думата, не защото е имало реализация на комунизма у нас, а защото при опитите за практическото приложение на подобно извращение, той се превръща в символ на всичко порочно, пошло, безродно и зло. Той е смъртта за морала и духовността на нациите.

Комунистическата идея е можеби наи добрата идеа създавана някога.Проблема е че е нереалиризуема в това общество.И трябва да ти е ясно че една идеология или друга се опорочава от хората.

Тогава ако ще се показва историята, то ще бъде във всичките й нюанси, а не само откъм масовото присъствие на комунистически паметници на "герои". Ще се лансира истината затова, какво е донесла системата на България и ще се правят (вместо да се спират) предавания с конкретни случаи на издевателства, на предателства, на хроники от държавна сигурност и всичко по равно. В момента по паметниците с петолъчки пише за "герои" и деца, които се спират и четат, си правят заключение само на база на това. Ако имаше равен брой паметници на жертвите на комунизма и такива на Левски и Ботев с реципрочна бройка, щеше да има адекватна представа за всичко. Тези паметници са АБСОЛЮТЕН СИМВОЛ НА ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА И ПОДМЯНА НА ИСТОРИЯТА, свързани с окупаторски армии и безродни душици!
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
vladitol
Контакти:

Мнениеот vladitol » 18 юни 2011 17:11

I think that is totally, and utterly brilliant! The Santa Claus guy is a hoot!

- Joe, Manchester, 18/6/2011 07:49
Support Stan!

Левски София 26 пъти Шампион на България, 28 пъти носител на купата на България,ЕДИНСТВЕНИЯ български клуб играл в групите на ШЛ !

Барселона: 21 пъти шампион на Испания,25 пъти носител на купата на Краля, Шампионска лига 4,

Потребителски аватар
Gonzi_407
Контакти:

Мнениеот Gonzi_407 » 18 юни 2011 17:13

dodo7271 написа:Абе тук наистина ли има хора, които защитават комунизма :) :) :) Аз съм от тези, които съм живял и знам България отпреди 1989-а година. Само заради това, че пътуваме навсякъде без паспорти, а само с лични карти, трябва да сме благодарни, че онзи строй, който ни натресоха "освободителите от СССР" вече го няма. Един въпрос към защитниците на комунизма - вие знаете ли какво означава понятието ИЗХОДНА ВИЗА? Да, сега хората нямат пари, повечето са бедни, но имат ИЗБОР. Имат право да отидат и да работят в чужбина, да учат в чужбина и да си вдигнат социалния статус. Това, че не го правят е въпрос на манталитет - мързел и оправдания. Както гърците. А що се отнася до паметника - трябва да се махне незабавно или поне да се премести на друго място. Както и на секундата да се махне паметника на американските летци. Честно казано, вторият трябва направо да бъде взривен.

Караш ме да се превръщам в защитник... :) (без да съм)
Как ще отидеш да учиш и работиш в чужбина когато нямаш пари какво да ядеш? Имаше много ограничения, но поне се разхождахме без да се притесняваме и родителите ни оставяха да си играем без да е нужно над нас да бдят непрекъснато! Нямаше ги тумбите мангали, нямаше ги кучета... мога и други примери да ти дам, НО големият проблем е че ние не успяхме да запазим и малкото хубави нещата които комунизма създаде!
Аз неще го предада,
за нищо на света,

Дърво без корен

Мнениеот Дърво без корен » 18 юни 2011 17:17

dodo7271 написа:Абе тук наистина ли има хора, които защитават комунизма :) :) :) Аз съм от тези, които съм живял и знам България отпреди 1989-а година. Само заради това, че пътуваме навсякъде без паспорти, а само с лични карти, трябва да сме благодарни, че онзи строй, който ни натресоха "освободителите от СССР" вече го няма. Един въпрос към защитниците на комунизма - вие знаете ли какво означава понятието ИЗХОДНА ВИЗА? Да, сега хората нямат пари, повечето са бедни, но имат ИЗБОР. Имат право да отидат и да работят в чужбина, да учат в чужбина и да си вдигнат социалния статус. Това, че не го правят е въпрос на манталитет - мързел и оправдания. Както гърците. А що се отнася до паметника - трябва да се махне незабавно или поне да се премести на друго място. Както и на секундата да се махне паметника на американските летци. Честно казано, вторият трябва направо да бъде взривен.

Много съм любопитен да видя как ще взривиш паметник, който се намира на територията на посолството на САЩ, което пък от своя страна е неприкосновена територия на САЩ в България :mrgreen:
Тогава не можех да пътувам(в западните държави, но не и в "нашите") заради ограничения в пътуването.Сега не мога, заради ограничения във финансите.Все не мога, което за мен е без разлика в причините.

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Мнениеот milan199440barca » 18 юни 2011 17:17

"Градът на слънцето" е утопия на Кампанела, които иска може да прочете повече. Комунизма е хубава идея, но неприложима, утопия. Въпроса е, дали искаме да вървим напред или да си останем в средата на миналия век. Историята може да се уважава и помни, без да се избождат очите на хората с нея. Мястото на този паметник не е в центъра на София. Айде да оставим и "Герена", и "Армията" насипни землянки, само защото така ще уважим историята. Нека да вървим напред. Христо Явашев емигрира през 50-те от България, въпреки "идеалния" строй. Става известен след "опаковането" на Райхстага. Дали това е акт на вандализъм или изкуство - всеки може да прецени. Аз лично предпочитам такова изкуство, пред "нещото", което стърчи пред НДК.

Изображение Изображение
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 18 юни 2011 17:18

A защо се разграничават нещата тотално на преди и след 89-та, сякаш след 89-та комунистите са изчезнали тотално и ги няма, сякаш БКП/БСП не управлява 2 пъти и не разкатаха съвсем майката на държавата, сякаш тия мутри, олигарси, престъпност не са проекции и останки на комунистическия режим, сякаш съдебната система не е пълна със червени съдии или пък не продължава да има ченгета и доносници ? Айде стига двуличие, години трябва да изминат преди да се прочистят тия елементи ;)
Изображение

Потребителски аватар
Kotzata
Контакти:

Мнениеот Kotzata » 18 юни 2011 17:21

Комунизъм не е имало никога ;)
Иначе да обясня нещо на соц. любителите, които сте живяли по онова време и ви е било суперско, а сега ни е зле заради гадния капитализъм : Тогава не ви е било добре, защото България е била икономическа сила, а заради подаянията на СССР, които нашата държава е получавала по силата на Варшавския договор.
СССР е бил гарант на всички външнотърговски кредити на страните от Източния блок и това е гарантирало финансовата стабилност на нашата 'работническа' държава. Е, това не пречи България да обяви фалит и да продаде златния си резерв на СССР
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2007/11/ ... lgarskiia/
Бас ловя, че ви е било много приятно да висите на опашки по 10 години за 1 келяв Москвич или Лада. Или да хапвате банани и мандарини само по Нова година.
А когато вие сте марширували на 1 май 1986 година и ви е засипвал радиоактивен дъжд от Чернобил докато Елита съвсем предвидливо си е носил чадърчета, на вас някой казвал ли ви е?Или в държавния вестник само са писали, че някакви гадни западни клеветници са преувеличавали или направо са си измисляли за някаква си авария в атомната електроцентрала?

Просто е, СССР дават с шепи суровини,правят поръчки и ни дават технологията, а ние с нашите заводи после им продаваме. Как няма да е добре работата? :)
Еми да, ама ама ресурсите на дядо Иван не са безкрайни и естествено раздутата ни и изкуствена индустрия рухва през 90-те.

Потребителски аватар
Gonzi_407
Контакти:

Мнениеот Gonzi_407 » 18 юни 2011 17:21

Дърво без корен написа:

Много съм любопитен да видя как ще взривиш паметник, който се намира на територията на посолството на САЩ, което пък от своя страна е неприкосновена територия на САЩ в България :mrgreen:
Тогава не можех да пътувам(в западните държави, но не и в "нашите") заради ограничения в пътуването.Сега не мога, заради ограничения във финансите.Все не мога, което за мен е без разлика в причините.

Без значение къде е всеки един паметник трябва да има разрешение за да бъде поставен (защо мислиш че събориха паметника на оня фанатик юзеиров?)! Разрешението за този стана за един ден от СОС без дебати и предварително обсъждане!И ако искат паметник да си го сложат зад дебелите стени а не на тротоара!
Аз неще го предада,
за нищо на света,

Върни се в “Архив”