Гавра с комунистическата история

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Re: Гавра с комунистическата история

Мнениеот Neron » 18 юни 2011 16:51

Viktor4o_Rs написа:Ебати и комунистите нагли - махнете паметникът на американските летци, ама този на съветската армия да седи Изображение А нормалните българи не искаме нито единият, нито другият ;)

Много точно.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 18 юни 2011 16:52

gamaun написа:Няма да е зле авторът на темата да си поправи заглавието, защото това е гавра не с комунистическата (няма такава история, както нямаше и комунизъм), а с българската история.

Да, "комунистическа" е думата, не защото е имало реализация на комунизма у нас, а защото при опитите за практическото приложение на подобно извращение, той се превръща в символ на всичко порочно, пошло, безродно и зло. Той е смъртта за морала и духовността на нациите.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Дърво без корен

Мнениеот Дърво без корен » 18 юни 2011 16:52

slavia_forever написа:Левски и Ботев са свързани с всеки един българин и с всяко едно населено място и всеки камък и парче земя. Аз твърдя, че в България има много повече паметници на комунизма, отколкото на тях двамата например. Ето например хан Аспарух е свързан с всички българи. предполагам, че ще се съгласиш. Колко негови паметници знаеш?! Аз в момента се сещам за един в Добрич, а помисли там колко паметници само там с петолъчки?!

Ако ме питаш заради това, че преди се е казвал Георги Димитров, смятам че всяко име е по-подходящо. Знам само че в България няма град на името на Мария Луйза, но има Димитровград!

Как би прекръстил ти точно Димитровград?

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 18 юни 2011 16:55

macko_razbivach написа:Не знам защо искате да си забравяме историята..

Историята я уважаваме, само че това НЕ е историята. Това са хвалебствени паметници на окупаторска армия! Когато историята бъде майка за еднакво за паметниците на жертвите на този строй, майка за паметниците на Левски и Ботев еднакво, тогава ще кажа, че има опит за запазване на историята.

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 18 юни 2011 16:57

Дърво без корен написа:
slavia_forever написа:Левски и Ботев са свързани с всеки един българин и с всяко едно населено място и всеки камък и парче земя. Аз твърдя, че в България има много повече паметници на комунизма, отколкото на тях двамата например. Ето например хан Аспарух е свързан с всички българи. предполагам, че ще се съгласиш. Колко негови паметници знаеш?! Аз в момента се сещам за един в Добрич, а помисли там колко паметници само там с петолъчки?!

Ако ме питаш заради това, че преди се е казвал Георги Димитров, смятам че всяко име е по-подходящо. Знам само че в България няма град на името на Мария Луйза, но има Димитровград!

Как би прекръстил ти точно Димитровград?

Ако ще проявяваме неуважение с такъв тип диалог, аз лесно мога да го прекратя!

Потребителски аватар
russia

Мнениеот russia » 18 юни 2011 17:02

Neron написа:
Viktor4o_Rs написа:Ебати и комунистите нагли - махнете паметникът на американските летци, ама този на съветската армия да седи Изображение А нормалните българи не искаме нито единият, нито другият ;)

Много точно.

Аз също съм нормален българин и си искам руските паметници. Живял съм и в едното време - преди 89г. и сега в другото. Не виждам какво лошо символизира този паметник. А глупака, който се е изгаврил рано или късно ще си го получи. Глупаците ги наказва Господ - понякога по свой си начин, но ги наказва. Жалкото в повечето коментари е това, че са от хора, които не знаят какво означавт изразите "как же так"? или "каникулы", но са много вещи по въпроса за руснаците и неруснаците от СССР. ;)
THE G.A.M.E написа:...не се изказвай по исторически въпроси, когато по-същите, си компетентен колкото чукча, по-квантова физика.

orlando
Контакти:

Мнениеот orlando » 18 юни 2011 17:02

slavia_forever написа:
gamaun написа:Няма да е зле авторът на темата да си поправи заглавието, защото това е гавра не с комунистическата (няма такава история, както нямаше и комунизъм), а с българската история.

Да, "комунистическа" е думата, не защото е имало реализация на комунизма у нас, а защото при опитите за практическото приложение на подобно извращение, той се превръща в символ на всичко порочно, пошло, безродно и зло. Той е смъртта за морала и духовността на нациите.

Комунистическата идея е можеби наи добрата идеа създавана някога.Проблема е че е нереалиризуема в това общество.И трябва да ти е ясно че една идеология или друга се опорочава от хората.

Дърво без корен

Мнениеот Дърво без корен » 18 юни 2011 17:04

Вие, нормалните българи.... :mrgreen:
Дали правиш разлика между паметник, издигнат от държавата, и паметник, издигнат от чужда държава на твоята територия.. или от частно лице...когато вече е "демокрация"?Само не казвай, че територията на посолството на САЩ е нещо различно, защото и знам статута.Дали ще е поносимо, ако в САЩ нашето посолство издигне паметник на жертвите на американските летци и на летците, защитавали небето над София?

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 18 юни 2011 17:05

Абе тук наистина ли има хора, които защитават комунизма :) :) :) Аз съм от тези, които съм живял и знам България отпреди 1989-а година. Само заради това, че пътуваме навсякъде без паспорти, а само с лични карти, трябва да сме благодарни, че онзи строй, който ни натресоха "освободителите от СССР" вече го няма. Един въпрос към защитниците на комунизма - вие знаете ли какво означава понятието ИЗХОДНА ВИЗА? Да, сега хората нямат пари, повечето са бедни, но имат ИЗБОР. Имат право да отидат и да работят в чужбина, да учат в чужбина и да си вдигнат социалния статус. Това, че не го правят е въпрос на манталитет - мързел и оправдания. Както гърците. А що се отнася до паметника - трябва да се махне незабавно или поне да се премести на друго място. Както и на секундата да се махне паметника на американските летци. Честно казано, вторият трябва направо да бъде взривен.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 18 юни 2011 17:07

orlando написа:
slavia_forever написа:

Комунистическата идея е можеби наи добрата идеа създавана някога.Проблема е че е нереалиризуема в това общество.И трябва да ти е ясно че една идеология или друга се опорочава от хората.

По точно комунистическата идея е добра до някакъв не много дълъг период от време!До 70-те България е била в добро сътояние,но след това идват проблемите и кризите...
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Върни се в “Архив”