Гавра с комунистическата история

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

orlando
Контакти:

Re: Гавра с комунистическата история

Мнениеот orlando » 18 юни 2011 16:19

Това не е гавра с комунистическата история а с Българската история.Ние сме по разрушаването понеже 23 години нищо несе строи.Не си пазим историата независимо добра ли е или не.Имахме мавзолеи Бъкито го гръмна.Паметници из България имаше крадаха ги,топяха.....Поредната простотия.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 юни 2011 16:20

Neron написа:
megan fox написа:
Neron написа:Стига с това чуждопоклонничество.

Интересен и доста лицемерен коментар! Значи стига с чуждопоклонничество, но в същото време ника ти е "Нерон", а на аватара ти има някакъв дето определено не е българин... - това какво е, ако не чуждопоклонничество?! :? :? :? :?

Мда, интересен не чуждопоклонник си! ;)

Хахахаха много жалко сравнение честно.Чудиш се за какво да се хванеш.Едно е да подкрепяш отбор който е НЕМСКИ друго е величаем окупатори и хора които са убивали българи.

Кой ти говори за величаене?! Аз през цялото време говоря за "съхранение" и "запазване", защото това е част от историята ни, както отбелязаха част от колегите няма значение дали е добра или лоша - трябва да се учим от нея!!! Толкова ли не успяхте да го загреете?!

И не, не се чудя за какво да се захващам, не аз извъртам чужди думи, за да си доказвам тезата... ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Gonzi_407
Контакти:

Мнениеот Gonzi_407 » 18 юни 2011 16:21

slavia_forever написа:
megan fox написа:
А най-забавното е, че повечето от тия дето плюят по съветската армия и комунизма най-вероятно нямат и 20 години, т.е. не са живели изобщо във времената на комунизъм и не знаят за какво става въпрос, но иначе плюят! И не ме разбирайте погрешно, не казвам, че комунизма е добра идеология, просто е смешно да обсъждаш нещо, за което си нямаш никаква представа! Това е все едно никога да не си ял крем карамел, но да обясняваш колко е вкусен или неприятен, защото някой така ти е казал!!! - същото е!

Сега, аз съм живял по това време. И за малкото време съм видял много неща. Видял съм как баща ми се водеше враг на народа, защото дядо ми беше свещеник. Постоянно се записваше къде ходи, къде ходим цялото семейство, какво говорим и всяка седмица съседи доносници донасяха тези неща в районното звено на партийната групичка. Видял съм как са се държали с дядо ми като свещеник, с баба ми като негова жена. Знаел е няколко езика и е бил духовен водач на хората, не със сила и издевателства, присъщи на системата тогава, а със знания и доброта. Другият ми дядо е бил заместник директор на второто по големина речно пристанище у нас. Завършил инженерно образование във Варна. Беше много чел и знаещ човек. Само че за да си директор на подобно място, трябва да си партиен член. Е той не е станал член на партията и за директор на пристанището е направен човек, с незавършен 7-ми клас, но партиен член. Продължавам с баща ми - врагът на народа, невиновен, че е син на свещеник, за да не го пратят в лагер, негов втори братовчед - партиен член е гарантирал регулярно за него, за да се спаси от ботуша на системата. Нагледал съм се на комунистическата казарма в Сливница и във Враца, които все още по мое време още не бяха изобщо реформирани или затворени, макар и след 90-та година. Нагледал съм се как как се е чакало за кола в годините, а жилищата, казармите, болниците и повечето сгради са били със сходна архитектура. Нагледал съм се как се чакаше за жилища и ги деляха на категории - първа, втора и трета, крайно нуждаещи и т.н., а категории се взимаха "по заслуги" и зависеше от това "на кой си човек".

Нямаш моралното право да съдиш за "повечето" хората тук при положение, че явно не ги познаваш - например мен. Ако имаш статистика за повечето хора тук - ок, давай я, защото аз лично познавам някои от тук и мога да кажа, че нямат нищо общо с някакви пишлемета, говорещи си глупости, а са сериозни хора.

Извинявам се че се намесвам, но аз също поживях и в "онова" време. И като си тръгнал да говориш за лошото нека кажем и за доброто сега - частният ни бизнес се развиваше след 90 год. до към 94 когато еволюцията на новото време роди мутрите и започнаха да ни пребиват за да плащаме за охрана! Но да продължим, и това отмина. Натрупаха се средства да разширим бизнеса, но дойде 97 и изведнъж се оказа, че нашите пари никога не са съществували... някои не издържаха поболяха се умряха, други избягаха пак не издържаха. Сега ще кажеш че това е нормално НЕ Е! С нашите загуби са живели други добре, с вашите загуби (визирам твоите) са живели други добре! Но аз не отричам демокрацията и не я заклеймявам като най-лошото нещо защото ние сме преживели толкова гнусотии и не го насаждам на никой! Всеки режим е така едни са зле за да може други да са добре! Само не разбирай, че искам да се върне онова време! Просто заради отделни личностни драми не може да се казва че това или онова е 100% лошо!
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!

ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!

Дърво без корен

Мнениеот Дърво без корен » 18 юни 2011 16:22

Neron написа:
megan fox написа:
Neron написа:Стига с това чуждопоклонничество.

Интересен и доста лицемерен коментар! Значи стига с чуждопоклонничество, но в същото време ника ти е "Нерон", а на аватара ти има някакъв дето определено не е българин... - това какво е, ако не чуждопоклонничество?! :? :? :? :?

Мда, интересен не чуждопоклонник си! ;)

Хахахаха много жалко сравнение честно.Чудиш се за какво да се хванеш.Едно е да подкрепяш отбор който е НЕМСКИ друго е величаем окупатори и хора които са убивали българи.

Българите са убивани от българи, както и преди тази паметна дата го е имало, но тогава е било нормално, а след това ненормално.Ти дали си бил роден преди 10.11.89?В смисъл, дали си имал съзнателен живот, поне 5-6 години?

Дърво без корен

Мнениеот Дърво без корен » 18 юни 2011 16:23

Всъщност, кой промени заглавието на темата, което беше друго?

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 18 юни 2011 16:24

Може и аз да бъркам, но Черни (оня с турските тоалетни) не боядиса ли в края на 80-те танковете в Чехия? Разбира се, чехите си имат и 1968 и достоинство и т.н... имах един преподавател (агент на ДС - не по желание, просто като ти кажат ти си кадърно момче айде в контраразузнаването, кво ше прайш) и той казваше един виц. Срещат се чешки и словашки десиденти и словаците питат: вие наистина ли сте взривявали коли? чехите: Да, словаците: много готино... а пък при нас беше забранено.... та и с нашия паметник същата работа - чудим се да си налагаме ли автоцензура ;)
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 18 юни 2011 16:26

megan fox написа:Кой ти говори за величаене?! Аз през цялото време говоря за "съхранение" и "запазване", защото това е част от историята ни, както отбелязаха част от колегите няма значение дали е добра или лоша - трябва да се учим от нея!!! Толкова ли не успяхте да го загреете?!

И не, не се чудя за какво да се захващам, не аз извъртам чужди думи, за да си доказвам тезата... ;)

Ами нека се запази бе, ама не в центъра на София и не с големината на пирамидите в Египет ;) Прави се музей на комунизма, както многократно бе предложено, дали в Правец, Димитровград или друг град, разбира се, със спазването на съответните разпоредби и съгласието на местната община, и там който иска, нека да ходи и да се кефи на освободителите :lol: :lol: Хем запазваме историята, за която пискате всички вие, хем се маха от центъра, за да не дразни тези, които са чели малко повечко история и знаят за какво става въпрос ;) Да видим сега какво пак ще измислите :mrgreen:
Изображение

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Мнениеот milan199440barca » 18 юни 2011 16:26

Alex написа:Може и аз да бъркам, но Черни (оня с турските тоалетни) не боядиса ли в края на 80-те танковете в Чехия? Разбира се, чехите си имат и 1968 и достоинство и т.н... имах един преподавател (агент на ДС - не по желание, просто като ти кажат ти си кадърно момче айде в контраразузнаването, кво ше прайш) и той казваше един виц. Срещат се чешки и словашки десиденти и словаците питат: вие наистина ли сте взривявали коли? чехите: Да, словаците: много готино... а пък при нас беше забранено.... та и с нашия паметник същата работа - чудим се да си налагаме ли автоцензура ;)

+1
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!

gamaun

Мнениеот gamaun » 18 юни 2011 16:27

В Пловдив имаше един кмет-пълна откачалка, който искаше да направи от Альоша бутилка Кока-кола. Пловдивчани никога не му простиха дори идеята за подобно кощунство - на следващите избори този гигант на мисълта (между другото писал в младостта си бездарни оди за партията-майка) получи само гласовете на роднините си.
Та софийският драскач е от същия морален калибър, а това, че все пак е по-талантлив от Спасчо, не е никакво оправдание.

Върни се в “Архив”