Гавра с комунистическата история

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Гавра с комунистическата история

Мнениеот Thsmith » 18 юни 2011 15:55

cska_90 написа:Ей много прости хора сме!! :evil: :evil: :evil: Няма такава гавра!!!Заслужаваме си съдбата!! :(

Много прости са тия който са вдигнали паметника и го пазят... Тоя паметник отдавна трябваше да в взривен...
Да има "гавра" но тя е от тези който поддържат този паметник, гавра със страната и геройте ... С Левски и Ботев, с Цар Освободител... На центъра на столицата ни да стърчи паметник на едни престъпници и окупатори избили наследниците на нашия "Цар Освободител"... Най-високият паметник да е този и да продължава да стърчи... е това е гаврата.
Когато на центъра на Москва вдигнат паметник на СС и СА с вдигнати ръце за поздрав и този паметник стърчи над всички техни, тогава ми говорете за история!
luddeN написа:Въже за тоя смотаняк :evil:

"Въже" за тези които са го вдигнали тоя паметник и за тези които го пазят... Като каза "въже" наистина щеше да помогне, но 90 години...трябваше да ви наредим на площада и всички комунисти подред...
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 18 юни 2011 15:59

Дърво без корен написа:Ботев, Левски, Караджата.... те не са свързани с всяко населено място.Трябва ли в София или Благоевград да има паметник на Ботев или Караджата, а във Варна на Яне Сандански?Докато цяла България си беше свързана със социализма и е нормално да има повече такива паметници.И Александър Втори има паметник само в София, но с неговата война е освободена цяла България.Хан Аспарух е създал държавата, но не мисля, че ще е уместно да има паметници във всеки град и село.Граденото е градено и да се срива, само защото не е от "нашите" е не съвсем нормално.
Питах за бул. "Мария Луиза"-защо трябва да носи това име?Какво е направила тя за България?

Без коментар просто ... Ботев и Левски не били свързани с цяла България, а с конкретно мято ... И не трябвало да има техни паметници навсякъде , докато на социализма трябва ... Ти и megan fox, не ви е срам бе :evil: :evil: :evil:
Изображение

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 юни 2011 15:59

MCMXIII написа:Повтарям се но си мисля, че най- добрият вариант е построяване на Музей на комунизма, местим там този и други подобни паметници и готово.

Въпрос: А къде да бъде построен този музей?!

Просто ми е любопитно къде смяташ за правилно да има подобен музей.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Kotzata
Контакти:

Мнениеот Kotzata » 18 юни 2011 15:59

megan fox написа:
А най-забавното е, че повечето от тия дето плюят по съветската армия и комунизма най-вероятно нямат и 20 години, т.е. не са живели изобщо във времената на комунизъм и не знаят за какво става въпрос, но иначе плюят! И не ме разбирайте погрешно, не казвам, че комунизма е добра идеология, просто е смешно да обсъждаш нещо, за което си нямаш никаква представа! Това е все едно никога да не си ял крем карамел, но да обясняваш колко е вкусен или неприятен, защото някой така ти е казал!!! - същото е!

Защо?Всички са еднакво граждани на България и имат право на мнение. Още повече, че младите не само, че не са имали изумителната 'чест' да живеят в Народна Република България, но и й сърбат попарата, която надробиха соц. функционерите. Тези, без спомени преди 1989, могат да се наричат истински социалисти, демократи и т.н. , а не разни хора, откърмени със съветската утопия и още стискащи партийната книжка.

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 18 юни 2011 16:00

Историята е едно,а официалната версия на историята е друго.Аз съм 34 г и само в такъв кратък период от време,колко неща са подменени( неща случили се пред моите очи),да не говорим за период от 80г,180г или 800 ,пък за 8000? .....
Просто четете повече и не се връзвайте много на нещата.
По принцип,нещата са неутрални,ние с нашите възприятия и убеждения им придаваме характер.Това какво е гавра,глупост,геройство или недостойно,го раждаме ние в нашите глави.
Гледайте малко по на широко и не се тормозете за глупости!
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 юни 2011 16:01

Viktor4o_Rs написа:Без коментар просто ... Ботев и Левски не били свързани с цяла България, а с конкретно мято ... И не трябвало да има техни паметници навсякъде , докато на социализма трябва ... Ти и megan fox, не ви е срам бе :evil: :evil: :evil:

Айде като няма какво да кажеш да не ни извърташ думите! Поне не и моите! Къде съм казал, че трябва да има паметници на социализма навсякъде?! Хайде посочи ми къде съм го казал това нещо и ще спра да посещавам форума на Гонг!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Просто казах, че вече наличните паметници трябва да се съхраняват! Но както вече се убедих ти не можеш да мислиш и логиката яко ти куца! За сметка на това обичаш да извърташ чуждите думи и да ги представяш така както ти е удобно!!!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 18 юни 2011 16:03

megan fox написа:
Viktor4o_Rs написа:Без коментар просто ... Ботев и Левски не били свързани с цяла България, а с конкретно мято ... И не трябвало да има техни паметници навсякъде , докато на социализма трябва ... Ти и megan fox, не ви е срам бе :evil: :evil: :evil:

Айде като няма какво да кажеш да не ни извърташ думите! Поне не и моите! Къде съм казал, че трябва да има паметници на социализма навсякъде?! Хайде посочи ми къде съм го казал това нещо и ще спра да посещавам форума на Гонг!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Просто казах, че вече наличните паметници трябва да се съхраняват! Но както вече се убедих ти не можеш да мислиш и логиката яко ти куца! За сметка на това обичаш да извърташ чуждите думи и да ги представяш така както ти е удобно!!!

Не, нищо не извъртам, би трябвало да се срамуваш, за това което си написал, че хилядите имена на паметника от жертвите на комунизма са едва ли не въображаеми и всеки можел да го напише, просто това е гавра с паметта на хиляди загинали българи ;)
Изображение

Потребителски аватар
Gonzi_407
Контакти:

Мнениеот Gonzi_407 » 18 юни 2011 16:04

Neron написа:
Gonzi_407 написа:Уникална простотия! Сега неизвестния майстор да отиде и да боядиса в петолъчки паметника на американските летци загинали докато ни бомбардират през ВСВ!!!!!

Има ли такъв паметник в България?Ако има такъв и той трябва да се махне или дори направо да се взриви.

ЕЕЕЕЕЕ пич ако не си разбрал мини през US посолството в лозенец и ще го видиш! Такива са ни били винаги управниците издигаме паметници на тези които са ни убивали....
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!

ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 18 юни 2011 16:06

megan fox написа:
А най-забавното е, че повечето от тия дето плюят по съветската армия и комунизма най-вероятно нямат и 20 години, т.е. не са живели изобщо във времената на комунизъм и не знаят за какво става въпрос, но иначе плюят! И не ме разбирайте погрешно, не казвам, че комунизма е добра идеология, просто е смешно да обсъждаш нещо, за което си нямаш никаква представа! Това е все едно никога да не си ял крем карамел, но да обясняваш колко е вкусен или неприятен, защото някой така ти е казал!!! - същото е!

Сега, аз съм живял по това време. И за малкото време съм видял много неща. Видял съм как баща ми се водеше враг на народа, защото дядо ми беше свещеник. Постоянно се записваше къде ходи, къде ходим цялото семейство, какво говорим и всяка седмица съседи доносници донасяха тези неща в районното звено на партийната групичка. Видял съм как са се държали с дядо ми като свещеник, с баба ми като негова жена. Знаел е няколко езика и е бил духовен водач на хората, не със сила и издевателства, присъщи на системата тогава, а със знания и доброта. Другият ми дядо е бил заместник директор на второто по големина речно пристанище у нас. Завършил инженерно образование във Варна. Беше много чел и знаещ човек. Само че за да си директор на подобно място, трябва да си партиен член. Е той не е станал член на партията и за директор на пристанището е направен човек, с незавършен 7-ми клас, но партиен член. Продължавам с баща ми - врагът на народа, невиновен, че е син на свещеник, за да не го пратят в лагер, негов втори братовчед - партиен член е гарантирал регулярно за него, за да се спаси от ботуша на системата. Нагледал съм се на комунистическата казарма в Сливница и във Враца, които все още по мое време още не бяха изобщо реформирани или затворени, макар и след 90-та година. Нагледал съм се как как се е чакало за кола в годините, а жилищата, казармите, болниците и повечето сгради са били със сходна архитектура. Нагледал съм се как се чакаше за жилища и ги деляха на категории - първа, втора и трета, крайно нуждаещи и т.н., а категории се взимаха "по заслуги" и зависеше от това "на кой си човек".

Нямаш моралното право да съдиш за "повечето" хората тук при положение, че явно не ги познаваш - например мен. Ако имаш статистика за повечето хора тук - ок, давай я, защото аз лично познавам някои от тук и мога да кажа, че нямат нищо общо с някакви пишлемета, говорещи си глупости, а са сериозни хора.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 18 юни 2011 16:09

MCMXIII написа:
macko_razbivach написа: В момента там се поставят всякакви антирекорди по заплати от рода на евро и нещо на час. Всички в Германия плащаме по процент и нещо от заплатите си, които отиват за източна Германия. И въпреки всичко, ако махнем инфраструктурата, там е по-зле дори и от БГ. А едно време те са нямали право да ходят никъде, само до БГ им е било позволено. Не са могли легално дори до Чехия и Полша, освен като транзит. Може да са наливали пари, но обикновените немци не са го почувствали. Но всички там си уважават историята, независимо каква е била, защото това е тяхната история. Така и трябва и ние. Като нещо не ни харесва, не може просто да се отричаме от него и готово.

Относно за 9ти май и деня на победата, цяла Европа го почита, не само ние, защото това е победа над завладяването на Европа от Хитлеристка Германия. Просто в Русия се казва Ден на победата, а в другите държави Ден на Европа.

В България пък какви рекорди поставяме? Само дето в България половината почитат деня на Европа, а пък друга част почита деня на победата над Хитлеристка Германия ;)
Повтарям се но си мисля, че най- добрият вариант е построяване на Музей на комунизма, местим там този и други подобни паметници и готово.

Потресен съм от някой компетентни мнения. До преди две седмици бях на семинар на тема културни политики в европа със студенти от различни държави. Когато немците представяха културното наследство на Европа, попитаха знаете ли какво празнуваме на 9-ти май- повечето хора знаеха, че е денят на Европа, малко от коя коя годин, чия инициатива е и какъв е замисълът й, само наште се изцепиха победата над фашистка германия или пък края на войната (които както знаем е на съвсем друга дата) ....... другите студенти даже не разбраха каква е връзката с това. Тези неща, дето си ги говорим, че деня на Европа и деня на победата са едно и също, ама с различни думи са пълни глупости ;)

иначе от темата става ясно, че в Бг още си има хора, които се кефят на комунзма и си искат паметника, щото за тях комунизма си е хубаво нещо - еми, значи точно за това трябва да го няма, ако сме преодолели тоя проблем - ок, нека си стои, но щом още хората го почитат....... ходете си в Русия бе - България е за Българите (от какъвто и етнос да били, но спазващи общите ценности)
[center]Изображение[/center]

Върни се в “Архив”