Viktor4o_Rs написа:megan fox написа:acmilan написа:Естония си събори паметниците.Чест прави на тази малка държава,че скъса с комунистическото си минало.Само ние не сме.Неслучайно тримата първи в държавата са членове на БКП...
[offtopic]А ти наясно ли си, че до 1989-а в България е имало две партии БКП и БЗНС, като втората е съществувала проформа, колкото да има някаква опозиция... много ясно, че сегашните ни управници, всичките до един са били членове в БКП, то просто не е имало други партии по онова време!
Че много големият демократ Иван Костов е лектор по... Научен КОМУНИЗЪМ! На този човек комузнима му е набит до мозъка на костите, но иначе се води демократ![/offtopic]
Много ми е Х всички, които сте против съветската армия... какво лошо сте видели от нея, че я плюете? Или просто някой ви е казал, че е много лоша и хоп веднага айде да й скачаме насреща! Че след падането на комунизма всички бързайки да покажат, че България е скъсала с миналото си избълваха куп лъжи и измислици, които повторени 100 пъти станаха "истини"!
Ето ви един факт: За нас Христо Ботев е една светиня, един велик човек, а знаете ли, че от историческа гледна точка за Европа той е човека извършил първият терористичен акт - отвличането на кораба Радецки, за да могат Ботев и четата му да стигнат до България?! С други думи това, което за едни е лошо, за други не е! Но историята трябва да се уважава и да се съхранява, защото тя учи! В противен случай няма да са далеч времената, когато и ние ще бъдем със същите промити мозъци като вентилаторите (макетата)! Един паметник не вреди на никого, но неговото съхранение показва що за народ сме!!! Най-лесно е да се руши, но далеч по-трудно е да се създава!
Вече имаме сравнение и между Ботев и Съветската армия, браво
И кое е измислица от всичко - че са ни обявили война, че са грабели, пиянствали, натикали по лагерите и убили хиляди българи ? Какво лошо сме видели от нея ли - ами аз ти препоръчвам да видиш един друг паметник, този до НДК, на жертвите от комунизма, на една малка част от жертвите на комунизма ...

Не, не сравнявам Ботев и съветската армия, а ви давах пример за възприятие на нещата! Че това, което е лошо за едни хора е добро за други! Ако толкова ти е ограничено мисленето и не успя да го загрееш... много жалко за теб!
А колкото до снимките, които ми показваш... нали ти е ясно, че и аз мога да построя паметник на неща си и на него да напиша каквото си поискан... това не означава, че това нещо наистина се е случило! Наистина доста от хората у нас са с промити от псевдодемокрацията мозъци и наистина сме заприличали на макетата в това отношение... Жалко, много жалко!
Следната поговорка се оказва наистина вярна: "Една лъжа повторена 100 пъти става истина"!

А най-забавното е, че повечето от тия дето плюят по съветската армия и комунизма най-вероятно нямат и 20 години, т.е. не са живели изобщо във времената на комунизъм и не знаят за какво става въпрос, но иначе плюят! И не ме разбирайте погрешно, не казвам, че комунизма е добра идеология, просто е смешно да обсъждаш нещо, за което си нямаш никаква представа! Това е все едно никога да не си ял крем карамел, но да обясняваш колко е вкусен или неприятен, защото някой така ти е казал!!! - същото е!