delqnski47 написа:Кой унищожил кви 5 лева бе пич!Руснаци като руснаци,това е!Разликата е в управлението ''най горе''!Нищо друго!
Четете малко история преди да се излагате така бе хора

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
delqnski47 написа:Кой унищожил кви 5 лева бе пич!Руснаци като руснаци,това е!Разликата е в управлението ''най горе''!Нищо друго!

delqnski47 написа:НИКОЙ не е казал,че трябва да се строи паметник на Хитлер и Османската Империя,а че не трябва да се рушат исторически паметници!СТИГА СТЕ СЪДИЛИ,ами помислете малко на по философски така....!Знам,че ви е трудно,но се пробвайте!
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

delqnski47 написа:НИКОЙ не е казал,че трябва да се строи паметник на Хитлер и Османската Империя,а че не трябва да се рушат исторически паметници!СТИГА СТЕ СЪДИЛИ,ами помислете малко на по философски така....!Знам,че ви е трудно,но се пробвайте!
acmilan написа:megan fox написа:Kotzata написа:Да сравняваш паметника на съветската армия с този на връх Шипка си е тъпичко.
А да искаш да изтриеш паметника на съветската армия е още по-тъпичко, защото сега щяхме да говорим на турски и ако изобщо имаше паметник на Шипка... щеше да е на някой паша!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Трудно мога да си представя по-елементарно мнение по темата,ще ме извиняваш...Ти въобще осъзнаваш ли какво си написал?Какво общо има Червената армия,окупатор на половин Европа с руската войска на царя?Общото е,че едната е унищожила другата...
Дърво без корен написа:Viktor4o_Rs написа:А в Австрия случайно да е имало комунистически режим, Народен съд , лагери като Белене и ей такива хубави работи
В Германия не съм чул да е съборен паметника на Съветският воин в Трептов парк, а Германия има най-голямо осование да го направи.
Австрия е била с присъствие на съветски войски 10 години по споразумение, но след изтичането на срока са се изтеглили.

bai Momchil написа:Турското робство и Комунизмът (1944) - сравнения
Държавата попада под чуждо владичество - разбира се под владичеството на СССР, страната има "късмета" да се управлява автономно от българи, които обаче са готови да се откажат от автономията и дори предлагат България да стане съветска република (съветско робство).
Елита на нацията е убит - и в двете събития елита на нацията е унищожен. Аристокрацията е избита или избягва в емиграция.
Убийство на хиляди невинни българи - Докато османлиите са клали, то комунистите избиват множество българи "в името на народа".
Робство - османлиите откарват робите към диарбекир, комунистите към Белене и другите лагери под името Политзатворници.
Ангария и робски труд - турците принуждават българите да им работят ангария, комунистите ги откарват на бригади да строят пътища/язовири и/или на ленински съботници.
Ограбване на националните богатства - турците прибират всичко до което се докопат. Руснаците и комунистите също. Историческият архив е откаран в Москва като военнен трофей.
Присвояване на имущество - и едните и другите са присвоили имуществата на българите.
Религия - турците са налагали насилственно исляма, комунистите са забранявали религията като цяло.
Издигайте им паметници...
bai Momchil написа:delqnski47 написа:НИКОЙ не е казал,че трябва да се строи паметник на Хитлер и Османската Империя,а че не трябва да се рушат исторически паметници!СТИГА СТЕ СЪДИЛИ,ами помислете малко на по философски така....!Знам,че ви е трудно,но се пробвайте!
Кой ти говори за унищожаване? Паметника е нещо пред което народа да се прекланя и да се гордее с него. Съветската армия не е нанесла доста щети на България. След като паметника е исторически - да се премести в историческият музей, а не да стои в центъра на София или като Альоша на най-видното място в Пловдив.
Тия паметници са позор.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост