Димитър Димитров: "Има кой да възроди Дунав"
Дунав 2010 получи право да играе в Североизточната "В" група, но този ангажимент породи десетки въпроси. Ето защо председателят на БФС-Русе Димитър Димитров изясни част от тях в интервю пред вестник "Утро". Публикуваме акцентите от това изявление:
Г-н Димитров, как се стигна до зелената светлина пред Дунав 2010?
Разговорите в зоналния съвет във Варна в продължиха близо 4 часа. След като стана ясно, че областните централи в Разград, Силистра и Търговище няма да лансират отбори за участие в баражите, заложих на тезата, че Русе разполага с основа като терени и школи да формира отбор за "В" група. Колегите се съгласиха, че критериите за участие на наш отбор в зоната са покрити, затова и гласуваха благосклонно за Дунав 2010. Веднага искам да благодаря на д-р Симеон Симеонов, защото в качеството си на председател на УС на клуба предостави съдебната регистрация на Дунав 2010.
А как клубът ще отговори на най-важния критерий с финансовото подсигуряване?
Срещнах се с политици и бизнесмени, за да им покажа, че вече разполагаме с документ за участие на отбор във "В" група. Не искам засега да споменавам имена, но това са отговорни хора, които приемат присърце идеята за възстановяването на русенския футбол. Надявам се, че темата с финансите ще търпи положително развитие.
Става ли в случая дума за обединение между Дунав 2010 и Дунав на Стойне Стойнев?
Не, Дунав на Стойнев е позор за Русе! Тъжното е, че докато Лудогорец влезе в "А" група, а Светкавица се гласи за баражи, ние говорим как Русе ще има тим в зоната. А що се отнася до "истинския" Дунав ще ви кажа, че 8 футболисти напират да получат по съдебен път възнаграждения със стара дата.
Как ще се формира ядрото на новия Дунав?
Идеята на д-р Симеонов е към отбора да се присъединят попълнения от Две могили. Това са русенски момчета като Пламен Сашев, Алеф Караосман, Радомир Хараланов и др..Към тях ще се добавят и най-перспективните момчета от юношеския отбор на Дунав с треньор Митко Тотев.
Кой ще е треньор на обора?
Аз не решавам тези неща.
~!~!~!~!~!~!~!~!~!~!~!
Веселинов: "Нуждаем се от дългосрочно решение за Дунав"
С напредване на процеса по възстановяването на ФК Дунав се събират все повече мнения и предложения на общественици, бизнесмени и др..
Искрен Веселинов, бивш председател на УС на ФК Дунав преди управлението на Божидар Йотов и Валентин Христов, общински съветник и доскорошен председател на общинския съвет в Русе изрази своята позиция за бъдещето на клуба:
"Измина повече от половин година откакто престана да съществува представителния отбор на ФК "Дунав" - Русе. На въпроса за бъдещето на футбола в нашия град няма ясен отговор. Ежедневно съветниците от нашата група, а навярно и много други, имат среща с млади хора, с фенове на тази игра и на родния "Дунав", които настояват да не бягаме от отговорност и да търсим решение подобно на много други общини в България. Искам да напомня, че развитието на футбола като социалнозначим спорт е част от приетата от нас стратегия в този ресор.
Наближават избори и ще бъде голямо изкушението да се заиграва с темата, да се партизира, да се търсят палиативни решения, които могат да доведат до краткотрайни резултати с оглед харесване на електората, но не и да доведат до устойчивост на процеса. Мисля, че наш дълг като отговорни представители на местното самоуправление е да предотвратим подобни импровизации и да иницираме отговорна дискусия по проблема.
Предлагаме да се проведат извънредни заседания на постоянните комисии по икономическа политика и младежта и спорта, които да излязат със становища по следните въпроси:
1. Как да се гарантира възраждането на футбола в нашия град в съответствие със стратегията, която сме приели.
2. Възможно ли е създаването на общински футболен клуб или иницииране на включването на общината по приемлив начин, под определена форма, при ясни условия във вече съществуващ клуб, който със съвместните усилия на местната власт и бизнеса да върне името на "Дунав" - Русе на футболната карта на България.
3. Какви са възможните способи за финансиране или съфинансиране на такъв отбор от общинския бюджет или дружествата - собственост на общината
4. Да се изработи стратегия за устойчивото развитие на тази игра, така че русенския отбор да присъства в професионалния футбол на България. Считам, че нашите колеги от двете комисии имат нужната компетентност да ни предложат решения, които на свое заседание да официализираме и да приключим мандата си с достойнство, изпълнили дълга си пред оная немалка част от русенци, които считат, че обичта им към родния ФК "Дунав" е част от идентичността им като русенци и елемент на местния патриотизъм".
Новини за Дунав
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Новини за Дунав
Дунав ЗАВИНАГИ
Червени Шивачки Не Струвате !
- Bartolomej
- Контакти:
Re: Новини за Дунав
Новини за Дунав(0)
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита
Акулите нападат само от глад или при самозащита
Аз не мога да разбера логиката на гонг отбори като Академик,Монтана,Калиакра които да имат най-много 1-2 фена тука да имат форуми,само защото са в А група,а отбори които имат фенове които да пишат за тях-да нямат.То е в тяхна полза-ще има по-голяма активност и нови потребители 

mazut написа:Аз не мога да разбера логиката на гонг отбори като Академик,Монтана,Калиакра които да имат най-много 1-2 фена тука да имат форуми,само защото са в А група,а отбори които имат фенове които да пишат за тях-да нямат.То е в тяхна полза-ще има по-голяма активност и нови потребители
В България , логика няма

mazut написа:Аз не мога да разбера логиката на гонг отбори като Академик,Монтана,Калиакра които да имат най-много 1-2 фена тука да имат форуми,само защото са в А група,а отбори които имат фенове които да пишат за тях-да нямат.То е в тяхна полза-ще има по-голяма активност и нови потребители
Аз не мога да разбера Дунав какво имат.За Академик не знам,но Монтана когато бяха в Б група имаха по 3000 човека на всеки мач и въпреки,че феновете им може да не са толкова екзалтирани като на други отбори с повече традиции във футбола мога да кажа ,че интереса от хората в града към отбора е по голям от доста други отбори от по голями градове.
difeza написа:mazut написа:Аз не мога да разбера логиката на гонг отбори като Академик,Монтана,Калиакра които да имат най-много 1-2 фена тука да имат форуми,само защото са в А група,а отбори които имат фенове които да пишат за тях-да нямат.То е в тяхна полза-ще има по-голяма активност и нови потребители
Аз не мога да разбера Дунав какво имат.За Академик не знам,но Монтана когато бяха в Б група имаха по 3000 човека на всеки мач и въпреки,че феновете им може да не са толкова екзалтирани като на други отбори с повече традиции във футбола мога да кажа ,че интереса от хората в града към отбора е по голям от доста други отбори от по голями градове.
Сигурен ли си, на мача Дунав - Спартак Варна имаше 9000 души
Дунав ЗАВИНАГИ
difeza написа:mazut написа:Аз не мога да разбера логиката на гонг отбори като Академик,Монтана,Калиакра които да имат най-много 1-2 фена тука да имат форуми,само защото са в А група,а отбори които имат фенове които да пишат за тях-да нямат.То е в тяхна полза-ще има по-голяма активност и нови потребители
Обявявам това мнение,като едно от най-неадекватните които съм чувал някога в този форум.Ти усещаш ли,колко нелепо и смешно твърдение се опитваш да наложиш като сравняваш Монтана и Дунав ? Аз си залагам живота,че Монтана,когато бяха в "Б" група нямаха 3 хил. средна посещаемост,това бяха плод на "патриотично" настроени местни журналисти,които надуваха яко балона.Нали по-тази логика,първата година на Монтана в "А" група,сигурно трябваше да има по 5-6 хил. средна посещаемост,а то какво стана ? Пълен стадион с Левски и ЦСКА и всичко друго я има 3 хил. я няма.А незнам,какво да ти обяснявам за Дунав,срамно ми е изобщо да правя съпоставка между моят любим отбор и този на Монтана.
Добрин Добрев ще е един от новите спонсори на Дунав! Целта е незабавно връщане в Б група!
RUSE написа:Добрин Добрев ще е един от новите спонсори на Дунав! Целта е незабавно връщане в Б група!
Ти сериозно ли Б група???????
Най-Скоро Трябва да сме в А, искам да вида Дунав и един кой си са новите членове на А група
Дунав ЗАВИНАГИ
- фифи перото
Дунав да не е прелял,че се притесних?
Make love ,not war!`
Тошо, кажи си!
[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]
Тошо, кажи си!
[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]
Върни се в “Футбол - България”