Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Corwin написа:Стига си страдал бе, тия фирми дето ги изброи не са ли на НЯКОГО? Собствениците ще си назначават когото си искат, ако искат кучето си ще назначат. Някой като е капацатитет да си прави своя фирма и да изхвърля пълните с некадърници фирми от бизнеса. Баси, да не са ни длъжни работодателите? Тяхна си е фирмата, каквото искат ще си правят.
Виж, вече са държавни позиции е друг въпрос, само дето онова определено не е 'добра' работа.
Gateca написа:Corwin написа:Стига си страдал бе, тия фирми дето ги изброи не са ли на НЯКОГО? Собствениците ще си назначават когото си искат, ако искат кучето си ще назначат. Някой като е капацатитет да си прави своя фирма и да изхвърля пълните с некадърници фирми от бизнеса. Баси, да не са ни длъжни работодателите? Тяхна си е фирмата, каквото искат ще си правят.
Виж, вече са държавни позиции е друг въпрос, само дето онова определено не е 'добра' работа.
Еми почти всички тея фирми са приватизирани за жълти стотинки срещу съответната комисионна или процент, основани са благодарение на изпраните пари от куфарчетата с милиони долари комунистически пари, служат за пране на пари (малка част от тях) или са собственост на някое партийно отроче обвързано до девето коляно с управляващата върхушка от БКПАко ми кажеш, че има честно изкарал парите си милионер - собственик на голям завод или фирма явно живееш в някакъв друг свят или си изключително заблуден.
Явно не ти се е налагало да си търсиш работа от много години или си назначен след съответното обаждане. Или пък живееш със странните илюзии, че щом някой плаща от джоба си,ще търси професионалист,а не "свой" човек,че няма да го интересува на колко години е,а какво може и знаеИмам двама братовчеди, които работят в Германия и един в САЩ и точно в подобни страни това е реалност.Може някога и да стане и в България, ама не в близките десетилетия! Не, че няма шуробаджанащина на запад, но е сведена до абсолютен минимум.
Опитвам се да кажа, че намирането на добра работа без връзки в България е немислимо, за болшинството от българите поне на този етап. И няма значение колко езика знаеш и какво си завършил ако има готов "наш" човек или ти живееш в матрицата щом не знаеш тези неща. Обаче ти си на логиката, че работодателите трябва да си назначат и кучетата щом искат, както и разни знайни и доказани некадърници, които редовите работници едва траят, а способни и квалифицирани хора да бъдат отхвърлени с лека ръка, защото така решавал собственика. После се чудим защо има емиграция и защо сме най-скапаната държава в Европа.
veselin111 написа:Аз лично до сега като съм си търсил работа винаги съм я намирал по обяви - интернет и вестници. Кандидатствал съм си по нормалния начин, ходил съм на интервю и никога до сега не ми се е налагало да търся познати или други странични връзки, по които да си уреждам работа, надявам се и да не ми се наложи. Може би съм късметлия, че съм попадал на такива фирми, но ми харесва това което правя и съм доволен от работата си.
Знам че има фирми, които си назначават свои хора на хубави позиции и по добро заплащане, но това е частен сектор и всеки собственик прави каквото си иска - най-лошото в такива случаи, е че обикновените работници трябва да работят и за т.нар. връзкари, за да изкарват и техните заплати, че фирмата да не е на загуба.
Потребители, разглеждащи този форум: jokercheto82, rhaegar и 5 госта