Одобрявате ли идеята за плейофна група за определяне шампион

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

donpacko
Контакти:

Re: Одобрявате ли идеята за плейофна група за определяне шампион

Мнениеот donpacko » 14 юни 2011 16:03

Аз съм за вариант със 12 отбора,след редовния сезон се разделят на две половини,едните играят за шампион другите за изпадане.Там всеки отбор ще има по още 10 мача.Вместо сегашните 30,ще станат 36 със плейофите и мачовете от редовния сезон

Потребителски аватар
malchev
Контакти:

Мнениеот malchev » 14 юни 2011 16:04

LaRgO написа:
malchev написа:
LaRgO написа:Голяма глупост за тези плейофи. Цял сезон се трудиш, завършваш на първо място, но идва някакъв тъп плейоф, на някоя тренировка се контузва някой футболист или просто нямаш късмет и чао шампионска титла. Е, честно ли е ? За какво цял сезон си бил на първо място ? Какъв е смисълът да се трудиш цял сезон да си първи ? Ами карай го по-леко, завърши си на 4-то място, 30 точки зад 1-я и пак може да станеш шампион. Пълни глупости.

Е за какво пишеш глупости ? Прочети първо за какво става думе де.. как в 6 мача ще наваксаш 30 точки пасив?
Това са просто 6 допълнителни кръга за първите и последни 4 отбора.

30 т., 3т. 4т. има ли значение ? Честно ли е да завършиш на първо място и да го загубиш заради плейофи ? Отговори ми какъв е стимулът да завършиш първи ?

Еми бате зависи как гледаш на плейофа.. аз гледам на него като на допълнителни 6 кръга. Т.е. гледаш кой е първи накрая..
Просто в сегашния си вид това първенство е трагедия. По принцип съм най-много зА 10 отбора и 4 мача помежду им, но така много отбори ще трябва да изхвърчат.

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Мнениеот rebelheartous » 14 юни 2011 16:06

Аз съм за 10 отбора, но без вътре да са Литекс, Левски и ЦСКА. Как ви се струва? Ще гледаме 4 пъти Миньор - Монтана и Локо (сф) - Славия пред 100 човека. :mrgreen:

Потребителски аватар
Gruntax
Контакти:

Мнениеот Gruntax » 14 юни 2011 16:08

Всички, които пишат за мачове на неутрален терен да се замислят по колко публика ще има на тези мачове. Няма да има и по 5000 души уж на най-завързаните мачове. Просто е абсурдна тази идея.
Аз съм си за 16 отбора, само че да е с много по-сериозен контрол. Стадионът ти е картофена нива, без осветление и без седалки - вън от А група! Нямаш финансови гаранции, че ще изкараш сезона - вън от А група!

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 14 юни 2011 16:10

схемата с 16 отбора е класическа и не пречи с нищо на нивото на футбола ни, недейте да търсите там проблемите, виж 2 те Б групи са пълен майтап, мачовете се играят за хората , една не много ясна система на шампионата няма да помогне никому

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Мнениеот rebelheartous » 14 юни 2011 16:14

stg333 написа:схемата с 16 отбора е класическа

:idea:

+1000

Потребителски аватар
v.s.
Контакти:

Мнениеот v.s. » 14 юни 2011 16:16

Представям си ако тази година имаше плейофи, как Локо Сф и ЦСКА нямаше изобщо да уреждат мачове като не играят за нищо.
А за мачовете на неутрален терен-има такива като Ботев Пд-Локо Пд,които няма как да се организират в чужд град.Представете си няколко хиляди от двете публики да пътуват по един и същи път и всичко да мине спокойно.
100 години под светлините на най-ярките прожектори.

Потребителски аватар
noi
Контакти:

Мнениеот noi » 14 юни 2011 16:18

todorov написа:Твърдо не! Преди години бяха направили подобен експеримент и резултата беше катастрофален. Най-добре е като в Шотландия. Висша лига от 10 отбора, които играят по 4 пъти помежду си. Така всеки отбор ще изиграе по 36 мача за първенство.

Отборите в Шотландия са 12 и се играят 38 кръга(всеки играе срещу др отбори по 3 пъти, след това отборите от първата и втората 6-ца се срещат по още веднъж)

Потребителски аватар
LaRgO
Контакти:

Мнениеот LaRgO » 14 юни 2011 16:47

malchev написа:Еми бате зависи как гледаш на плейофа.. аз гледам на него като на допълнителни 6 кръга. Т.е. гледаш кой е първи накрая..
Просто в сегашния си вид това първенство е трагедия. По принцип съм най-много зА 10 отбора и 4 мача помежду им, но така много отбори ще трябва да изхвърчат.

Аз пък гледам на него като на несправедливост. За 10 отбора и да играят по 4 пъти по мога да се съглася, ама за плейофи... Нечестно си е за мен.

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 14 юни 2011 17:17

единствен компромис може да бъде разиграване на 2 места за ЛЕ или 1 и 2 от изпадащите, 1 да си изпада твърдо. примерно
шампиона ясен, втория нека си играе в ЛЕ а 3-6 да играят помежду си за останалите 1 или 2 места, при изпадащите 16 ия изпада а 10-15 играят , нещо такова може да се измисли и ще има ефект, като отборите които са на по горни места да са домакини.

Върни се в “Футбол - България”