Otherside написа:Аз съм учителка и тази анкета ме обижда. Млада съм, но искам да съм перфектна в работата си. Винаги работя с желание, винаги съм била старателна и отговорна.
Учениците ми са казвали, че аз съм по-загрижена за тях, отколкото те самите за себе си. В училище съм им като втора майка. Освен да преподавам, съм възпитател и педагог. И звероукротител.
Винаги съм била приятелка с учениците и сме се разбирали.
В края на всяка година на учениците ми им предстои външно оценяване, ние му казваме изпит, защото си е точно като изпит. Това е едно напрежение през цялата учебна година, да не казвам какво ми е тази и следващата седмица. И то точно около рождения ми ден.
Не мога да не се похваля, че всеки ден печатам допълнителни материали и упражнения, които им раздавам. И пак да се похваля, че ползвам лаптоп и проектор за часовете, защото е много по-лесно, освен упражненията на листите пред себе си, учениците да ги виждат и на PowerPoint презентация.
Миналата година имаше ученици с отлични оценки на външното им оценяване и аз съм изключително благодарна на тези деца. Това беше възнаграждение за моя и техния труд. Пожелавам на всички учители да изпитат такава любов от учениците си, както аз я изпитах миналата година.
Но трябва да призная, че и много се ядосвам и повишавам тон в час когато очакванията ми не се получават. Един не си написал домашното, друг няма желание да научи нещо, трети е нагъл и отговаря. Да съм учителка ми беше цел, но това е била някаква романтична представа за мен. Друго е когато се гмурнеш в действителността. Аз вкъщи, макар да си знам урока и материала наизуст, за да го подготвя за следващия ден, ми отнема повече време, отколкото учениците да се подготвят.
Имам много сериозни колеги, които също съвестно си вършат работата.
П.П. Нямах намерение да пиша, но това обществено мнение лично мен ме обижда.
Госпожо или госпожице,в никакъв случай,тази анкета не цели да обижда някого-най-малко пък вас учителите!
Причините,които ме подтикнаха да направя тази тема са много ,но най-вече,тревожните факти ,които всички ние слушаме всеки ден-Насилие в училище,учители бият ученици и обратно,резултатите от матурите и външното оценяване след 4 и 7 клас,които са доста стряскащи..и още куп други неща от този калибър,които малко или много имат сериозно влияние !
Друга съществена причина е,че учениците са вечно недоволни от учителите и обратно!
И затова реших да пусна тази анкета тук,където 50% от участниците в този форум са ученици и най-добре могат да изразят становището си!
Извинявам се още един път ,ако по някакъв начин съм ви обидил!