Въпрос за българския учител ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Въпрос за българския учител ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Otherside
Контакти:

Re: Въпрос за българския учител ?

Мнениеот Otherside » 13 юни 2011 23:52

jusi123 написа:
Госпожа която гледа спорт и се интересува от него СУПЕР .. ако имахме такива и в моето училище цял час щяхме да си говорим за спортните събития през изминалия ден :lol: :lol:

С моите си говорим за спорт през междучасията. А в часа се е случвало ако не разберат нещо, да го обясня със спортен пример, по-ясно им става. Но ми прави впечатление, че все по-малко ученици се интересуват от футбол. Повечето харесват волейбол, навярно заради успехите, на които са свидетели.

Потребителски аватар
boston celtics
Контакти:

Мнениеот boston celtics » 13 юни 2011 23:53

В баскетбола е истината,махни го футбола,шегувам се. :)
Дали това, което не те убие те прави силен да продължиш, да искаш да загубиш, но победиш, да искаш да убиеш, но да спасиш, да имаш много, но да не споделиш, да видиш пътя, но да се отклониш, да се кълнеш,че няма да бъдеш друг,но да се промениш...

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 13 юни 2011 23:54

Otherside написа:Аз съм учителка и тази анкета ме обижда. Млада съм, но искам да съм перфектна в работата си. Винаги работя с желание, винаги съм била старателна и отговорна.
Учениците ми са казвали, че аз съм по-загрижена за тях, отколкото те самите за себе си. В училище съм им като втора майка. Освен да преподавам, съм възпитател и педагог. И звероукротител.
Винаги съм била приятелка с учениците и сме се разбирали.
В края на всяка година на учениците ми им предстои външно оценяване, ние му казваме изпит, защото си е точно като изпит. Това е едно напрежение през цялата учебна година, да не казвам какво ми е тази и следващата седмица. И то точно около рождения ми ден.
Не мога да не се похваля, че всеки ден печатам допълнителни материали и упражнения, които им раздавам. И пак да се похваля, че ползвам лаптоп и проектор за часовете, защото е много по-лесно, освен упражненията на листите пред себе си, учениците да ги виждат и на PowerPoint презентация.
Миналата година имаше ученици с отлични оценки на външното им оценяване и аз съм изключително благодарна на тези деца. Това беше възнаграждение за моя и техния труд. Пожелавам на всички учители да изпитат такава любов от учениците си, както аз я изпитах миналата година.
Но трябва да призная, че и много се ядосвам и повишавам тон в час когато очакванията ми не се получават. Един не си написал домашното, друг няма желание да научи нещо, трети е нагъл и отговаря. Да съм учителка ми беше цел, но това е била някаква романтична представа за мен. Друго е когато се гмурнеш в действителността. Аз вкъщи, макар да си знам урока и материала наизуст, за да го подготвя за следващия ден, ми отнема повече време, отколкото учениците да се подготвят.
Имам много сериозни колеги, които също съвестно си вършат работата.

П.П. Нямах намерение да пиша, но това обществено мнение лично мен ме обижда.

Госпожо или госпожице,в никакъв случай,тази анкета не цели да обижда някого-най-малко пък вас учителите!
Причините,които ме подтикнаха да направя тази тема са много ,но най-вече,тревожните факти ,които всички ние слушаме всеки ден-Насилие в училище,учители бият ученици и обратно,резултатите от матурите и външното оценяване след 4 и 7 клас,които са доста стряскащи..и още куп други неща от този калибър,които малко или много имат сериозно влияние !
Друга съществена причина е,че учениците са вечно недоволни от учителите и обратно!
И затова реших да пусна тази анкета тук,където 50% от участниците в този форум са ученици и най-добре могат да изразят становището си!

Извинявам се още един път ,ако по някакъв начин съм ви обидил!

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 14 юни 2011 00:00

Верния отговор е - "ОТЧАЯН"
питайте вашите родители какво е било по тяхното време в училище, или даже по времето на вашите дядовци, и го сравнете със сегашния бълвоч, в което се е превърнало училището!
по точка 4, отговорността е на министрите, защото те определят как учителя да си върши работата!
по точка 3, отговорността е на психиката на учителя, рано или късно при дадени обстоятелства им гръмват бушоните и им се променя мирогледа!
точка 2 е много интересна и не отговаря на действителността, защото например в къщи те си имат компютри с четириядрен процесор и уиндолс 7, докато на работа трябва да положат допълнителни усилия за да се справят с 40-годишния Правец с ДОС-овска операционна система!
единствено точка 1 се доближава да нещастната истина на горкия даскал! ОГРАНИЧЕН, от държавата и бюджета, от родителите, които безхаберничат за образованието на децата си, ограничен да живее достойно!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
MQplaya
Контакти:

Мнениеот MQplaya » 14 юни 2011 00:21

Трябва да има и отговор за тези, като моя учител по физкултура - ПИЯНИЦА!!! :) :lol:

Proteccao
Контакти:

Мнениеот Proteccao » 14 юни 2011 00:32

Като бях ученик всеки преподавател ми се виждаше или злобен или некомпетентен или непукист. Но след като завърших погледнах от съвсем друга перспектива на нещата и разбрах, че всички учители (или поне тези които са ми преподавали на мен) просто си вършат работата и се опитват да научат подивяла група дечурлига на нещо. Всеки си има различни методи, но целта им е една и съща! Но за жалост нито децата, нито учителите имат добра материална база и подходящи условия за преподаване/учене.

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 14 юни 2011 00:34

Ако си намеря сериозна работа,покрай която да разполагам с времето с удоволствие бих практикувал педагогика.Това нещо както и научната работа в действителност доста ме вълнуват,и имам намерение да продължа образованието си като докторант и асистент във университет.Но няма как да стане с месечна заплата 350 лв,без друг сериозен доход.Получих вече и предложението да остана във ВУЗа ми и до няколко години да преподавам,остана само да намеря и сериозна работа да намеря за да връзвам дохода.

Потребителски аватар
magga
Контакти:

Мнениеот magga » 14 юни 2011 00:55

smoothc написа:
Otherside написа:Аз съм учителка и тази анкета ме обижда. Млада съм, но искам да съм перфектна в работата си. Винаги работя с желание, винаги съм била старателна и отговорна.
Учениците ми са казвали, че аз съм по-загрижена за тях, отколкото те самите за себе си. В училище съм им като втора майка. Освен да преподавам, съм възпитател и педагог. И звероукротител.
Винаги съм била приятелка с учениците и сме се разбирали.
В края на всяка година на учениците ми им предстои външно оценяване, ние му казваме изпит, защото си е точно като изпит. Това е едно напрежение през цялата учебна година, да не казвам какво ми е тази и следващата седмица. И то точно около рождения ми ден.
Не мога да не се похваля, че всеки ден печатам допълнителни материали и упражнения, които им раздавам. И пак да се похваля, че ползвам лаптоп и проектор за часовете, защото е много по-лесно, освен упражненията на листите пред себе си, учениците да ги виждат и на PowerPoint презентация.
Миналата година имаше ученици с отлични оценки на външното им оценяване и аз съм изключително благодарна на тези деца. Това беше възнаграждение за моя и техния труд. Пожелавам на всички учители да изпитат такава любов от учениците си, както аз я изпитах миналата година.
Но трябва да призная, че и много се ядосвам и повишавам тон в час когато очакванията ми не се получават. Един не си написал домашното, друг няма желание да научи нещо, трети е нагъл и отговаря. Да съм учителка ми беше цел, но това е била някаква романтична представа за мен. Друго е когато се гмурнеш в действителността. Аз вкъщи, макар да си знам урока и материала наизуст, за да го подготвя за следващия ден, ми отнема повече време, отколкото учениците да се подготвят.
Имам много сериозни колеги, които също съвестно си вършат работата.

П.П. Нямах намерение да пиша, но това обществено мнение лично мен ме обижда.

Госпожо или госпожице,в никакъв случай,тази анкета не цели да обижда някого-най-малко пък вас учителите!
Причините,които ме подтикнаха да направя тази тема са много ,но най-вече,тревожните факти ,които всички ние слушаме всеки ден-Насилие в училище,учители бият ученици и обратно,резултатите от матурите и външното оценяване след 4 и 7 клас,които са доста стряскащи..и още куп други неща от този калибър,които малко или много имат сериозно влияние !
Друга съществена причина е,че учениците са вечно недоволни от учителите и обратно!
И затова реших да пусна тази анкета тук,където 50% от участниците в този форум са ученици и най-добре могат да изразят становището си!

Извинявам се още един път ,ако по някакъв начин съм ви обидил!

Резултатите са на учениците,не на даскалите :!: Аз лично сега имам на матурата по БЕЛ 5,35 по английски 5,25 :roll: познавам и хора с 6,00 в моето училище средния успех е 5,50 ( учех в 31 СУЧЕМ София) и познавам още доста хора които имат не лоши резултати по БЕЛ за другите матури е относително,а за изпитите след 4 клас брат ми държа такъв и мога да ти кажа,че е адски тъпо да стресираш едно дете на 10 с нещо от сорта на "малка матура" пълна глупост :) А насилие в училище преди не е имало ? И какво значи насилие ? Масово явление ли е ? А ако очакваш от хора 9-10 клас да си изкажат мнението безпристрастно значи си в адската грешка :lol: за всеки ученик даскал е равно на :evil: Признавам си,че за 5 години имаше поне 3-4 даскали които много ме дразнеха,но сега като завърших много се радвам,че са ме тормозили,за да науча нещо :) И пак да се върна на матурите знаеш ли колко точки трябва да изкараш за имаш 3 ? 23 от 100 :roll: КОЛКО тъп трябва да си,за да нямаш поне 3 и нещо :) Учителката е много права,а хора като теб и много други които само го карат на слухове ... айде да не казвам,защото вече 2 мнения ми бяха изтрити надявам се това да не бъде ама кой знае

levskifenka
Контакти:

Мнениеот levskifenka » 14 юни 2011 00:56

Някой беше отвърнал с въпрос какъв е ученика. Трябва да се добавят и :неконтрулируем,агресивен,опасен,апатичен... :( За съжаление в доста случаи е така.Все повече стават тези деца.Като дъщеря на учителка знам,че през последните няколко години става все по-зле и по-зле.Няма елементарно възпитание,уважение,да не говорим за желание да се учи.Аз съм завършила преди едва няколко години,но разликата е огромна.Имаше,естествено такива моменти,но чак така...После родители,оставили децата си без контрол и възпитание,търсят отговорност от учителя.И те са нагли понякога,какво остава за тийнейджърите.Естествено,има и големи недоразумения след учителите,но в по-голямата си част това са свестни,образовани хора,които както споменаха по-нагоре трябва да са и психолози и звероукротители и преподаватели и чиновници...Някой пък спомена за парите.... :lol: :lol: :lol: :lol: Мисля,че няма нужда от коментар.След всичките му там ''корекции на заплатата''преди да стигнат парите по картите,то става направо смехотворно.

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 14 юни 2011 01:44

Докато оценяващите ме на матурите учители са по-неграмотни от мен, няма да имам добро мнение за българския учител като цяло. Другото са глупости. Разбира се, това не значи, че няма добри учители - напротив, има, при това са мнозинство или почти изравнени с некадърните. Само че това не е достатъчно. Професия като учителската не може да си позволи да има представители, които са по-малко от перфектни. Това, че държавата не осигурява елементарен стимул нейните подопечни да бъдат на ниво, е отделен въпрос.

Върни се в “Свободна зона”