Само 33% от българите ползват четка и паста за зъби!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Re: Само 33% от българите ползват четка и паста за зъби!

Мнениеот Pro-European » 13 юни 2011 20:05

Tommi написа:
magga написа:Аз пък искам да знам как се правят тия проучвания :lol: Мен никой не ме е питал,а и не знам някой мой роднина да е питан :roll: Вас питали ли са ви ? Защото на мен ми писна да си измислят тъпи статистики,ако на пътя са спрели 5 мангала и от тях са направили проучването пак са много процентите

Правят се чрез представителна извадка.

колега, както съм казвал - всяко изказване ти е бисер! това не е комплимент.

естествено, че има някакъв семпъл/извадка- повечето сме учили статистика. въпросът, който останалите колеги
правилно повдигнаха, е как е конструирана тази извадка, доколко е представителна, какъв метод е ползван, коя агенция е направила това изследване, КОЙ го е поръчал.
такива работи. има значение кой прави изследванията.
Авторът на темата: Ще спре ли..

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 13 юни 2011 20:20

По ми прилича на представителна извадка колко % от българите са си купували паста Поморин в комлект с четка, аз не влизам в тези 33% :)
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 13 юни 2011 20:24

magga написа:Аз пък искам да знам как се правят тия проучвания :lol: Мен никой не ме е питал,а и не знам някой мой роднина да е питан :roll: Вас питали ли са ви ? Защото на мен ми писна да си измислят тъпи статистики,ако на пътя са спрели 5 мангала и от тях са направили проучването пак са много процентите

използва се представителна извадка - сещаш л исе???? има наука - вика й се статистика, едни хора учат и после работят това..... ама ти току що я разби из основи :roll:
Роднини, дето са летели в космоса имаш ли? Щото се чудех дали нистина хората летят или ни ебаат нещо :lol:
[center]Изображение[/center]

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 13 юни 2011 20:31

Добре,че не проверят колко се къпят редовно,че съвсем ще стане резила.Неведнъж съм минавал покрай млади момичета,15-18 годишни и те миришат.Срамота,нещо много мизерници се навъдиха.В казармата съм виждал 18 годишни момчета които не си изпраха чорапите и бельото нито веднъж за 45 дена,нито се смениха тениските.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 13 юни 2011 20:31

Pro-European написа:
Tommi написа:

Правят се чрез представителна извадка.

естествено, че има някакъв семпъл/извадка- повечето сме учили статистика. въпросът, който останалите колеги
правилно повдигнаха, е как е конструирана тази извадка, доколко е представителна, какъв метод е ползван, коя агенция е направила това изследване, КОЙ го е поръчал.
такива работи. има значение кой прави изследванията.

Ако ми вадиш мненията от контекста - проблемът си е твой. Изказвания като "мен никой не ме е питал, а и не знам някой мой роднина да е питан" и "Вас питали ли са ви?" ме навеждат на мисълта, че не всички са учили Статистика (не е и задължително) и не виждам къде е бисерът.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 13 юни 2011 20:38

На мен пък ми е писнало от анкети :lol: На входната врата,по телефона,по улиците.
Много срамна статистика :(
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 13 юни 2011 20:39

Томи, не подценявай толкова другите участници във форума. Форумът на Гонг е голям - заради потребителите в него, САМО заради тях.
а за бисера, който ти не виждаш, но е очевиден за по-голямата част от колегите:
има ли смисъл да кажеш, че дървото е дървено или водата мокра? това носи ли информационна или друга стойност?

всяко изказване ти е бисер, колега.
Авторът на темата: Ще спре ли..

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 13 юни 2011 20:50

Pro-European написа:Томи, не подценявай толкова другите участници във форума. Форумът на Гонг е голям - заради потребителите в него, САМО заради тях.
а за бисера, който ти не виждаш, но е очевиден за по-голямата част от колегите:
има ли смисъл да кажеш, че дървото е дървено или водата мокра? това носи ли информационна или друга стойност?

всяко изказване ти е бисер, колега.

Не подценявам никого във форума. Изказването ми е насочено към точно определено мнение, което е цитирано от мен, и вече обясних защо съм го направил, а не към по-голямата част от колегите.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 13 юни 2011 21:24

Изображение
По стените на детските градини и училища ,вместо снимки на разни комуняги,да разлепят снимката на този човек с надпис:
"Немиенето на зъбите ,води до това!"
100% ще има положителен ефект!

Потребителски аватар
magga
Контакти:

Мнениеот magga » 13 юни 2011 21:27

Правят се чрез представителна извадка.[/quote]

такива работи. има значение кой прави изследванията.[/quote]
Ако ми вадиш мненията от контекста - проблемът си е твой. Изказвания като "мен никой не ме е питал, а и не знам някой мой роднина да е питан" и "Вас питали ли са ви?" ме навеждат на мисълта, че не всички са учили Статистика (не е и задължително) и не виждам къде е бисерът.[/quote]

Хмм като завършил успешно 12 клас тази година статистиката ми е доста прясна в главата :roll: НО нека хората в този форум да кажат дали си мият зъбите или не и да видим колко не си ги мият :lol: Айде да се пусне такава анкета ;) Това с тия 33% мен лично ме обижда,ама като гледам не само мен а и всеки,който е писал в темата + техните роднини,приятели и тн ето ти статистика,замисли се колко от хората които познаваш не си мият зъбите :?:

Върни се в “Свободна зона”