crap написа:Ей аваланчо, би трябвало да постъпиш като другарят си по агитка "играта" и да се скриеш в дън земя!!!! България се срамува от синята школа!!!!
Аз съм от България и не се срамувам!Не съм чул в Левски да има треньорска школа!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
crap написа:Ей аваланчо, би трябвало да постъпиш като другарят си по агитка "играта" и да се скриеш в дън земя!!!! България се срамува от синята школа!!!!
deepblue1963 написа:The Sailor Man написа:
Още от управлението на Перуките..........
1.Къде е Ботев Пд?
2.Къде е Дунав?
?
RUSE написа:deepblue1963 написа:The Sailor Man написа:
Още от управлението на Перуките..........
1.Къде е Ботев Пд?
2.Къде е Дунав?
?
Ще започна от тук. Това къде е Дунав не виждам защо да се обвинява Михайлов или БФС. Говоря конкретно за моя отбор и мога да кажа, че 99% от феновете ни споделят същата позиция. Дунав го няма заради наши си бакии, заради немарливо, слабо и крадливо управление и вината не я търсим някъде другаде. Ние си знаем перфектно защо се случи и причината не е в Боби Михайлов или БФС. Те дори направиха абсолютно всичко, за да ни спасят и си потъпкаха купища наредби само и само, за да ни дадат шанс, който ние не използвахме. Така че БФС се отнесе адски човешки с нас в тежък момент и няма как да ги виня. За останалите клубове и причините за несполуките им мисля, че са идентични, но нарочно не искам да ги засягам, защото не съм запознат до край с детайлите.
Не знам много хора са останали с впечатление, че БФС трябва да строи стадиони, да прави школи и т.н.. БФС е прост администратор на шампионата, а за състоянието на клубовете са си виновни самите клубове и техните немарливи собственици. Просто е, националният отбор е отражение на политиката на клубове и ако не сте доволни от него, значи просто трябва да насочите въпросите към подходящите хора от Вашия любим отбор. Клубовете произвеждат или не произвеждат играчи, това си е тяхна работа. Не съм съгласен с износа на вина в този случай. БФС си има кусури и то много в администрацията на шампиоаната, но това не е основният проблем в крайна сметка...
Колкото до националния отбор и неговата подкрепа. В България за толкова години не разбрахме май, че неслучайно този отбор носи името НАЦИОНАЛЕН, както и разликите между клубните ни отбори и националния такъв.
Няма как да се съглася с бойкот на нашия отбор, защото зад повечето от причините се крие простото нежелание да се плащат пари за посещението на мача. Като не ви интересува ВАШИЯТ национален отбор, тогава не би следвало да го гледате и по ТВ, но ще го направите, нали? Поне повечето.
Срамота е 2 млн град да не може да отидат поне 20 000 на стадиона. Това е пълно безобразие и наистина трябва да се помисли сериозно за закон, който да забранява всички спортни мероприятия на национално ниво в София. Това не е само на футбол, а си е съвсем същото и в другите спортове.
Българска федерация по баскетбол примерно се готви да изсели абсолютно всички национални отбори извън София. Женският вече втори цикъл си играе в Русе, а мъжкият отбор за последен път игра в София миналото лято. Или там е виновно БФС-то и Боби Михайлов...
Един отбор се подкрепя не само, когато е на гребена на вълната. Ако сте истински фенове, няма смисъл да ви обяснявам. Няма как да си смените националния отбор, добър, лош - това е. Както аз няма как да стана фен на Левски и ЦСКА, въпреки че моят Дунав страда деситилетия вече, но си го подкрепям и в Б, и по селата, където трябва.
Всичко е друго е избиване на комплекси и позьорщина.
Затова ви призовавам, ако наистина сте истински фенове, ако поне малко ви пука за страната ни, отидете със знаме в ръка и подкрепете отбора. Тези, които имате тази възможност. Оставете веднъж дразгите, интригите и бъдете поне веднъж българи на първо място, а след това всичко останало.
НАПРЕД, ЛЪВЧЕТА
Paralel написа:Много се изписа относно ранковата система на ФИФА и дали отборите там са разпределени справедливо. Първоначално и аз смятах, че класацията няма как да е точна, все пак отбори като Норвегия са в първа урна, а Франция не.
Запознах се с начина на изчисляване и съвсем отговорно мога да заявя, че СИСТЕМАТА Е ПОЧТИ ИДЕАЛНА! Странностите в класирането не са по вина на ФИФА, а по-скоро по вина на ръководните органи на национални отбори като този на България. Контроли срещу Корсика и Шахтьор не носят никакви точки, защото тези тимове не са част от световната ранкова система на ФИФА.
Нека започна с конкретните цифри:
победа - 3 точки
победа с дузпи - 2 точки
равенство - 1
загуба - 0
В зависимост от нивото, на което се играе мачът, точките се умножават по различен начин:
приятелски мач - Х 1
квалификация за Световно първенство или континентална купа - Х 2.5
континентална купа или Купата на конфедерациите - Х 3
Световно първенство - Х 4
В зависимост от позицията в ранковата система на УЕФА, победа над даден опонент може да даде повече точки или по-малко. Формулата тук е по-сложна и няма да ви занимавам с нея.
Регионът, в която се състезава отборът, също има значение.
Европа - Х 1
Южна Америка - Х 1
Северна и Централна Америка - Х .88
Азия - Х .85
Африка - Х .86
Океания - Х.85
Преди колко време е изигран мачът:
в последните 12 месеца - Х 1
12-24 месеца - Х .5
24-36 - Х .3
36-48 - Х .2
Изводите за България какви са? Да започнем да играем контроли със съперници, които участват във ФИФА ранкинг. Да си уредим мачове с отбори, които са във втора и трета урна, а не с Естония. Най-важното - да печелим мачовете си в квалификациите!
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 6 госта