Любими/симпатични:
България: ЦСКА - от малък това име ми звучеше като нещо уникално, пък и червеният цвят ми харесва. Повечето ми роднини също са цесекари.
Дунав (макар че май го закриха) - майка ми е от Русе, както и роднините ми по майчина линия.
Иначе съм родом от Ямбол, но не знам дали имаме някакъв отбор сега, който логично също би ми бил на сърцето.
Испания: Валенсия - винаги опасен за Барса и Реал; играе нападателен футбол, подчинен на колективното начало; не се плаши от никой съперник; абсолютни биткаджии.
Англия: Арсенал - поради наличието на много малко англичани в отбора не играе в типичния за британските отбори силов стил с дълги пасове, много центрирания и здрави единоборства (стил, който не ми допада), а има техничен стил с къси, многобройни и бързи пасове (стил, който адски ми допада - подобен е на този на Валенсия); най-красивият футбол в Премиършип КАТЕГОРИЧНО.
Италия: Фиорентина - Виолетовите понякога играят много силно и умеят да изненадват Интер, Юве, Милан и другите грандове. Иначе не гледам толкова много Серия А, защото италианският стил винаги ми е бил доста скучен.
Германия: Байер Л - покрай Бербо харесах този отбор, а играта им през сезон 2001/02, когато бяха на финал за ШЛ, беше просто вълшебна.
Франция: Монако - този отбор сякаш от нищото ми стана симпатичен. Може би ми допадна играта им, която видях в някои репортажи от мачове от френското първенство. Само държа да отбележа, че ги харесах поне 3 години ПРЕДИ да направят онзи пробив до финала в ШЛ, така че не е това причината да ги харесам.
Холандия: Аякс - и те ми звучаха някак си специално като ЦСКА. Много са симпатични с налагането на адски талантливи юноши, които, за съжаление, бързо биват продадени.
Шотландия: Селтик - за пръв път ги харесах покрай Стилиян Петров. И до този момент са ми сред любимите.
Португалия: Бенфика - харесаха ми с цвета си и с прозвището си. Всъщност, ако не се лъжа, това беше първият португалски отбор, който някога бях чувал, затова някак си естествено ги харесах.
Украйна: Динамо К - покрай Георги Пеев ги харесах. След това наблюдавах техни мачове и бях очарован как отбор от Украйна може да играе толкова силно срещу западни грандове. Май това е единственият син отбор, който харесвам, но това е напълно случайно.
Русия: ЦСКА М - логично е да съм за тях, щом и в България съм за ЦСКА. (Забележка - и в Украйна имаше ЦСКА, но не ги подкрепях, тъй като още не знаех за съществуването им, когато се зарибих по Динамо.

)
Турция: Галатасарай - и те ме шокираха с някои много добри успехи срещу западни отбори. Цветовете им също ми харесват.
Гърция: АЕК - някак си са ми по-симпатични, защото не са толкова грандиозно име като Олимпиакос и Панатинайкос.
Белгия: Стандарт - горе-долу същата причина като при АЕК, но тук аналогът са Андерлехт и Брюж.
Бразилия: Палмейрас - баща ми ми подари преди време един ключодържател с тяхната емблема и тогава си ги заплюх.
Аржентина: Тук малко трудно мога да определя любим отбор - може би Естудиантес или Велес, но конкретна причина някак си не мога да дам.
Неприятни - тук няма да посочвам отделни причини за всеки отбор, защото те са горе-долу еднакви. Едната е, че в повечето случаи не обичам отборите, които са НАЙ-титулувани в страните си (изключения са ЦСКА, Аякс, Бенфика, Динамо и Галатасарай, но в другите първенства обичам отбори, които са, тъй да се каже, подгласници на най-големите). Другата причина е обяснима - просто тези отбори са вечни съперници на моите любими.
Ето ги тях:
България: Левски и Литекс.
Испания: Барса и Реал.
Англия: Челси и Ман Юн. (Към Ливъпрул имам огромен респект - най-великият английски отбор за мен, макар да не съм им фен.)
Италия: Интер, Милан, Юве.
Германия: Байерн, Вердер, Шалке.
Франция: Лион и Бордо.
Холандия: ПСВ и Фейенорд.
Шотландия: Рейнджърс.
Португалия: Порто и Спортинг.
Украйна: Шахтьор.
Русия: Спартак, Динамо, Локомотив, Зенит.
Турция: Бешикташ и Фенербахче.
Гърция: Панатинайкос и Олимпиакос.
Белгия: Брюж.
Бразилия: Сао Пауло, Сантос, Фламенго.
Аржентина: Ривър и Бока.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...