fcb_bg написа:Madridist написа:fcb_bg написа:Р7 или Р9 - както искате, вкара 40 гола в Испания, но има толкова изстрели умножени по 5, че и отгоре + това, че никой друг не бара дузпите и преките свободни. Ако си направиш труда да потърсиш статистиката за втория играч на Реал в класацията за най-много шутове към вратата, ще установиш, че има една пропаст между него и Роналдо. Е, как няма да вкарва...
Ами това е едно от основните неща във футбола - да се отправят шутове. И признавам си, не знам точно колко шутове е отправил Роналдо, но знам,че на втората си година е играчът с най-много голове вкарани в рамките на един сезон за Реал Мадрид, изпреварвайки легенда като Пушкаш. А това, колко от ударите му са отишли в аут, колко в греда и колко вратаря ги е хванал, не мисля, че имат чак такова значение. Най-важно е колко са влезнали вътре

Tия 40 попадения са си постижение, вярно. Но някак си избледняват, когато се сетиш, че когато Барса буквално подпечата титлата с 1-1 на Бернабеу и "спря" в първенството, Роналдо беше зад Меси в класацията. Ако не се лъжа беше с 2 гола назад. И после Роналдо вкара 1/4 от головете си в безсмислени мачове. Някак си не тежат. Все едно да се пишеш на местния бабаит, другият такъв да те е набил и ти да ходиш да си го изкарваш на хлапетата. Олег Саленко може да се похвали, че е съголмайстор на СП '94 и е единствения с 5 гола(ако не се лъжа) в мач на световно, ама каква е стойността им? Къде по-важни бяха головете на Камата, равни по брой с тези на руснака. В 5-те мача от сезона, Реал има 2-ма голмайстори, Барселона - 4. Като единия голмайстор за Реал е от дузпа. Има значение кой и колко шутира към вратата.

Барса стана шампион още след победата над Виляреал. Също така, ако видиш след двубоя с Реал на "Бернабеу", Меси игра в почти всичките двубои - Сосиедад, Еспаньол, Осасуна и т.н. Не игра единствено в последните два,когато титлата беше спечелена и на теория, а и нормално всички в Барса мислеха за финала в ШЛ. На Роналдо, головете в последните кръгове, наистина бяха в протоколни двубои, но като изключим слабаците Алмерия, все пак другите, ги вкарва на тимове като Севиля и Виляреал, които са си достатъчно сериозни отбори. Както и да е, напълно разбирам идеята ти за Саленко и какво искаш да кажеш. За един гол, освен бройката е важна и неговата значимост. Сигурен съм, че за много испанци, всичките голове на Вийя,които е вкарал за националния отбор, не могат да изместят попадението на Иниеста от финала миналото лято. И накрая една малка корекция - от петте Класики, голмайсторите на Реал наистина са двама (Роналдо и Марсело), но Роналдо освен гол от дузпа имаше и попадение от игрова ситуация .