Йон Дал Томасон се отказа от футбола

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

daniel875
Контакти:

Йон Дал Томасон се отказа от футбола

Мнениеот daniel875 » 07 юни 2011 21:26

Рекордьорът по брой голове в датския национален отбор по футбол Йон Дал Томасон съобщи, че прекратява футболната си кариера на 34-годишна възраст и ще започне нова кариера като помощник треньор на Екселсиор /Ротердам/.
Нападателят на Фейенорд /Ротердам/ Томасон не е играл от мача срещу Япония на Мондиал 2010 миналата година, когато вкара гол и се изравни с рекордьора на датския национален отбор Пол Нилсен с по 52 гола. В същия мач обаче срещу японците Томасон получи тежка контузия.
"Това бе лош ден за мен, каза Томасон. Аз се възстановявах една година без голям прогрес и докторът ми каза, че имам нужда още от най-малко три месеца за възстановяване, но без гаранции за успех".
По време на своята 18-годишна футболна кариера Томасон е играл във Фейенорд, Нюкасъл, АС Милан, Виляреал, ФФБ Щутгарт, а през 2008 година се завръща отново във Фейенорд. През 2002 година Томасон спечели купата на УЕФА с Щутгарт, а през следващата година спечели Шампионската лига с АС Милан. Йон Дал Томасон има 112 мача с националната фланелка на Дания и 52 гола.

Лично за мен въпросният футболист ще си остане с изключително спорни качества за отбор от класата на Милан. Оказа се обаче, че един негов напълно случаен гол срещу Аякс донесе впоследствие шестата корона на Милан в Европа. Действително голът трябваше да се брои на сметката на Пипо, но Томасон добута топката в мрежата. После Аякс протестираха за засада, каквато изобщо нямаше. Доста пари се дадоха за него, в клубен план не направи толкова много, колкото на национално ниво. Както казах, просто щастливец. Не забравям уникалният му пропуск в последните минути срещу Ливърпул в Истанбул, който му подписа "смъртната" присъда.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Re: Йон Дал Томасон се отказа от футбола

Мнениеот storm » 07 юни 2011 21:32

Не съм съгласен, че качествата са му спорни..
Много силен нападател, както на Световното в Япония и Корея , така и за Фейнорд и Милан..
За Милан отбеляза много важни голове..
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 07 юни 2011 21:48

storm написа:Не съм съгласен, че качествата са му спорни..
Много силен нападател, както на Световното в Япония и Корея , така и за Фейнорд и Милан..

В интерес на истината казаното от теб ме заинтригува. Не си спомням да е вкарвал голове като Пипо, Дел Пиеро, Шева или Трезеге. Четиримата вкарваха през въпросния период важните ситуации, попадения. Затова казвам и че според мен със спорни качества. Помня, че май вкара на ПСВ в първия полуфинал втория гол. И толкова за три сезона.
Естествено головете за Дания не ги броя нали, където вкарваше всеки мач.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

nikoko
Контакти:

Мнениеот nikoko » 07 юни 2011 21:53

Според мен Йон дал Томасон си беше едно голямо дърво, понеже съм фен на Милан, като го видех да излиза титуляр, не ми се гледаше мача.
Същото датско дърво в момента има в Арсенал- Никлъс Бенднер
Но фактите са си факти, не са много футболистите с неговата кариера, които са печелили купата на УЕФА, Шампионската лига, един куп други отличия, финали и какво ли не. Браво за кариерата му, иначе според мен чисто футболни качества, той нямаше.

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 07 юни 2011 22:02

daniel875 написа:
storm написа:Не съм съгласен, че качествата са му спорни..

В интерес на истината казаното от теб ме заинтригува. Не си спомням да е вкарвал голове като Пипо, Дел Пиеро, Шева или Трезеге. Четиримата вкарваха през въпросния период важните ситуации, попадения. Затова казвам и че според мен със спорни качества. Помня, че май вкара на ПСВ в първия полуфинал втория гол. И толкова за три сезона.
Естествено головете за Дания не ги броя нали, където вкарваше всеки мач.

Е защо не ги броиш тези голове ? ..Особено на световното си спомням 2002 бе, може би най добрия играч на Динамита.. В Милан вкара освен гола срещу Аякс и ПСВ ,който спомена има също и доста други важни голове.. А за предстоя му във Фейнорд според мен няма смисъл да коментираме..

Потребителски аватар
mile kitic

Мнениеот mile kitic » 07 юни 2011 22:09

Бог Дал Томасон :lol:
Долу капитализма в Народна република България ! Да живее комунизма !

Потребителски аватар
Asterix
Контакти:

Мнениеот Asterix » 07 юни 2011 22:17

Един от любимите ми играчи . Няма да забравя как им порише мрежите когато бяха в група със Франция , Сенегал и непомня още кой ... та тогава се класираха заедно със Сенегал 8-) Жалко , че се отказа жив и здрав да е .

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Мнениеот milan199440barca » 07 юни 2011 22:26

Томасон вкара втория гол срещу ПСВ Аиндховен на полуфинала. Мачът свурши 2-0 за Милан. Първия гол вкара Шева. Това е неговият най-важен гол за Росонерите (поне за мен), защото на реванша загубихме с 3-1 (Амброзини вкара). Пожелавам му успех в живота, дори не знаех, че се е контузил тежко.
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 07 юни 2011 22:28

Asterix написа:Един от любимите ми играчи . Няма да забравя как им порише мрежите когато бяха в група със Франция , Сенегал и непомня още кой ... та тогава се класираха заедно със Сенегал 8-) Жалко , че се отказа жив и здрав да е .

Другия отбор е Уругвай и той отбеляза също ..
Тогава мача свърши 2:1 за динамита..

Потребителски аватар
Sword Coast Boys
Контакти:

Мнениеот Sword Coast Boys » 07 юни 2011 23:13

Еваларка на големия футболист! Един от последните, които играха с великото датско поколение.
Личен любимец ми от Winning eleven 3 за PS1. 19-ката, с която им скъсвах мрежите от голове.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jon_Dahl_Tomasson
Всичко, което е далеч от морето, е провинция

Върни се в “Футбол - Свят”