За всички, които са имали такова детство

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Gretna

Re: За всички, които са имали такова детство

Мнениеот Gretna » 07 юни 2011 21:14

barca4ever написа:хвана ме носталгия в момента като си спомня за тези времена днес има всичко компютър цифрова и всичко други екстри но ми липсва свободата на онези години

Най ме дразнят GSM-те. 20 години съм живял без GSM и не ми е липсвал въобще. Сега всеки "дзър,дзър, ало,ало", Писна ми

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 07 юни 2011 21:15

Gretna написа:
neoje написа:Аз съм набор 94 и мисля,че ние сме едни от последните изпитали някои от тези неща...като например махленските турнири по футбол,преди мач срещу съседната площадка една седмица всяка вечер имаше тренировки и се решаваше кой ще играе и кой не...разбира се,войната с фунийки,стражари и апаши и тем подобни...и в нашите детства не бяха настъпили телефони,плей-стейшъни,компютри и т.н.Единственото,което съм играл на компютър беше Лолд Ръннер.Иначе вечер в 10-11 баща ми свиреше с уста и озвучаваше цялата площадка и това беше моя сигнал,че трябва да се прибера,а не сега да ми звъннат да ме питат къде съм и защо още не съм се прибрал...

Е чак да не са навлезли.

2002 си купих Pentium 2 ( или 3 беше) 1 500 MHz процесор
1999 ми е първия договор с МТЕЛ ( купих си Simens c35 или нещо такова) преди това имах за месец два Dragon (мобифон)
Тия повечето неща са от времето около началото на 90-те. А има и хора които припомниха 80-те години и тяхната първичност - годините между класическите 60 и 70 те и модерните 90 и сега.
Аз съм роден 76г. и всичко от 80-те така ми липсва ( от детска гледна точка)

Нямаше такъв марципан! Още усещам вкуса му ... какви времена!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
tani
Контакти:

Мнениеот tani » 07 юни 2011 21:16

Играехме футбол по цял ден отделно ходехме да тренираме футбол,а вечер народна топка на улицата под лампата ако работеше ако не играехме на криеница или ,на фунийки ,хубаво беше и имаше хора сега останаха само човеци.

Потребителски аватар
barca4ever
Контакти:

Мнениеот barca4ever » 07 юни 2011 21:18

сега погледнах през прозореца и на площадката няма жив човек а преди 7-8 години играехме на нея до много късно а сега всички деца 2-3 клас са вкъщи и играят или на компютър или плейстаишън
[wrapimg=]http://www.fcbarcelona.cat/web/Imatges/banners/_promocions/actius_especials/wembley/bc-campions_champions.jpg[/wrapimg]
BARCAFOREVER[wrapimg=]http://imgon.net/di-MAQN.gif[/wrapimg]
1992,2006,2009,2011

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 07 юни 2011 21:22

И аз съм изпитвал всички тези неща и съм имал тези предмети, до един :)
А книгите-игри ми бяха голяма страст, автори като Майкъл Майндкрайм, Колин Уолъмбъри, Робърт Блонд, Джордж Т.Джордж и още много, бях прочел всичките им книги, честно казано и днес когато ми попадне такава книга, пак си я чета и превъртам, струваше ми се като най-великото нещо заедно с Нинтендото, което имах :mrgreen:
А колко играехме навън и колко много бяхме пред моя блок и когато ходех на гости на баба ми ех, искам ги пак тези времена :(
Изображение

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 07 юни 2011 21:22

barca4ever написа:сега погледнах през прозореца и на площадката няма жив човек а преди 7-8 години играехме на нея до много късно а сега всички деца 2-3 клас са вкъщи и играят или на компютър или плейстаишън

Така е! и си мисля,че точно това е причината всичките ни спортове да умират бавно
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 07 юни 2011 21:23

barca4ever написа:сега погледнах през прозореца и на площадката няма жив човек а преди 7-8 години играехме на нея до много късно а сега всички деца 2-3 клас са вкъщи и играят или на компютър или плейстаишън

Сега в повечето случай,като погледнеш към площадките има само паркирани коли и кучешки лайна :(
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 07 юни 2011 21:25

Можеш ли да ги съдиш ? Виж къде киснем ние самите! Имахме пример искахме да се като батковците! Да те пуснат да риташ с тях футбол ехаааа какъв кеф мечта!!! А сега къде са батковците? Зад комповете т.е и децата са там а не на площадката!!!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
barca4ever
Контакти:

Мнениеот barca4ever » 07 юни 2011 21:25

modor написа:

Сега в повечето случай,като погледнеш към площадките има само паркирани коли и кучешки лайна :(

за съжаление е така
[wrapimg=]http://www.fcbarcelona.cat/web/Imatges/banners/_promocions/actius_especials/wembley/bc-campions_champions.jpg[/wrapimg]
BARCAFOREVER[wrapimg=]http://imgon.net/di-MAQN.gif[/wrapimg]
1992,2006,2009,2011

Потребителски аватар
Gretna

Мнениеот Gretna » 07 юни 2011 21:29

child in time написа:

Можеш ли да ги съдиш ? Виж къде киснем ние самите! Имахме пример искахме да се като батковците! Да те пуснат да риташ с тях футбол ехаааа какъв кеф мечта!!! А сега къде са батковците? Зад комповете т.е и децата са там а не на площадката!!!

Е аз ритах до към 25г. после ме смля живота. Сега съм 110 кила а тогава бях 75. Няма как да ритам пък и на 35г. без тренировки не става. Само ще им преча на децата. А и имам момиченце което не познава топката. Запознавах ги когато беше на 4 но така и не се получи.

Сега децата имат много неща, които им пречат да са деца. Бизнеса ги състарява бързо и днес на 13 вече са големи а аз на 13 си бях на 13.
Последна промяна от Gretna на 07 юни 2011 21:30, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”