УНИБИТ или НовБългарски
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: УНИБИТ или НовБългарски
flo написа:BoB0 написа:Най-реномиран си е СУ, винаги е било така и така ще си остане. Но пък в математическия им факултет е ужас... Не знам момчето колко мозък има, ама там просто не е за нормални хора. А пък ако иска и да работи, докато учи просто няма как да стане там. Имам доста приятелчета завършили там и си е трагедия. За това НБУ и УниБИТ предлагат една доста добра диплома с доста по-малко труд. Вече да си пресметне с какви ресурси разполага семейството му и тва е. Щото навсякъде поне до началото на 3-ти курс е много трудно да съчетаваш работа/учене. Ако разбира се не идваш в София само зариди "Студентски"... УНСС няма кво го коментираме, то малко ли пъти го даваха по Господарите и къде ли не...
Я кажи повече подробности за математическият факултет на СУ???
Така и така се отворили такава тема искам да задам 1 въпрос.Аз сега съм 10 клас, дипломата ми се очертава да бъде около 5 ,00 та въпросът ми е това проблем ли е за кандидатсване в хубав университет в България.Повечето хора от моят клас с диплома над 5,50.
Ами важно е балообразуващите да са ти шестици,и дипломата не е лошо да е по-висока, но както казах балообразуващите са ти по-важни.И естествено най-важна е оценката от изпитите,тя се умножава по 3 при балообразуването за съответната специалност.Имай в предвид,че трябва да си в порядъка 5.25-5.50 на изпита за най-желаните специалности.
"681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!"
- bigbonusprize
- Контакти:
SAMP написа:varnafen написа:
Основният спор за кадри в ИТ сектора е между ТУ и СУ. Според мен КСТ в ТУ са по-добри инж., но хората от СУ са гъвкави и широко скроени (да не кажа природно интелигентни)
Когато ние набираме програмисти се обръщаме към кандидати от тези 2 места.
ЗА ИТ сектора си прав абсолютно.
Аз пък съм абсолютно несъгласен с вас. Какво значи основният спор за кадри в ИТ сектора? На олимпиадите по програмиране обикновенно първи са СУ и после Шуменски, следвани то ТУ. Това не е ли показателно, че има и други унита с кадърни кадир? Аз лично не съм завършил никъде, но това не ми пречи да споря заедно с други кадри в ИТ

По лично мнение ТУ дава много добра основа, ако ще се занимаваш с електроника (ембедед системи). Докато софийския са си класа...
varnafen, отхвърляте всички други кандидатури извън СУ и ТУ?

Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!
SAMP написа:flo написа:BoB0 написа:Най-реномиран си е СУ, винаги е било така и така ще си остане. Но пък в математическия им факултет е ужас... Не знам момчето колко мозък има, ама там просто не е за нормални хора. А пък ако иска и да работи, докато учи просто няма как да стане там. Имам доста приятелчета завършили там и си е трагедия. За това НБУ и УниБИТ предлагат една доста добра диплома с доста по-малко труд. Вече да си пресметне с какви ресурси разполага семейството му и тва е. Щото навсякъде поне до началото на 3-ти курс е много трудно да съчетаваш работа/учене. Ако разбира се не идваш в София само зариди "Студентски"... УНСС няма кво го коментираме, то малко ли пъти го даваха по Господарите и къде ли не...
Я кажи повече подробности за математическият факултет на СУ???
Така и така се отворили такава тема искам да задам 1 въпрос.Аз сега съм 10 клас, дипломата ми се очертава да бъде около 5 ,00 та въпросът ми е това проблем ли е за кандидатсване в хубав университет в България.Повечето хора от моят клас с диплома над 5,50.
Ами важно е балообразуващите да са ти шестици,и дипломата не е лошо да е по-висока, но както казах балообразуващите са ти по-важни.И естествено най-важна е оценката от изпитите,тя се умножава по 3 при балообразуването за съответната специалност.Имай в предвид,че трябва да си в порядъка 5.25-5.50 на изпита за най-желаните специалности.
А кои са тези балоубразуващи?
- infallible
- Контакти:
Добре, ако обърнеме темата на ТУ срещу СУ, там вече какво ще кажете?
За мен 2та са доста сериозни за мене (не че съм някакъв мързелив или глупав, но всяка жаба да си знае гьола),
но щом те 2та предлагат по-добри перспективи.. и все пак там не се ли изисква твърде много зубрене от гледна точка на това че мисля и да работя междувременно..
За мен 2та са доста сериозни за мене (не че съм някакъв мързелив или глупав, но всяка жаба да си знае гьола),
но щом те 2та предлагат по-добри перспективи.. и все пак там не се ли изисква твърде много зубрене от гледна точка на това че мисля и да работя междувременно..
ЕДНА ЛЮБОВ!
infallible написа:Добре, ако обърнеме темата на ТУ срещу СУ, там вече какво ще кажете?
Пич да ти кажа честно и ако трябва да съм искрен за там си трябва подготовка

Според мен там ще ти е мн трудно,иначе и в 2-а няма да сбъркаш...
"681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!"
- bigbonusprize
- Контакти:
infallible написа:Добре, ако обърнеме темата на ТУ срещу СУ, там вече какво ще кажете?
Никой няма да те вземе на работа, без знания. Знания без четене и упражнения в къщи, не се придобиват.

bigbonusprize написа:SAMP написа:varnafen написа:
Основният спор за кадри в ИТ сектора е между ТУ и СУ. Според мен КСТ в ТУ са по-добри инж., но хората от СУ са гъвкави и широко скроени (да не кажа природно интелигентни)
Когато ние набираме програмисти се обръщаме към кандидати от тези 2 места.
ЗА ИТ сектора си прав абсолютно.
Аз пък съм абсолютно несъгласен с вас. Какво значи основният спор за кадри в ИТ сектора? На олимпиадите по програмиране обикновенно първи са СУ и после Шуменски, следвани то ТУ. Това не е ли показателно, че има и други унита с кадърни кадир? Аз лично не съм завършил никъде, но това не ми пречи да споря заедно с други кадри в ИТ![]()
По лично мнение ТУ дава много добра основа, ако ще се занимаваш с електроника (ембедед системи). Докато софийския са си класа...
varnafen, отхвърляте всички други кандидатури извън СУ и ТУ?Съмнява ме.
Да - има и други университети.
Не - не отхвърляме останалите по презумция, но търсим по-активно хора от тези места.
В момента развивам офиса ни във Варна и логично търся хора от региона. В този ред на мисли, ТУ в Русе също има добри кадри.
А доколко Олимпиадите са някакъв критерии....не мога да споря - не съм ходил.
Ако търсим една истина - Всичко е самоподготовка

- bigbonusprize
- Контакти:
varnafen написа:
Ако търсим една истина - Всичко е самоподготовка
Абсолютната истина. Колкото по-бързо се осъзнае от студентите, толкова по-добре за тях!
Така и така се отворили такава тема искам да задам 1 въпрос.Аз сега съм 10 клас, дипломата ми се очертава да бъде около 5 ,00 та въпросът ми е това проблем ли е за кандидатсване в хубав университет в България.Повечето хора от моят клас с диплома над 5,50.[/quote]
Ами важно е балообразуващите да са ти шестици,и дипломата не е лошо да е по-висока, но както казах балообразуващите са ти по-важни.И естествено най-важна е оценката от изпитите,тя се умножава по 3 при балообразуването за съответната специалност.Имай в предвид,че трябва да си в порядъка 5.25-5.50 на изпита за най-желаните специалности.[/quote]
А кои са тези балоубразуващи?[/quote]
АМи зависи, какво кандидатстващ....ако е математика-взима се математика и информатика
иконмика-може да се вземе:история,математика,география
Да ти кажа честно най-добре е да си избереш специалност и да провериш в сайта на дадения университет.Защото нещата са много динамични и се правят реформи постоянно,критерийте се сменят и не мога да ти дам гаранция за това,което ще ти кажа
Ами важно е балообразуващите да са ти шестици,и дипломата не е лошо да е по-висока, но както казах балообразуващите са ти по-важни.И естествено най-важна е оценката от изпитите,тя се умножава по 3 при балообразуването за съответната специалност.Имай в предвид,че трябва да си в порядъка 5.25-5.50 на изпита за най-желаните специалности.[/quote]
А кои са тези балоубразуващи?[/quote]
АМи зависи, какво кандидатстващ....ако е математика-взима се математика и информатика
иконмика-може да се вземе:история,математика,география
Да ти кажа честно най-добре е да си избереш специалност и да провериш в сайта на дадения университет.Защото нещата са много динамични и се правят реформи постоянно,критерийте се сменят и не мога да ти дам гаранция за това,което ще ти кажа