romano13 написа:Мен ме притеснява факта, че освободихме двама от тримата си креативни играчи и няме намерение да вземем техен заместник.
Моите уважения, но Дани Георгиев не го смятам за креативен играч. Адемар също; той е важен играч защото е т.нар. "utility man" -- запълва дупки почти навсякъде и се справя прилично. И ако се придържаме към истината, реално освобождаваме само Дани (не му предлагаме нов контракт), на Адемар е бил предложен, но той го е отхвърлил.
Юношите ни засега не стават. Малко са неграмотни тактически, макар и някои да имат качества.
За голямо съжаление не само юношите са неграмотни тактически, но при тях се вижда най-ясно. Според мен това е съвкупност от много негативни фактори (лошо обучение, малко игрови минути, недостатъчни или неадекватни насоки от страна на треньора на мъжкия тим, липса на мотивация която пък често е следствие от другите неща и т.н.). Аз съм против да се налагат юноши само защото са наши кадри. Ако не са достатъчно добри и нахъсани да се докажат, нямат място в отбора и толкоз. Жалкото е, че се пропилява потенциала на малкото талантливи момчета, при това с лека ръка. В Литекс и Берое да не би да са извънземни младежите? Вижте как Илиан Илиев и Любо Пенев работят с младите... Да не говорим за Пирин, които традиционно са принудени от обстоятелствата да използват свои кадри.
В нормалните държави инвестицията в школата се възвръща от постоянни евтини трансфери в долните дивизии, плюс трима-четирима класни играчи на петилетка. Ние не сме нормална държава и не можем да очакваме подобен коефициент, но поне би следвало с тази школа дето се фукаме, да имаме 1-2 основни играчи в първия отбор всеки сезон. Един Жоро Илиев за десет години, това е нашата школа. Горчивата истина.