България-Германия 3-2. И аз бях там, и аз плаках

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

g3_ev2
Контакти:

Re: България-Германия 3-2. И аз бях там, и аз плаках

Мнениеот g3_ev2 » 07 юни 2011 13:21

Първоначално имах лоши предчувствия за този мач, валече дъжд, теренът беше кален, а това даваше големи предимства за германците. И действително, при хлъзгавия терен прегрупирахме лошо в защита и така Клинсман и Щрунц вкараха два гола с удари от средна дистанция. Но имахме невероятно компактна средна линия. Лечков, Балъков, Янков и Ивайло Йорданов постепенно постигнаха превес в средата на терена, а страхотни удари на Любо Пенев и Стоичков по чудо не влязоха във вратата. Връх на засилващата се германска паника беше нарушението срещу Балъков, при което железният Ицо вкара точно на време.
През второто полувреме имахме трудности при реализацията на очерталото се превъзходство и тогава дойде култовата реплика на Д. Пенев - "Емо!". Костадинов получи една "неутрална" топка някъде на границата на пенала, но нали е Емо, рязко потегли между двама, подсигуряването им не сработи и... дузпа. И сега си спомням как Кьопке ядно цапардоса напречната греда, след като Ицо му вкара за втори път. Не мина много време и след хитър пас на Лечков Янков напредна опасно отдясно на немската защита (дойде му на левия), Емо му измъкна топката от краката, завъртя назад и наляво и удари един "хлъзгащ" по тревата през куп закъснели блокади, та чак в мрежата.
Е, нали сме българи, после дадоха инициативата на германците, та Клинсман с мощен шут намери главата на бъдещия президент на футболния съюз (казват, че Боби пазил докрая с комоцио и му се губят моменти - дали и сега, в новата си длъжност, не получава такива пристъпи?). Но, както и да е, мачът свърши с една голяма победа срещу много силен отбор. Че бяха силни го знаеха всички, но тук спечелиха главно защото бяха мъже!

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 07 юни 2011 13:29

:)

Дааа ... ! Много хубав спомен !
За всички, които не помнят онези времена е задължително да кажем, че по онова време Германия беше непобедим отбор. Днес тя също е почти такъв, но по онова време играеше по впечатляващ начин. Германия беше футболна машина ! Тя прегазваше всичко,което и се изпречи на пътя. Всеки се страхуваше от немците. Немският отбор правеше нечувани до този момент във футбола обрати. По света се говореше за немския дух, който беше непримирим.
Още по-голяма е гордостта ми като българин, че само година по-рано, точно БЪЛГАРИЯ беше изхвърлила от световното първенство в САЩ през 94-та година световния шампион и футболен колос Германия ... Нещо нечувано по онова време - германците да отпаднат още на четвъртфинал ...
Когато през 95-та година повторихме успеха срещу тях на "Васил Левски" се разбра, че победата в САЩ не е била плод на случайност, а на класа на българите !!!
Най-впечатляващото от всичко беше това, че и в двата мача - този на световното през 94-та и този на "Васил Левски" през 95-та БЪЛГАРИЯ обръщаше Бундестима след като губеше в резулттата ... Дотогава това беше именно немски патент - да губят в резултата, а накрая да спечелят мача.
Мачът, за който е пусната темата е уникален и с това, че нашите губеха с 0:2 ... и победиха с 3:2 !!!
Този мач, както и онзи на "Парк Де Пренс" срещу Франция и цялото световно САЩ 94 ще останат със златни букви в страниците на българската футболна история ....
И нека поколенията българи помнят, както се казваше в "Под игото" (перефразирано) : "И ние сме имали царе (футболни) и владетели (на терена) ... " :)
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

SANSIRO7
Контакти:

Мнениеот SANSIRO7 » 07 юни 2011 13:38

Помня как ни дра дъжд 1 час пред стадиона и 1 час вътре в стадиона, а за капак и едно гадже бях завел подгизнахме целите. Но мача и изживяването си струваха.

Che Guevara
Контакти:

Мнениеот Che Guevara » 07 юни 2011 13:42

Eх гледах си клиповете майка му стара голям отбор имахме.Мач който няма да забравим, а германците и те ммай няма да го забравят въпреки че не биха искали да се сещат за него :)

gamaun

Мнениеот gamaun » 07 юни 2011 13:47

Руската телевизия (ОРТ) също предаваше мача и братушката-коментатор направо се разрева от кеф, че сме били отново швабите.

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 07 юни 2011 14:12

;)

Днешният треньор на българските национали Лотар Матеус също беше част от онзи велик тим на германците. Имаме хубави спомени от него ... ;) :lol:
Те обаче със сигурност нямат добри спомени от нас ... :mrgreen:
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
nostradamus
Контакти:

Мнениеот nostradamus » 07 юни 2011 14:28

След като пропуснах да ида да гледам националите в Щатите единствено и само по моя вина,след този мач бях убеден че трябва да отида да ги подкрепя в Англия,което и направих,и имах удоволствието да присъствам на първите българска победа и равен мач на Европейско първенство.
Батков вън!

Потребителски аватар
turbogena
Контакти:

Мнениеот turbogena » 07 юни 2011 17:31

Тогава съм бил доста малък ,но от кадрите които гледам настръхвам :) Отбора ,стадиона ,емоциите - всичко е невероятно! Жалко ,че нямаме такъв национален отбор и сега ,много жалко :|
[center]"Левски" София - една вековна, истинска, неподражаема и неповторима емоция.[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/AB/67/7390d557afe6ab67.png[/wrapimg][/center]
http://www.youtube.com/watch?v=N4MXFWcW7cE#at=64

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 07 юни 2011 17:34

Тогава се намирах на село при баба ми,и си спомням,че по-рано през деня тв се беше развалил и вечерта слушахме мача по радиото.
След това честно казано спомените ми се губят вече,това за което се сещам е,че крещяхме с братовчедите по улиците до центъра където се беше събрало цялото село.

Върни се в “Национален отбор”