Кое е любимото ви българско ястие?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Кое е любимото ви българско ястие?
Домати и сИрИнИ
Copa América Top Scorer: 1991
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100
Агнешко по хайдушки , как беше . Копае се яма,пали се огън,прави се много жар,слага се агнето цяло и се зарива с шума, стой незнам си колко часа и е готово
.
Някой дали е ял това славно хайдушко ястие или е само легенда ?

Някой дали е ял това славно хайдушко ястие или е само легенда ?

Тюрлю гювеч, с едро нарязани зеленчуци (постен, може и с телешко месо), пекан в глинено гърне на жар.
...по лицето ми усмивката е трайна, щото на сърцето ми не пише MADE IN CHINA !!!
1912
1912
Btovfan80 написа:Шопската салата, кебапчето и тараторът да станат запазена българска марка в Европа. За това настоява организацията на топготвачите у нас “Евро-Ток”-България, която откри свои регионални офиси в Стара Загора и Варна.
Според автора на популярното тв предаване “Бон Апети” Иван Звездев чисто български ястия са още кьопоолуто и гювечът. С пълно основание можем да претендираме и за националността на мусаката. Тя си е тракийска гозба, но кой знае защо е известна по света като гръцка, заяви Звездев, който е издирил над 20 000 народни рецепти.
Асоциацията на храните и питейната индустрия трябва още отсега, преди да е създаден официален европейски регистър, да предложи на външно министерство марката на кои ястия ще защитаваме като национални, смятат от “Евро-Ток”. Готвачите припомнят, че при напитките закъсняхме фатално и названието “ракия” ни бе отмъкнато под носа от съседите.
А защо трябва толкова лесно да се отказваме от БЪЛГАРСКОТО?
И аз това се чудя?! Откъде идва този мерак да подарим нещо типично българско на турците (примерно)? И то защо се захванахте точно за мусаката?! Имаше хора, които казаха, че обичат качамак - това е румънско ястие, но затова никой нищо не каза, имаше и други дето ги знам, че не са нашенски, сега ме мързи да се ровя назад из страници, за да направя списък, но за тях нито дума, но за мусаката - едно от най-вкусните БЪЛГАРСКИ ястия се захванахте... Защо бе хора?! Защо имате такъв мерак всичко родно да преписваме заслугите за него на другите?!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
jembajemba написа:rsk написа:Много добро ядене е и пататника от Родопите, ама зависи къде го ядете
Аз такова ядох на един 8-ми декември в Банско, не ми хареса много.
Aз съм ял в Златоград и Смолян над 10 различни вида, има много добри, има и ужасни

Нашият патрон е Васил Левски, вашият е Христо Кърпачев
rsk написа:jembajemba написа:rsk написа:Много добро ядене е и пататника от Родопите, ама зависи къде го ядете
Aз съм ял в Златоград и Смолян над 10 различни вида, има много добри, има и ужасни
А какво представлява?

[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
- jembajemba
- Контакти:
rsk написа:jembajemba написа:rsk написа:Много добро ядене е и пататника от Родопите, ама зависи къде го ядете
Чепеларе беше, не Банско. Как може да забравя не знам. И аз съм чул че има и вкусни.
- jembajemba
- Контакти:
А какво представлява?
[/quote]
Общо взето манджа от различни зеленчуци с картофи.

Общо взето манджа от различни зеленчуци с картофи.
- Alternative
- Контакти:
megan fox написа:А какво представлява?
В оригинал е баница с настъргани картофи. Иначе съм ял с кори, без кори, дори като голямо картофено кюфте...

Нашият патрон е Васил Левски, вашият е Христо Кърпачев