lothar_matthaus написа:megan fox написа:След като си имаме теми за любимата ни бира и в кой град са най-красивите българки... не трябва да забравяме и храната. Все пак "никой не е по-голям от хляба"!

Та въпроса ми е кое е любимото ви БЪЛГАРСКО ястие?!
Моля не ми давайте отговори като Пица, спагети, паеля, китайска кухня и тн... Кое ястие от родната кухня ви е най-любимо?!

Аз лично най-много обичам мусака и зелеви сърми.
П.П. Ако може някой модератор да сложи анкета с повечко отговори, примерно: мусака, сърми, боб, кебап, шкембе чорба и тн.

Хайде пак да съм ти контра, но все пак сме колеги

Темата по-скоро трябва да бъде: "коя е любимото Ви национална българска кухня"

Мусаката и сАрмата не са точно българско изобретение, а идват от Турция.
Иначе обожавам мусака, боб и леща, но бобът и лещата трябва да са направени с много зеленчуци и да има кюфтенца с тях
Знаеш, че няма да ти остана длъжен... Думата "сърма" се пише и с "ъ" и с "а", като и по двата начина е правилно! В Българският език има няколко такива думи, които са правилно независмо как ги пишеш.
А колкото до мусаката не знаех, че е турско ястие и винаги съм го мислел за типично българско. А ако все пак присъства и в турската кухня... никой никога по никакъв начин не може да ме убеди, че те не са го "откраднали" от нас, по време на 5-те века робство!!! Турчин не може да измисли такова хубаво нещо като мусаката! Категорично съм убеден, че те са го взаимствали от нас! За сърмите нямам претенции.