Всички го искат, само Барса го може
"Отдавна споделям мнението, че този отбор на Барселона не може да бъде надигран. За да бъде излъган и в крайна сметка победен, тимът на Барса трябва има срещу себе си съперник, който практикува антифубол. Друг начин няма.
Преди финала с Манчестър Юнайтед единствената ми въпросителна бе именно това - дали англичаните ще се опитат да се надиграват. Прави им чест, че все пак пробваха, защото британците са горди хора.
Имаше вариант за жокер - слагаш пазач на Лео Меси, който всеки момент може да реши всеки мач. Мауриньо пробва с Пепе във финала за купата наскоро. Така е, оставиш ли Меси, си загубен. Той е необикновен гений.
През второто полувреме каталунците показаха на останалия футболен свят, че нямат никакво намерение да се отказват от безцеремонната си хегемония. Барселона направи съперника си да изглежда толкова жалък, съжалявам за израза, но това е истината. Те са в състояние да направят същото с всеки, който се изправи на пътя им.
Някой по някакъв начин трябва да ги спре. Необходимо е може би да се свика световен футболен симпозиум някъде на тайно място и там всички капацитети да мислят как могат да върнат футбола в нормалния му вид, в състояние, при което когато играе Барселона, победителят няма да е известен. Сега това не е така. Без значение кога, къде и срещу кого играят, те излизат,
показват на света за 90 минути, че са диктатори
и се прибират. И така до следващия мач.
Последно им се случи на "Уембли". Нищо ново под английските облаци. Показаха си играта и си отидоха. Взеха Шампионската лига, нека отчетем този факт, но със същата лекота тези хора могат да изиграят още един мач срещу Юнайтед следващата събота и пак ще го спечелят, дори да е приятелски.
Страхотен кеф е да гледаш Барселона. Те се държат така, сякаш са купили последната топка от магазина и не дават друг да я докосва. Няма такава висока преса. Където и да изгубят топката, след 3-4 подавания на другия отбор, испанците пак си я взимат и за другия отбор, в случая великият Манчестър Юнайтед на Сър Алекс, не остава нищо друго, освен да гледа. Британците опитаха нещо. Тъкмо затворят един играч от Барса, той връща на този, от който е взел топката, затворят и там, но той обръща в другата посока, където няма англичани, и какво става... ходи ги стигай.
Това, което аз твърдя, всеки го казва, всеки го вижда, всеки го иска. Но само Барса го може. Рецептата е ясна, но явно това са уникални футболисти, които в този момент нямат противодействие. Много пъти гледам мач и си казвам, че или Меси или Иниеста или Шави аха да сбъркат, а те взимат ново гениално решение. Става ми неудобно за съперника. Барса упражнява уникален контрол на всичко, което се случва. Откакто гледам футбол, не съм гледал по-красив вариант на тази игра. Изграден, балансиран отбор, с много атракция. Това единомислие и компактност е постигнато със стотици повтаряния в тренировките, организацията е желязна.
За Манчестър Юнайтед може да се каже, че те са от останалия футболен свят, тоест от този, който не може да спре Барселона. Оказва се, че единственото лекарство го показа Интер и наскоро Реал, тоест
само Мауриньо е човекът
Единствено, ако развалиш по най-селския начин мач, можеш да излъжеш Барса. Затваряш всички пространства, максимум 10 метра защитната линия от халфовете, нападателите отиват при бековете и разчиташ напред на някакъв късмет, за да им вкараш. Но аз не харесвам този футбол.
И накрая нещо много важно, което обяснява философията на Барселона и защо този клуб е толкова велик. Просто той е честен към футбола. Във всичките си спечелени финали в Шампионската лига Барса смачкваше съперника с игра. Нито веднъж не се опита да хитрува, да излъже някак си, а винаги залагаше на позитивното, креативното и красивото. Така бе и срещу Сампдория през 1992-а, и срещу Арсенал през 2006-а, и в двата мача срещу Юнайтед. Елементарно е - Барса обича футбола."
Димитър Димитров - Херо.
Барселона-Манчестър Юнайтед 3:1 (FT)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Барселона-Манчестър Юнайтед 3:1 (FT)
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
MCMXIII написа:Прочитайки последните 2 коментара, ме осени следната идиотска идея. Представете си Барса с тренер МоуТова ще бъде "съвършената омраза", колкото и да е тъпо това понятие
Слава Богу, това може да стане само на инсталирана игра. Навремето той имаше своя шанс, жив и здрав да е Лапорта, че не го нахендри на пейката.
Middlesbrough написа:а междодругото айде някой да ми даде статистика кой колко е избягал и като цяло отборите колко са избягали ? интерестно ми е да го видя тва : )
В 7 дни спорт има всякакво инфо.
- Middlesbrough
- Контакти:
fcb_bg написа:Middlesbrough написа:а междодругото айде някой да ми даде статистика кой колко е избягал и като цяло отборите колко са избягали ? интерестно ми е да го видя тва : )
В 7 дни спорт има всякакво инфо.
е не мога го намера ай някой да го постне тука :С ?

Офтопик:
MCMXIII написа:Прочитайки последните 2 коментара, ме осени следната идиотска идея. Представете си Барса с тренер МоуТова ще бъде "съвършената омраза", колкото и да е тъпо това понятие
Баси кошмара! Лично ще отида и ще убия треньора на любимият ми отбор!

Barcelona - Mes que un club
В последните 3 мача от турнира двата съперника на Барса са отправили точно 4 удара към вратата на Валдес общо. С това не искам да се заяждам просто ми беше интересно като го прочетох 

Copa América Top Scorer: 1991
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100
FIFA 100
enguerino написа:В последните 3 мача от турнира двата съперника на Барса са отправили точно 4 удара към вратата на Валдес общо. С това не искам да се заяждам просто ми беше интересно като го прочетох
Онзи ден МЮ нямаха и корнер даже

enguerino написа:В последните 3 мача от турнира двата съперника на Барса са отправили точно 4 удара към вратата на Валдес общо. С това не искам да се заяждам просто ми беше интересно като го прочетох
И защо мислиш, че се заяждаш. Даваш факти. Все едно аз да кажа, че Еверест е най-високия връх или Марианската падина е най-дълбокото място в Тихия океан

- Middlesbrough
- Контакти:
аре бе няма ли някой да изкара тва за километрите :Д :С

Офтопик:
Madridist написа:enguerino написа:В последните 3 мача от турнира двата съперника на Барса са отправили точно 4 удара към вратата на Валдес общо. С това не искам да се заяждам просто ми беше интересно като го прочетох
И защо мислиш, че се заяждаш. Даваш факти. Все едно аз да кажа, че Еверест е най-високия връх или Марианската падина е най-дълбокото място в Тихия океан.
Щото някой ще каже че на Реал им отменили гол което се брой за удар или че след като изгонили Пепе било трудно да отправят удари и такива неща знаеш колко докачливи хора има

Copa América Top Scorer: 1991
FIFA 100
FIFA 100