МИТКО КЪРНЕВ: НА ФЕНОВЕТЕ НА БОТЕВ ИМ ДОЙДЕ ДО ГУША, ХРИСТОЛОВ ИЗСТИСКВА КЛУБА
Гол линия 13 май 2009 22:55
Размер на шрифта: A | A | A |
Митко Кърнев: На феновете на Ботев им дойде до гуша, Христолов изстисква клуба
/© ***.bg
Митко Кърнев: На феновете на Ботев им дойде до гуша, Христолов изстисква клуба Принтирай Митко Кърнев: На феновете на Ботев им дойде до гуша, Христолов изстисква клуба Изпрати
Лидерът на групата Д2 Митко Кърнев гостува в Голлиния. Той говори за любимия си Ботев и концертът под надслов „Свободен Ботев”, в който той участва в събота. „Няма някой, на който да му харесва Ботев в момента. За мен това което става не е от вчера и днес. На хората им дойде до гуша. Иначе феновете отдавна изразяват мнението си на стадиона. В крайна сметка не съм футболен човек, но при положение, че клубът е частен, в момента всичко опира до собственика. На хората им е пределно ясно каква е причината за това състояние на отбора”, каза Кърнев. Музикантът призна, че концертът е бил едно от най-яките събития, на което е свирил.
„За Ботев изходът е един – смяна на собствеността. Между другото днес чух някакви глупости, които твърди Христолов, че събитието е финансирано от Ирена Кръстева. Това не е така. Фенове и бизнесмени, които милеят за Ботев събраха тези пари”, каза още китаристът на Д2.
„Това, което се случва е една агония. За мен също е по-добре Ботев да изпадне и да се смени собственика, като се надявам да дойдат наистина футболни хора. В момента Христолов продължава да изстисква клуба и да печели от него, колкото и странно да звучи. Това му е единственото бизнес перо. Предполагам, че това е истина и е логично. Не познавам собственика, но бих го посъветвал да се отърве от клуба възможно най-скоро. Има хора в Пловдив, които обичат Ботев”, каза още Кърнев.
Лидерът на групата оцени факта, че на събитието в събота не е имало никакви проблеми и инциденти. Това показва какви са истинските фенове на Ботев. Бих се включил и в други инициативи на феновете на Ботев. Хората обсъждат и крайни варианти, но според мен цивилизованият начин за смяната на властта е най-удачният вариант. В скоро време ще има и специална тъжна песен, която ще напиша за цялата ситуация в Ботев”, каза още Митко Кърнев.