ЦСКА пак има своя Стоичков няколко години по-късно. Юношата на "червените" Дарио Стоичков (на снимката ограденият с кръгче) е досущ като Камата, играе по лявото крило, борави с левия крак, бърз и техничен е. Футболистът вчера донесе победата на родените през 1992 година над Пирин в Благоевград, като вкара единственото попадение. Ето какво каза новия Стоичков пред БЛИЦ за детството си, футбола, мечтите и любимия си отбор:
- Дарио, пречи или помага фамилията Стоичков на един млад талант?
- По-скоро тежи. Отговорно е, въпреки че нямам нищо общо с великия Христо Стоичков. Всички в ЦСКА ме скъсват от бъзици, майтапят ме заради фамилията ми.
- На какъв пост играеш и кой е по-силният ти крак?
- Оттук започват приликите с Христо Стоичков, играя по лявото крило и боравя по-добре с левия крак. Като малък бях по-дребен и това ми пречеше, защото се залагаше на физиката. Сега обаче тя отстъпва на по-заден план и изпъква техниката, с която мога да надделявам над съперниците.
- Кой е идолът ти?
- Нося фамилията му, Христо Стоичков разбира се. Той е идол на баща ми и след това на мен. След това харесвах играта на Методи Деянов, Христо Янев и Емил Гъргоров. Харесвам по-техничните футболисти.
- Виждал ли си Стоичков на живо?
- Да, няколко пъти. Първият бе, когато бях на басейн, след това съм го виждал в ложите на "Българска армия". Но никога не съм говорил с него.
- От кой отбор си?
- Откакто съм се родил съм от ЦСКА. Знам, че по-големите футболисти крият пристрастията си, но аз си казвам, няма какво да крия. За мен винаги е имало само един отбор - ЦСКА. В чужбина харесвам Барселона, тази година няма кой да ги бие.
- Кога започна да тренираш?
- Бях в първи клас. Роден съм 1992 година в Своге и там направих първите си стъпки във футбола. Помня, че веднъж играх за набор 87, тоест за отбор с момчета, които бяха пет години по-големи от мен. В Своге обаче бе лесно, едва като дойдох в София и усетих какво е професионализъм. В края на четвърти клас пристигнах на "Червено знаме". Първият ми треньор бе Методи Георгиев, след това Сашо Борисов, а сега Тони Димитров. Първата година си пътувах до Своге, след това започнах да живея в пансиона на "Червено знаме".
- За какво мечтае един Стоичков?
- Да постигне поне малка част от успехите на Христо Стоичков. За Барселона съм винаги готов. Но искам първо да бъда част от мъжкия състав на ЦСКА, това е мечтата ми още от дете.
- Помниш ли първия мач на ЦСКА, който си гледал от трибуните?
- Татко ми ме водеше като малък на почти всички двубои. Да ви призная нещо, станах още по-голям цесекар след кървавия гол на Гонзо през 2000 година. Тогава бях в сектор "В" и като се прибрах вкъщи плаках много. Гледал съм мачовете с Леверкузен и Бешикташ в Европа. На мача с турците бях зад вратата и гоних топките. След втория гол на Тунчев за 2:0 се хвърлих върху купа от играчите, бях на седмото небе от радост. Аз продължавам да съм част от феновете, знам всички песни на агитката.
- Какво ще кажеш за вечния съперник на ЦСКА - Левски?
- Мразя ги. На нас тук на "Червено знаме" от малки ни втълпяват в главите, че трябва да бием всеки мач и да мачкаме Левски, където ги хванем.
- Защо в ЦСКА не налагаха юноши в първия отбор, едва сега Любо Пенев започна да пуска по-младите?
- Всички знаем защо идват прехвалените чужденци в България. Взимат си парите и нищо не правят. Как да обясниш на един чужденец, ме мачът срещу Левски е на живот и смърт. Например, да вземем Машадо, нямам нищо против футболиста, но той преди да дойде в България сигурно не е знаел, че съществува подобно дерби. Докато един юноша винаги ще се раздаде на повече от сто процента срещу Левски.
- В семейството ти има ли спортисти, кой те запали по футбола?
- Няма спортисти, баща ми е играл футбол, но не на професионално ниво. Ритал е по приятелски турнири в отбора на Своге. Майка ми нищо не разбира от футбол, с нея си говоря само за училище. Като дете родителите ми яко ме натискаха над учебниците, но след това им стана ясно, че даскалото ще остане на по-заден план заради футбола. Искам да подчертая обаче, че не съм зарязал училището.
- Имаш ли допълнително самочувствие заради фамилията Стоичков, която носиш?
- Не, няма смисъл да си виря носа. Няма да забравя откъде съм тръгнал. В Своге имам доста приятели и когато се прибера, излизам с тях, приемат ме нормално, нищо не се е променило от това, че играя в ЦСКА.
- Обичаш ли купоните, излизате ли по заведенията след победи?
- Нормално е да си падам по купоните, тъй като сега сме в такава възраст. В нашия отбор обаче сме много интересни момчета, не излизаме дори и след победи. Вчера надиграхме Пирин в мач за републиканското първенство, аз вкарах гола, но вечерта никъде не ходихме, такива сме си в нашия тим, спазваме дисциплината.
П.С.Познавам го защото сме от един град,и да ви кажа честно ние левскарите трябва да се страхуваме!!!
Новия Стоичков
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Новия Стоичков
Със синьо знаме в нашите ръце,
ще избием всичките свине,
нашата страна е България,
шампион е Левски София.
Любовта към ЛЕВСКИ е воля и глас на свободата!
шампион е Левски София.
Re: Новия Стоичков
Еми дано да има нещо общо със Стойчков като качества.А иначе точно такива хора ни трябват сега -знаещи какво значи ЦСКА и какво е да играеш с червената фланелка,а не разни чужденци ,които в Европа ритат по селските ниви ,а тука се правят на новите Пеле и Марадона.

xi4o_93 написа:(на снимката ограденият с кръгче)
Това е яко

Момчета поствайте линкове, от къде са статиите

"П.С.Познавам го защото сме от един град,и да ви кажа честно ние левскарите трябва да се страхуваме!!!"
вече поаквам само като му чуя името
-
Дали,няма да получи травма след тренировка?
Има един неофициален фен клуб на Левски близо до Плиска.Може да го "питаме" защо му е такова мнението за отбора.
Има един неофициален фен клуб на Левски близо до Плиска.Може да го "питаме" защо му е такова мнението за отбора.
-
- Контакти:
AMON AMARTH написа:Дали,няма да получи травма след тренировка?
Браво големец! Ей за това сме на тоя хал

Е то или си касапин или говедо.
П.П. към левскарите - да ви е яд и дано стане по-добър и от Христо Стоичков и да ви вкарва голове във всеки мач
- delqnski47
- Контакти:
lubeste написа:"П.С.Познавам го защото сме от един град,и да ви кажа честно ние левскарите трябва да се страхуваме!!!"
Внимавай кат се наакаш да не се върне обратно!

As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.
Със синьо знаме в нашите ръце,
шампион е Левски София.
шампион е Левски София.
Това,че носи същата фамилия нищо не значи,но дано ме опровергае момчето.
Идиот

Идиот

[wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/4E/D6/6e0c1dc501344ed6.jpg[/wrapimg] [wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/FF/FC/64e86229cbd8fffc.jpg[/wrapimg]